AUS Lauri Lehtoruusu kandiderar för FSF:s styrelse 2015

PRESSMEDDELANDE 23.9.2014
Aalto-universitetets studentkår
För omedelbar publicering

Aalto-universitetets studentkår (AUS) föreslår arkitekturstuderande Lauri Lehtoruusu för Finlands studentkårers förbunds (FSF) styrelse år 2015.

För tillfället är Lehtoruusu AUS styrelseordförande. Tidigare har Lehtoruusu bland annat varit ordförande och vice ordförande för Arkitektgillet samt medlem i AUS delegation och chefredaktör för valborgstidningen Äpy.

”Under riksdagsvalåret behövs en aktiv och initiativrik studentrörelse som försvarar gratis, högklassig utbildning och kräver en tillräcklig utkomst. Studenterna är framtidens hopp och vi måste lyfta upp fräscha idéer till offentlig diskussion” visionerar Lehtoruusu och fortsätter: ”Nästa år vill jag vara med och bygga en positiv bild av studerandena och en framtidsorienterad studentrörelse!”

Under sin tid i AUS har Lehtoruusu visat att han har de grundpelare som behövs i studentpolitiken: motivationen och viljan att sätta sig in i olika frågor. ”I år har Lauri ivrigt tagit tag i alla utmaningar och bidragit med nya lösningsförslag i stället för att fastna i gamla spår ”, beskriver AUS generalsekreterare Janne Koskenniemi. ”Dessutom har Lauri varit en utmärkt parhäst och ledare för styrelsen!”

FSF väljer styrelse för år 2015 på sitt förbundsmöte i Korpilampi i Esbo 21–22 november. FSF representerar Finlands universitetsstuderande på riksnivå och tar ställning i utbildningspolitiska, socialpolitiska och internationella frågor.

Mer information:

Styrelsekandidat Lauri Lehtoruusu, lauri.lehtoruusu@ayy.fi, 050 520 9420

AUSgeneralsekreterare Janne Koskenniemi, janne.koskenniemi@ayy.fi, 050 520 9415

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *