Bowlaren Juhani Tonteri årets Aalto-idrottare 2014

Aalto-universitetets studentkårs (AUS) styrelse har valt bowlaren Juhani Tonteri till årets Aalto-idrottare 2014. Tonteri är färsk Finlandsmästare i herrarnas allmänna serie i bowling. Han har avlagt sina krävande studier i elektroteknik vid Aalto-universitetet med höga vitsord och dessutom har han under hela studietiden varit en öppen, hjälpsam studerande som uppmuntrat sina medstuderande. Tonteri är medlem i Huvudstadsregionens idrottsakademi (URHEA).

Aalto-universitetets provost Ilkka Niemelä och AUS styrelsemedlem Pauliina Mäkkeli premierade Aalto-idrottaren på söndag 21.9.2014 innan startskottet för Aaltotian.

Aalto-idrottaren har valts sedan år 2010. För att få priset ska studenten vara framgångsrik i sin egen gren på nationell eller internationell nivå eller särskilt under detta år. En förutsättning är också att den som väljs till Aalto-idrottare framgångsrikt framskridit i sina studier och att han eller hon är en rejäl och rättskaffens medlem i gemenskapen. AUS styrelse väljer årets Aalto-idrottare bland de nominerade.

Aalto-idrottarna genom tiderna:

  • 2013: Truppgymnasten Marianne Vikkula
  • 2012: Taekwondoka Joonas Heikkinen
  • 2011: Konståkaren Venla Kuuluvainen
  • 2010: Simmaren Katja Lehtonen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *