Föreningsbrev för vecka 44/2014

Det här är AUS föreningsbrev vecka 44/2014. Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

NYHETSBREVETS INNEHÅLL
1. Campusfesten 28–29.10.
2. Sälj din förenings märken på campusfesten!
3. AUS föreningsutbildning den 3 december från kl 17
4. AUS söker studerande värda en uppvaktning! Deadline 31.10
5. Låna böcker från AUS

1. CAMPUSFESTEN 28–29.10. DEADLINE 27.10. KL 18

AUS och Aavas campusfest ordnas i år på tisdag 28.10 i Tölö och onsdag 29.10 i Otaniemi. På campusfesten kan ni visa upp verksamheten i er förening för nya studerande, sälja halarmärken och träffa nya människor. Er förening kan delta en dag eller båda dagarna.

Informationsborden är bemannade kl 9:45- 14:15. Ni får ett bord och en stol, men övrigt material ska föreningarna själva ta med sig. Nu kan ni anmäla er på adressen https://lomake.ayy.fi/aava/kampuskarkelot-28-29-10-2014/. DL för anmalning 27.10. kl 18.

Tilläggsfrågor kan riktas till Aava (aava@list.ayy.fi).

Om ni vill kan ni också ordna ett kvällsevenemang i era egna lokaler med syftet att bjuda in nya medlemmar för att lära känna er verksamhet. Syftet är inte att hålla “kontroller” i lokalerna i stil med Otasuunnistus, utan snarare visa upp verksamhet som er förening vanligen sysslar med och som är lätt för intresserade att bekanta sig med. Notera er eventuella evenemangsidé på anmälningsblanketten så lägger vi till den i evenemanget.

Campusfestens tidtabell:
Tis 28.10. 9:45–14:15 Festens första dag i Tölö
Ons 29.10. 9:45–14:15 Festens andra dag i Otnäs

Mera information och programme: https://www.facebook.com/events/310801889105765/

2. SÄLJ DIN FÖRENINGS MÄRKEN PÅ CAMPUSFESTEN! DL 27.10. KL 16

Vill du bjuda ut din förenings märken på AUS campusfest? Meddela Mikko Unkuri (för.efter@ayy.fi) med pris och mängd. Märkena säljs både i Otnäs och i Tölö, såvida inte föreningen endast vill sälja på ett av ställena. Märkena levereras antingen till campuset ifråga på festdagen eller på förhand till AUS huvudkontor senast på måndag 27.10 kl. 16.

3. AUS FÖRENINGSUTBILDNING DEN 3 DECEMBER FRÅN KL 17

AUS föreningsutbildning ordnas den 3.12. med början kl 17 i Esbos Design Factory. Utbildningen är riktad till nya och gamla aktiva inom medlemsföreningarna i AUS föreningsregister. Du kan också delta om du är intresserad av föreningsverksamhet eller till exempel funderar på att grunda en ny förening. Utbildningen passar både nybörjare och mer erfarna föreningsaktiva.

Ett mer detaljerat program publiceras senare på ayy.fi och i föreningsbrevet.

4. AUS söker studerande värda en uppvaktning! Deadline 31.10

En samvetsgrann lagspelare eller en arbetsmyra som lägger manken till. En som jobbar stenhårt för Aalto-andan eller vem som helst.

AUS söker bland sina medlemmar personer som är värda en uppvaktning. Den som uppvaktas behöver inte vara någon inflytelserik aktiv från organisationernas elfenbenstorn eller en evighetsstuderande som nött sofforna på AUS kontor. Å andra sidan är dessa egenskaper inte heller något hinder för uppvaktningen. Uppvaktningsarbetsgruppen tar emot och behandlar förslagen.

Förslagsblanketten hittar du på adressen bling.ayy.fi

Vem blir uppvaktad? Du bestämmer! Blanketten är öppen fram till 31.10 kl 12.00.

5. LÅNA NYTTIGA BÖCKER FRÅN AUS

Vill du veta mer om att sköta en förening? Vill du lära dig kommunikation i sociala medier eller gå tillbaka genom historien? På AUS huvudkontor finns många böcker om föreningsverksamhet, kommunikation, ledarskap, arbetshälsa och intressebevakning, och dessutom en hög historiker. Alla föreningsaktiva och AUS-medlemmar kan låna böckerna. En lista över böckerna finns här: /sv/foreningar/tjanster/foreningslitteratur-for-utlaning/ Du kan fråga efter böckerna hos den föreningssakkunniga (jarjestoasiat@ayy.fi). De flesta av böckerna finns endast på finska.

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk. Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Kati Penttinen (kati.penttinen@ayy.fi, tfn 050 520 9442).