Föreningsbrev för vecka 45/2014

Det här är AUS föreningsbrev vecka 45/2014. Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

NYHETSBREVETS INNEHÅLL
1. AUS föreningsutbildning den 3 december från kl. 17
2. Sälj PK:s julkonsertbiljetter och tjäna pengar för din förening riskfritt utan besvär

1. AUS FÖRENINGSUTBILDNING DEN 3 DECEMBER KL. 17
AUS föreningsutbildning ordnas 3.12 kl. 17 i Design Factory i Esbo. Utbildningen riktar sig till gamla och nya funktionärer i AUS föreningsregisters medlemsföreningar. Du kan komma om du är intresserad av föreningsverksamhet eller till exempel funderar på att grunda en ny förening. Utbildningen lämpar sig för både nybörjare och mera erfarna inom föreningsvärlden.

Utbildningen tar upp bland annat allmän föreningsverksamhet, AUS service, mötesteknik, ekonomiska frågor och kommunikation. Det detaljerade programmet offentliggörs på AUS webbplats och i föreningsbrevet så snart som föreläsarna är bekräftade. Det lönar sig att skriva ner datumet redan nu!

2. SÄLJ PK:S JULKONSERTBILJETTER OCH TJÄNA PENGAR FÖR DIN FÖRENING RISKFRITT UTAN BESVÄR
114-åriga Polyteknikernas kör ordnar två julkonserter torsdag 18.12. I år erbjuder kören föreningarna möjligheten att sälja konsertbiljetter med provision och julskivor som redan är bästsäljare. Det är ett enkelt och beprövat sätt att samla in pengar. Konserterna som redan ordnats i tjugo år är kända som högklassiga evenemang.

Provisionen för en såld konsertbiljett är 6€ oavsett biljettyp, och försäljningen av en julskiva ger 1€ extraprovision. Ur föreningarnas synvinkel är försäljningen riskfri och mycket okomplicerad. Försäljningen sker i julkonsertens webbutik och det finns ingen minimimängd biljetter eller skivor som varje förening måste sälja. Föreningen behöver inte ens bokföra antalet sålda biljetter och skivor, också det sköter webbutiken.

Anmäl din förening som försäljare genom att skicka ett meddelande till adressen joulukonsertti@polyteknikkojenkuoro.fi med föreningens namn och kontonummer. I svarsmeddelandet får du tilläggsanvisningar och en individuell försäljningskod för föreningen. Du förbinder dig inte till något när du skickar meddelandet!

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk. Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Kati Penttinen (kati.penttinen@ayy.fi, tfn 050 520 9442).