AUS valde styrelsebildare och delegationsordförande för 2015

PRESSMEDDELANDE
5.11.2014
För omedelbar publicering

Delegationen för Aalto-universitetets studentkår (AUS) valde på sitt möte 5.11 styrelsebildare och delegationsordförande för år 2015.

Till styrelsebildare valdes femte årets studerande i nätverksekonomi Niko Ferm. I år har Ferm varit medlem i AUS styrelse med kommunikation, föreningar och lokaler som ansvarsområde. Tidigare har han bland annat lett Aalto-samfundssektionen Aava.

”Det känns fantastiskt så här efter att ha blivit vald, men tankarna går snabbt till styrelsebildningen. Jag vill bilda en mångsidig styrelse som representerar alla våra högskolor” säger Ferm kort efter valet. ”Nästa år berikar såväl campusutvecklingen som de nya studerandena vårt campus. AUS styrelse och hela organisationen bör vara med och föda fram en dynamisk gemenskap som utgår från medlemmarna – en gemenskap där vi alla kan lära av varandra!”

Styrelsebildaren lägger fram ett förslag på styrelse för nästa år för delegationen, som väljer den nya styrelsen på sitt möte på torsdag 27.11.2014.

Till delegationsordförande för 2015 valdes första årets forskarstuderande i materialteknik Iiro Lehtiniemi. Under detta år har Lehtiniemi varit andra vice ordförande i delegationen. Tidigare har han varit bland annat AUS-frivillig, förtroendevald och anställd som funktionär både i Bergsmannagillet och Processteknologerna och styrelsemedlem i ämnesföreningen x.

”Det är fint att jag kan föra med mig min samlade erfarenhet till nytta för studentkåren” säger Lehtiniemi.

Aalto-universitetets studentkår AUS är en service- och intresseorganisation för Aalto-universitetets cirka 15 000 studerande. AUS bevakar sina medlemmars intressen speciellt i högskolepolitiska och studiesociala frågor. Delegationen är AUS högsta beslutande organ som bland annat väljer studentkårens styrelse och godkänner budgeten.

Mer information:

Niko Ferm, styrelsebildare 2015, niko.ferm@ayy.fi, 050 994 3120
Iiro Lehtiniemi, delegationsordförande 2015, iiro.lehtiniemi@aalto.fi, 0400 510 224
Förvaltningschef Johanna Pietiläinen (johanna.pietilainen@ayy.fi, 050 520 9434

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *