Föreningsbrev för vecka 47/2014

Det här är AUS föreningsbrev vecka 47/2014. Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

NYHETSBREVETS INNEHÅLL
1. AUS föreningsutbildning den 3 december från kl. 17
2. Vill du vara med och ordna student-FM 2015?

1. AUS FÖRENINGSUTBILDNING DEN 3 DECEMBER KL. 17
AUS föreningsutbildning ordnas 3.12 kl. 17 i Design Factory i Esbo (Betongblandargränden 5). Utbildningen riktar sig till gamla och nya funktionärer i AUS föreningsregisters medlemsföreningar. Informationen är också till nytta för den som är intresserad av föreningsverksamhet i största allmänhet eller som funderar på att grunda en ny förening. Utbildningen lämpar sig för både nybörjare och mera erfarna inom föreningsvärlden. Utbildningen går på finska.

Utbildningen tar upp bland annat allmän föreningsverksamhet, AUS service, mötesteknik, ekonomi och kommunikation. För att hålla igång hjärnverksamheten under hela utbildningen bjuder vi också på tilltugg.

Preliminärt program:
Gemensamt program 17.00–18.30

  • Introduktion till föreningsverksamheten: styrelsens ansvar, föreningens årsrytm, tolkning av stadgarna
  • AUS tjänster och kommunikationen i Aaltosamfundet
  • Verksamhetsbidrag till föreningarna
  • TTE-fondens bidrag
  • Internationalitet och trespråkighet i föreningarna
  • Likaberättigande

Fördjupande program i grupper 18.45–20.00
Grupp 1: Regler och skyldigheter, mötesteknik och handlingar, styrelsens uppgifter och ansvar
Särskilt nyttigt för ordförande, vice ordförande, sekreterare och nya föreningsaktiva.
Grupp 2: Evenemangsmarknadsföring och föreningskommunikation
Särskilt nyttigt för informatörer, kommunikationsansvariga och evenemangsarrangörer
Grupp 3: Ekonomin i föreningarna
Särskilt för kassörer, både nya och gamla ordförande

Du kan anmäla dig till utbildningen på adressen https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/yhdistyskoulutus-2014/. Anmäl dig på förhand så vi kan uppskatta mängden mat och dryck och utrymmesbehovet Dessutom hjälper det talarna att förbereda sig. I blanketten kan du också skriva in önskemål om utbildningens innehåll. Ju förr, desto bättre!

2. VILL DU VARA MED OCH ORDNA STUDENT-FM 2015?
Samla din förening och ordna studerandes FM 2015 i just din gren! De senaste åren har tävlingar ordnats i bland annat futsal, fotboll, volleyboll, boboll, ultimate, maraton, hockey, amerikansk fotboll och många andra grenar. De senaste åren har tävlingarna kombinerats med möjligheter att prova på grenarna och med annan motion.

SFM-status beviljas av styrelsen för Studerandenas motionsförbund på basis av ansökningarna. Vi ber dem som vill ordna SFM att bekanta sig med de nya reglerna som träder i kraft 1.1.2015 och att fylla i ansökningsblanketten. Ansökningsblanketten och en enkel projektplan ska vara framme hos OLL senast 15.12.2014 kl. 23.00. Blanketterna kan skickas till adressen jenny.soderman(at)oll.fi

Mer information om tävlingarna, de nya reglerna samt ansökningsblanketten finns på finska på adressen: http://www.oll.fi/tapahtumat/opiskelijoiden-sm-kisat/

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk. Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Kati Penttinen (kati.penttinen@ayy.fi, tfn 050 520 9442).