Föreningsbrev för vecka 4/2015

Det här är AUS föreningsbrev vecka 4/2015. Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

NYHETSBREVETS INNEHÅLL
1. Heikki Pulkkinen ansvarar för föreningsärenden 2015
2. TTER:s första ansökningsomgång för 2015 pågår!
3. Otaxkontonas administratörsanmälningar
4. Materialet från föreningsutbildningen finns på AUS webbplats
5. Föreningsrelaterade ändringar i AUS budget för år 2015

1. HEIKKI PULKKINEN ANSVARAR FÖR FÖRENINGSÄRENDEN 2015

År 2015 ansvarar Heikki Pulkkinen för föreningsärenden i AUS styrelse. Heikki studerar teknisk fysik vid Högskolan för teknikvetenskaper. Tidigare har han bl.a. varit ordförande för Fysikergillet. Förutom föreningsärenden ansvarar Heikki för campuset, och i synnerhet för boende och lokaler. Du når Heikki per e-post på adressen heikki.pulkkinen@ayy.fi och per telefon på (041)437-7542. I ärenden som gäller föreningar i allmänhet lönar det sig ändå att använda kontaktadressen jarjestoasiat@ayy.fi, där du också når den föreningssakkunniga.

Mer information om styrelsen och dess sammansättning hittar du här: /sv/kontaktuppgifter/styrelsen/

2. TTER:S FÖRSTA ANSÖKNINGSOMGÅNG FÖR 2015 PÅGÅR!

TTE-fondens första ansökningsomgång för 2015 har öppnats. Fonden kan bevilja bidrag till alla AUS-medlemmar och samfund i anslutning till studentkåren. TTE-fonden stöder verksamhet som siktar mot stjärnorna, engagerar andra, hörs och syns.

Det finns två sätt att söka bidrag: ansökningsomgångarna som ordnas cirka tre gånger om året och den fortlöpande ansökningstiden under terminerna. Under den fortlöpande ansökningsperioden kan du söka bidrag på högst 1000€, medan projektbidragen under de egentliga ansökningsomgångarna inte har någon övre gräns.

Ansökningstiden för den första omgången år 2015 går ut söndag 25.1.2015 kl 23.59. På fondens webbplats finns instruktioner för ansökningen och dess bilagor: http://tter.ayy.fi/. Bidraget söks med en webblankett som finns på adressen https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/

Ansökningstiderna för alla omgångar våren 2015 och annan information finns på TTE-fondens webbplats http://tter.ayy.fi/ Kolla också Facebooksidan på adressen www.facebook.com/tterahasto.

3. OTAXKONTONAS ADMINISTRATÖRSANMÄLNINGAR

Gällande föreningar som har webbsidor eller användarkonton på AUS webbhotelltjänst Otax.

Otaxkontonas administratörer ska anmälas senast 29.3. Inloggningsuppgifterna för konton utan anmäld administratör kommer att låsas 1.4 och webbsidorna stängs.

Administratörsanmälan har förnyats och är nu mera omfattande än tidigare. Samtidigt ska anmälaren kontrollera de applikationer som körs, de användare som har tillgång till kontot osv. Närmare anvisningar finns på anmälningsblanketten. Reservera tillräckligt med tid för att lämna in anmälan och kontrollera webbsidorna.

Anmälan kan göras på adressen (på engelska) https://lomake.ayy.fi/it/otax-admin-report/?lang=en

Mer information om Otax tjänster finns på adressen (på engelska) /en/associations/services/it-services/website-services-on-otax/

4. MATERIALET FRÅN FÖRENINGSUTBILDNINGEN FINNS PÅ AUS WEBBPLATS

AUS föreningsutbildningar hölls onsdag 3.12. Under utbildningarna behandlades bland annat AUS service, kommunikation, tolkning av stadgarna, mötesteknik och föreningsverksamhet i allmänhet. Materialet som användes under utbildningen finns på AUS webbplats på adressen: /sv/foreningar/tjanster/utbildning-och-kurser/foreningsutbildningar/ För tillfället finns presentationerna bara på svenska, men de översätts inom kort.

5. FÖRENINGSRELATERADE ÄNDRINGAR I AUS BUDGET FÖR ÅR 2015

AUS budget för år 2015 fastställdes 27.11 på delegationens möte 11/2014. Det förhöjda verksamhetsbidraget som beviljats föreningar och det allmänna projektbidraget som AUS delar ut ströks ur budgeten. Bägge budgetposterna var jämförelsevis små och projektbidragen användes sällan. Den lösgjorda summan på 5000 euro överfördes till verksamhetsbidragen.  Våren 2015 delas sammanlagt 67 000 euro ut till föreningarna i form av verksamhetsbidrag, varav föreningarna med särställning får 18 000 euro och de övriga föreningarna 49 000 euro.

Från och med årsskiftet styrs alla projektbidrag till TTE-fonden, som har både bättre förutsättningar att dela ut bidrag och betydligt mer att dela ut än AUS. Vem som helst som är medlem i AUS kan ansöka om bidraget, liksom studentkåren själv eller en förening eller gemenskap under den. Flera AUS-medlemmar kan också ansöka tillsammans. Bidrag beviljas för större och mindre projekt som aktiverar studenterna, livar upp gemenskapen och gör någon glad. Det finns två sätt att söka bidrag från TTE-fonden: ansökningsomgångarna som ordnas cirka tre gånger om året och den fortlöpande ansökningstiden under terminerna. Den fortlöpande ansökningstiden är endast till för små projekt (1000 euro eller mindre). Under de övriga ansökningsomgångarna är storleken på bidraget inte begränsad. Läs mer om TTE-fondens bidrag här: http://tter.ayy.fi/ Största delen av anvisningarna finns endast på finska, men ansökan kan också göras på svenska eller engelska. Närmare frågor kan riktas till TTE-fondens styrgrupp: tter@ayy.fi

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk. Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Kati Penttinen (kati.penttinen@ayy.fi, tfn 050 520 9442).