Föreningsbrev för vecka 5/2015

Det här är AUS föreningsbrev vecka 5/2015. Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

NYHETSBREVETS INNEHÅLL
1. TTER:s första ansökningsomgång för 2015 öppen tills 25.1.!
2. Otaxkontonas administratörsanmälningar
3. Materialet från föreningsutbildningen finns på AUS webbplats

1. TTER:S FÖRSTA ANSÖKNINGSOMGÅNG FÖR 2015 ÖPPEN TILLS 25.1.!

TTE-fondens första ansökningsomgång för 2015 har öppnats. Fonden kan bevilja bidrag till alla AUS-medlemmar och samfund i anslutning till studentkåren. TTE-fonden stöder verksamhet som siktar mot stjärnorna, engagerar andra, hörs och syns.

Det finns två sätt att söka bidrag: ansökningsomgångarna som ordnas cirka tre gånger om året och den fortlöpande ansökningstiden under terminerna. Under den fortlöpande ansökningsperioden kan du söka bidrag på högst 1000€, medan projektbidragen under de egentliga ansökningsomgångarna inte har någon övre gräns.

Ansökningstiden för den första omgången år 2015 går ut söndag 25.1.2015 kl 23.59. På fondens webbplats finns instruktioner för ansökningen och dess bilagor: http://tter.ayy.fi/. Bidraget söks med en webblankett som finns på adressen https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/

Ansökningstiderna för alla omgångar våren 2015 och annan information finns på TTE-fondens webbplatshttp://tter.ayy.fi/ Kolla också Facebooksidan på adressen www.facebook.com/tterahasto.

2. OTAXKONTONAS ADMINISTRATÖRSANMÄLNINGAR

Gällande föreningar som har webbsidor eller användarkonton på AUS webbhotelltjänst Otax.

Otaxkontonas administratörer ska anmälas senast 29.3. Inloggningsuppgifterna för konton utan anmäld administratör kommer att låsas 1.4 och webbsidorna stängs.

Administratörsanmälan har förnyats och är nu mera omfattande än tidigare. Samtidigt ska anmälaren kontrollera de applikationer som körs, de användare som har tillgång till kontot osv. Närmare anvisningar finns på anmälningsblanketten. Reservera tillräckligt med tid för att lämna in anmälan och kontrollera webbsidorna.

Anmälan kan göras på adressen (på engelska) https://lomake.ayy.fi/it/otax-admin-report/?lang=en

Mer information om Otax tjänster finns på adressen (på engelska) /en/associations/services/it-services/website-services-on-otax/

3. MATERIALET FRÅN FÖRENINGSUTBILDNINGEN FINNS PÅ AUS WEBBPLATS

AUS föreningsutbildningar hölls onsdag 3.12. Under utbildningarna behandlades bland annat AUS service, kommunikation, tolkning av stadgarna, mötesteknik och föreningsverksamhet i allmänhet. Materialet som användes under utbildningen finns på AUS webbplats på adressen: /sv/foreningar/tjanster/utbildning-och-kurser/foreningsutbildningar/ För tillfället finns presentationerna bara på finska, men de översätts inom kort.

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk. Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Kati Penttinen (kati.penttinen@ayy.fi, tfn 050 520 9442).