Föreninsbrev för vecka 7/2015

Det här är AUS föreningsbrev vecka 7/2015. Om du vill ha AUS föreningsbrev till din e-post, beställ det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

NYHETSBREVETS INNEHÅLL
1. Ansök om verksamhetsbidrag och lämna in föreningsanmälan från och med 1.3
2. Uppdatering av Otax-administratörerna

1. ANSÖK OM VERKSAMHETSBIDRAG OCH LÄMNA IN FÖRENINGSANMÄLAN FRÅN OCH MED 1.3

Den årliga inlämningen av AUS föreningsanmälningar och verksamhetsbidragsansökningar startar om cirka en månad på söndag 1.3 och avslutas på tisdag 31.3. Varje förening som hör till AUS register måste fylla i en föreningsanmälan. Om en förening försummar sin anmälan kan den uteslutas ur registret. Endast de föreningar som hör till föreningsregistrets första förteckning kan ansöka om verksamhetsbidrag, och ansökan fungerar samtidigt som föreningsanmälan. Om du inte vet vilken förteckning din förening tillhör kan du kontakta den föreningssakkunniga.

År 2015 innebär två nyheter när de gäller bidragsutdelningen: en ny föreningsdatabas och en ny poängsättningsmodell tas i bruk (du hittar den här). Föreningsdatabasen underlättar både hanteringen av ansökningarna och föreningarnas verksamhet eftersom man inte längre behöver mata in oförändrade uppgifter på nytt varje år. Numera kopieras de från tidigare år. Denna första gång måste alla uppgifter ändå matas in manuellt, eftersom varje förening själv skapar sitt användarkonto. Därför är det mycket viktigt att alla föreningar fyller i sina uppgifter i systemet oavsett om de ansöker om verksamhetsbidrag eller inte.

Databasen testas för tillfället på AUS kontor och allt ser ut att fungera. Det nya systemet medför ändå oundvikligen oväntade överraskningar på vägen, så det lönar sig att fylla i ansökningarna och anmälningarna i god tid. Om du redan nu vet att din förening inte hinner inom utsatt tid ska du meddela den föreningssakkunniga (jarjestoasiat@ayy.fi). Av välgrundade skäl kan förlängning beviljas om man ber om det i tid, men ansökningar som utan förklaring lämnas in försenade eller bristfälliga behandlas inte.

Verksamhetsbidragen och föreningsanmälningarna behandlas så snabbt som möjligt och beviljas i april-maj.

Kom ihåg! En förutsättning för verksamhetsbidraget är att föreningen har en profil på ayy.fi som den uppdaterar självständigt. Här finns anvisningar om profiluppdateringen (endast på finska) Har du problem, e-posta oss på adressen jarjestoasiat@ayy.fi. På samma adress få du också allmän tilläggsinformation och hjälp med föreningsanmälan och bidragsansökningen. Du kan också ringa telefonnumret 050520 9442. Per telefon är den sakkunniga säkrast anträffbar på vardagar kl. 10 – 14.

Obs! År 2015 delas inga förhöjda verksamhetsbidrag ut. Finansiering för alla projekt som inte ingår i den dagliga verksamheten och för nya spännande idéer kan man söka från TTE-fonden (mer info: tter.ayy.fi)

2. UPPDATERING AV OTAX-ADMINISTRATÖRER

Otaxkontonas administratörer ska anmälas senast 29.3. Inloggningsuppgifterna för konton utan anmäld administratör kommer att låsas 1.4 och webbsidorna stängs. Detta gäller föreningar som har webbsidor eller användarkonton på AUS webbhotelltjänst Otax.

Administratörsanmälan har förnyats och är nu mera omfattande än tidigare. Samtidigt ska anmälaren kontrollera de applikationer som körs, de användare som har tillgång till kontot osv. Närmare anvisningar finns på anmälningsblanketten. Reservera tillräckligt med tid för att lämna in anmälan och kontrollera webbsidorna.

Anmälan kan göras på adressen https://lomake.ayy.fi/it/yllapitajailmoitus/

Mer information om Otax tjänster finns på adressen /sv/foreningar/tjanster/it-tjanster/otax-www-tjanster/

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk. Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Kati Penttinen (kati.penttinen@ayy.fi, tfn 050 520 9442).