Veckobrev 8/2015

Det här är AUS veckobrev 8/2015

Nyheter som gäller föreningarna hittar du i föreningsbrevet. Läs nyhetsbrevet på adressen ayy.fi/sv/foreningar/foreningsbrev/

Vill du vara med och ordna AUS delegationsval 2015? Du kan söka till centralvalnämnden fram till onsdag kl. 12 på adressen https://lomake.ayy.fi/hallinto/kvl/.

  1. Händer i veckan och nästa vecka
  2. Sök till studentkårens centralvalnämnd
  3. Mosaics World Dinner torsdag 19.2
  4. Aalto High 5 – Fira våra gemensamma prestationer på Dipoli med musik av Boston Promenade
  5. Gravitaatio tisdag 17.2 på The Circus!
  6. Esbo strandmaraton och halvmaraton lör 19.9.2015 – 40 gratis startplatser för aaltoiterna
  7. Kläck en idé för monumentet ekonomerna till Otnäs!
  8. Kino Sheryl öppnar på Arabiastranden 21.2
  9. Workshop: Verktyg för pirriga situationer
  10. Sök CIMO:s praktikplatser utomlands
  11. Vårmarknaden 8.3 – boka bord
  12. Teknologspexet 2015: Skaffa biljetten i tid!
  13. Jobb i Silicon Valley! Infotillställningen Startup Life för Aalto-universitetets aktiva
  14. Treiers föreläsning ”Kroppsspråket ljuger aldrig” 23.2 kl. 12.00
  15. OFC:s kampsportskurs börjar i Otnäs 27.2!

1. Händer i veckan och nästa vecka

Vecka 8

Vecka 9

2. Sök till studentkårens centralvalnämnd

Som om inte 2015 var nog spännande för studentkåren ordnas dessutom delegationsval. I valets pulserande centrum är det centralvalnämnden som bestämmer takten. Är just du intresserad av att göra AUS nästa delegationsval det bästa genom tiderna?

Ansökningar till centralvalnämnden lämnas in med en elektronisk blankett på adressen https://lomake.ayy.fi/hallinto/kvl/. Ansökningstiden går ut 18.2.2015 kl. 12.00.

En medlem i centralvalnämnden får inte ställa upp i delegationsvalet 2015.

Centralvalnämnden bestämmer bland annat röstnings- och förhandsröstningsställena, tillsätter valnämnderna, kontrollerar kandidatanmälningarna och avtalen om valförbund och -ringar, genomför kontrollräkningen av röster samt övervakar valet i största allmänhet.

3. Mosaics World Dinner torsdag 19.2

World Dinner är ett ypperligt tillfälle att smaka exotiska delikatesser och visa upp sin egen matlagningskonst. Det är enkelt att delta: anmäl dig på adressen lomake.ayy.fi/mosaic/world-dinner/, laga din bravurrätt och kom till Smökki där du får smaka delikatesserna som andra gjort. Du kan anmäla dig ensam, men enklast är att samla ett gäng på 2-5 personer och laga en större sats mat på en gång (åtminstone så mycket som den egna gruppen skulle äta).

Vi ses i Smökki!

4. Aalto High 5 – Fira våra gemensamma prestationer på Dipoli med musik av Boston Promenade

Det händer mycket intressant på vårt universitet, men vi har sällan tid och möjlighet att ta reda på vad andra gör och låta oss inspireras av lyckade exempel. På torsdag 26 februari från klockan 14 har vi reserverat tid just för inspiration och introduktion när alla aaltoiter samlas i Dipoli.

Kl. 14–18 har du chansen att uppleva Aalto-universitetet i ett nötskal. Vill du till exempel testa en stol utvecklad av Aalto ELEC som gör hälsomätningar – kombinerad med en lögndetektor? Eller utmana din kompis i Aalto SCI:s och ARTS spelrum? Eller se en isbrytare arbeta i det arktiska rummet? Eller ställa frågor du funderat på till professorer på olika områden?

Dagen kulminerar kl. 18 när Boston Promenade äntrar scenen.

Alla aaltoiter är varmt välkomna till evenemanget. Transport till Otnäs ordnas från campusen i Tölö och Arabia.

  • Klicka och anmäl dig!: https://eage.aalto.fi/?fs/AaltoHighFive
  • Mer information på Into: https://into.aalto.fi/display/events/Aalto+High5
  • Evenemanget finns också på Facebook: https://www.facebook.com/events/895975483792520/?fref=ts

5. Gravitaatio tisdag 17.2 på The Circus!

Gravitaatio är här igen! Vårens största tvärvetenskapliga partaj på fastlagstisdagen 17.2!

Gravitaatio ordnas på The Circus och är officiell efterfest för fastlagsjippot i Ulrikasborgsbacken. Välkommen till The Circus för att värma dig efter pulkaåkningen. För öset står våra lysande artister:

TEKSTI-TV 666 och KARRI KOIRA & RUUDOLF

Mellan uppträdandena håller DJ Jerome dansgolvet hett!
Äpy, Jäynä och RWBK med i svängen!

Vad: Gravitaatio 2015
Var: The Circus
När: Fastlagstisdag 17.2.
Hur: Biljett förköp 13€. Vid ingången 15€.

Se också:

www.gravitaatio.fi
www.laskiaisrieha.fi

6. Kläck en idé för monumentet ekonomerna till Otnäs!

Ekonomkandidaterna flyttar till Otnäs i september i år. En händelse i den storleksklassen bör firas och förtjänar ett bestående minnesmärke på vårt campusområde som präglas av studenthistoria.

Anmäl dig till evenemanget genom länken https://lomake.ayy.fi/hallinto/943-2/.

Workshoppen ordnas 5.3. Deadline för anmälningar onsdag 25.2.2015.

Om du inte kan komma kan du också skicka idéer till styrelsens ansvariga för campusutveckling, Santeri Nuotio, santeri.nuotio(at)ayy.fi.

7. Kino Sheryl öppnar på Arabiastranden 21.2

På Arabiastranden i Helsingfors öppnar en ny biograf 21.2, Kino Sheryl. På repertoaren står både publikfavoriter och mer alternativa art house-filmer. Teatern öppnar lördag 21.2.2015 på adressen Tavastvägen 135 C. Öppningsveckans program publiceras inom kort på biografens webbplats.

http://kinosheryl.fi

#http://twitter.com/kinosheryl

http://instagram.com/kinosheryl

8. Workshop: Verktyg för pirriga situationer

Än hinner du anmäla dig!

Verkstaden är avsedd för studenter som behöver verktyg för att hantera en nervositet som påverkar studierna. Man kan vara nervös av många orsaker. Medan någon har rampfeber blir en annan nervös i sociala situationer.

Verkstaden ska vara en möjlighet att behandla olika situationer och nervositet i allmänhet med deltagarna själva som utgångspunkt. Det här gör vi genom samtal och övningar både enskilt och tillsammans med de andra deltagarna.

Träffarna: måndagar 23.2–30.3 kl. 14–16, Otsvängen 1. Anmälningar senast tisdag 17.2. Mer information https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=18387906

9. Esbo strandmaraton och halvmaraton lör 19.9.2015 – 40 gratis startplatser för aaltoiter

Traditionella Aaltotian är tillbaka i höst på söndag 20.9.2015. Samma veckoslut löps även Esbo strandmaraton. Aalto har sammanlagt 40 gratis startplatser till Esbo strandmaraton och halvan lör 19.9.2015. Platserna fylls i anmälningsordning och anmälningstiden börjar mån 16.2.2015 kl. 9.00.

Mer information: /blog/2015/02/11/aalto-kympin-ja-aalto-vitosen-ilmoittautuminen-aukeaa-16-2/

10. Sök CIMO:s praktikplatser utomlands

Sök Cimos praktikplatser utomlands. Praktikplatser finns bl.a. på utlandsfinländska tidningar, undervisningsenheter i finska språket och kulturen, Finlands kultur- och vetenskapsinstitut, Finlands beskickningar, Finpros kontor, Tekes verksamhetsställen, Finland-hemmen samt i utvecklingsorganisationer/UNDP.

Platserna är avsedda för högskolestuderande och nyutexaminerade som är finländska medborgare. Närmare beskrivningar av praktikplatserna finns på CIMO:s webbplats:

http://www.cimo.fi/program/internationell_praktik/finlandska_organisationer_utlandsfinsk_verksamhet

Ansökningsomgången för landsprogrammen ordnas samtidigt som ansökningsomgången för organisationsprogrammen. Mer information: http://www.cimo.fi/program/internationell_praktik/landsprogrammen

11. Boka bord för vårmarknaden 8.3

Smökkis Vårmarknad är tillbaka på söndag 8.3! Den enes skräp är den andres skatt. Sälj dina onödiga böcker, porslin, kläder, [you name it!] och idrottsutrustning. Du kan redan boka försäljningsbord, mer info på adressen http://tinyurl.com/kevatmarkkinat (styr dig till evenemangets FB-sida). Arrangör: Teekkaritytöt TT rf.

12. Teknologspexet 2015: Skaffa biljetten i tid!

Den uppdaterade webbplatsen för Teknologspexet våren 2015 öppnar inom kort på adressen http://www.teekkarispeksi.fi – ta en titt på vad det kommande spektaklet handlar om! Biljettförsäljningen för huvudstadsregionens föreställningar 16.3–21.4.2015 är i full gång, och på en del av föreställningarna finns bara ströplatser kvar. Surfa genast till biljettförsäljningen på webben om du vill ha bra platser eller biljetter till en särskild föreställning. Välkommen!

Webbplats för Teknologspexet våren 2015: http://www.teekkarispeksi.fi Teknologspexet på Facebook: https://www.facebook.com/teekkarispeksi

Facebook-evenemanget för Helsingforsföreställningarna: https://www.facebook.com/events/388441954657042/

13. Jobb i Silicon Valley! Infotillställningen Startup Life för Aalto-universitetets aktiva

Välkommen om du vill höra mer om Aalto-universitetets och Startup Saunas gemensamma praktikprogram!

Startup Life bjuder in Aalto-universitetets aktiva tisdag 24.2 från kl. 18 till Startup Sauna där vi berättar mer om Aalto-universitetets och Startup Saunas gemensamma praktikprogram. Vi bjuder på mat, dryck och intryck från programmets alumner.

Startup Life ger de finländska högskolornas och universitetens bästa experter jobb i Silicon Valley och på New Yorks tuffaste uppstartföretag. Arbetspraktiken varar i 3–12 månader och är den bästa möjligheten att samla erfarenhet och kompetens i sin egen bransch. Aalto-universitetet har förbundit sig att genom Startup Life betala visum och flyg för de Aalto-studerande som åker på praktik.
Kolla Facebook-evenemanget: https://www.facebook.com/events/691280060992590/. Mer information får du också direkt från programkoordinatorn Eeva (eeva@startupsauna.com).

14. Treiers föreläsning ”Kroppsspråket ljuger aldrig” 23.2. kl. 12.00

Måndagen den 23 februari kommer mentaltränare och företagscoach Christoph Treier till Otnäs för att hålla en föreläsning under rubriken ”Kroppsspråket ljuger aldrig”.

Du får en introduktion i hur du kan dra nytta av kroppsspråket i ditt yrkes- och privatliv. Du lär dig också hur du kan påverka ditt eget beteende med hjälp av enkla knep i samband med att bli medveten om ditt eget kroppsspråk.

Föreläsningen hålls på svenska måndagen 23.2 kl. 12.00–14.00 i Design Factory, Betongblandargränden 5C.

Treier är en schweizare som sedan många år tillbaka är bosatt i Finland och har anlitats av ett flertal finländska toppidrottare att hjälpa dem till att uppnå toppresultat. Bl.a. rally-världsmästare Marcus Grönholm och skidskytte-världsmästare Kaisa Mäkäräinen hör till hans klienter.

Läs mera om Christoph Treier på adressen: http://treier.fi.

Tilläggsinformation: Pia Rydestedt (pia.rydestedt@aalto.fi, tfn 050 5608378) och Teknologföreningen.

15. OFC:s kampsportskurs börjar i Otnäs 27.2!

27.2–4.4 ordnar Otaniemi Fight Club en kampsportskurs uppdelad på fem lektioner med fokus på thaiboxning och brottning. Deltagarna behöver någon tidigare erfarenhet av kampsporter och en del grundutrustning. Läs mer på kursens webbplats: http://ofc.ayy.fi/pgs/course.php

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *