Föreningsbrev för vecka 12/2015

Det här är AUS föreningsbrev vecka 12/2015. Om du vill ha AUS föreningsbrev till din e-post, beställ det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

NYHETSBREVETS INNEHÅLL
1. Bidragsansökningar och föreningsanmälningar lämnas in som bäst
2. Vinn en kväll i Strandbastun och badbaljan!
3. Talkojobb för föreningar i samband med Kämppäkarkelot 20.3!
4. Berätta om din förenings evenemang på AUS webbplats!
5. Sök projektbidrag från TTE-fonden! Deadline för nästa omgång 22.3.2015
6. Ansök om odlingslott i Aalto Garden i Otnäs senast 22.3

1. BIDRAGSANSÖKNINGAR OCH FÖRENINGSANMÄLNINGAR LÄMNAS IN SOM BÄST

Den årliga inlämningen av AUS föreningsanmälningar och ansökningar om verksamhetsbidrag pågår som bäst och avslutas vid månadsskiftet på tisdag 31.3. Alla föreningar som hör till första förteckningen i AUS föreningsregister kan ansöka om verksamhetsbidrag. Alla föreningar som verkar inom AUS ska ändå fylla i en föreningsanmälan.Om föreningen låter bli att göra det två år i rad stryks den ur AUS föreningsregister. Om du inte vet vilken förteckning din förening tillhör kan du kontakta den föreningssakkunniga (jarjestoasiat@ayy.fi)

Du lämnar in en föreningsanmälan och ansöker om verksamhetsbidrag genom att använda vår splitternya databas Tahlo (Toiminta-avustusten hakulomake – Ansökningsblankett för verksamhetsbidrag). Systemet finns på adressen http://tahlo.ayy.fi Närmare anvisningar om att ansöka om verksamhetsbidrag och lämna in föreningsanmälan (bl.a. lista över nödvändiga dokument) finns här.

Fyll noggrant i alla uppgifter. Första gången du använder systemet är det många fält som ska fyllas i, så reservera tillräckligt med tid för arbetet! Nästa gång är det lättare att fylla i blanketten eftersom uppgifterna från tidigare år sparas. Du kan fortsätta uppdatera uppgifterna ända tills blanketterna låses 31.3 kl. 23.59, så du behöver inte komma ihåg allt på en gång. Kom ihåg att spara ändringarna!

Om du stöter på problem, stavfel eller andra konstigheter i systemet ska du meddela oss på adressen jarjestoasiat@ayy.fi. Vi försöker vara på alerten om till exempel systemet skulle krascha, men reagerar säkert snabbare om någon påpekar problem.

Du kommer väl ihåg att villkoret för utbetalningen av verksamhetsbidrag är en föreningsprofil på AUS webbplats åtminstone på ett av de inhemska språken (finska eller svenska) och på engelska. Även om detta finns mer information här.

Verksamhetsbidragen och föreningsanmälningarna behandlas så snabbt som möjligt. I år drar beviljandet och utbetalningarna troligtvis ut på tiden ända till maj på grund av riksdagsvalet och Havis Amandas mösspåläggning.

Obs! År 2015 delas inga förhöjda verksamhetsbidrag ut. Finansiering för alla projekt som faller utanför den ordinarie verksamheten och för nya idéer kan sökas från TTE-fonden.

Behöver du mer information kan du mejla adressen jarjestoasiat@ayy.fi. På samma adress få du också allmän tilläggsinformation och hjälp med föreningsanmälan och bidragsansökningen. Du kan också ringa telefonnumret 050520 9442. Per telefon är den sakkunniga säkrast anträffbar på vardagar kl. 10–14.

2. VINN EN KVÄLL I STRANDBASTUN OCH BADBALJAN!

Evenemanget Kämppäkarkelot ordnas vid Alvar Aalto-platsen på fredag 20.3 klockan 12–16. Under evenemanget bygger vi en studentbostadsby på fyra timmar för att understryka vikten av stöd för byggandet av studentbostäder inför riksdagsvalet. Budskapet är särskilt aktuellt nu, när nedskärningar i just dessa stödformer föreslås så att studenternas hyror i värsta fall stiger med 50–100 euro när nya bostadsfastigheter byggs.

Under Kämppäkarkelot tävlar föreningarna i att bygga studentbostäder som sedan bedöms av en jury med bl.a. riksdagskandidater som medlemmar. Den vinnande föreningen belönas med en gratis kväll i Strandbastun och badbaljan. Bostaden kan byggas av till exempel presenningar, tälttyg, lecablock eller rödtegel.  Viktigast är stilen och stämningen. AUS har skaffat byggnadsmaterial som får användas fritt. Även eget material får användas och kostnaderna ersätts upp till 100 euro per förening för de tio första byggarteamen.

Anmäl dig på adressen http://lomake.ayy.fi/edustajisto/kamppakarkelot/

Mer information: AUS vice ordförande Heikki Koponen, heikki.koponen@ayy.fi, p. 050 517 2674).

3. TALKOJOBB FÖR FÖRENINGAR I SAMBAND MED KÄMPPÄKARKELOT 20.3!

Som en del av riksdagsvalkampanjen ordnar AUS styrelse evenemanget Kämppäkarkelot i Otnäs på fredag 20.3 klockan 12–16. Nu söker vi en förening för avlönat talkojobb när evenemanget genomförs. Talkoteamets uppgift är att dela ut mat (3–­4 personer behövs) och städa upp efter evenemanget. Arvodet är 300 euro och vi behöver endast ett team. Närmare information och intresseanmälningar till AUS producent siiri.kihlstrom@ayy.fi

4. SKRIV IN DIN FÖRENINGS EVENEMANG I KALENDERN PÅ AUS WEBBPLATS!

Alla föreningar inom AUS kan fritt lägga till sina evenemang i kalendern på AUS webbplats. Det lönar sig att använda kalendern. Evenemangen som finns där införs automatiskt i AUS veckobrev för den aktuella veckan.

Du kan lägga till ett evenemang genom att logga in på webbplatsen med föreningens eget användarnamn på adressen /wp-admin. Om användarnamnet glömts bort kan man kontakta den kommunikations- och föreningssakkunniga (jarjestoasiat@ayy.fi) Lösenordet kan man ändra själv under länken ”Lost password”. Användarnamnet är i regel kopplat till föreningsstyrelsens e-postadress.

Samtidigt som evenemangen förs in i kalendern lönar det sig också att uppdatera föreningsprofilen. Uppgifterna i profilen måste vara aktuella för att föreningen ska få verksamhetsbidrag. Mer information finns här.

Kom ihåg att skriva in evenemanget på tre språk! Översätt åtminstone rubrikerna så att även studenter med andra språk hittar ditt evenemang.

Om du inte vet hur man använder WordPress finns anvisningar om evenemangskalendern och profilen här. Anvisningarna finns endast på finska.

5. SÖK PROJEKTBIDRAG FRÅN TTE-FONDEN! DEADLINE FÖR NÄSTA OMGÅNG 22.3.2015

TTER:s andra ansökningsomgång för 2015 har öppnats. Fonden kan bevilja bidrag till alla AUS-medlemmar och samfund i anslutning till studentkåren. TTE-fonden stöder verksamhet som siktar mot stjärnorna, engagerar andra, hörs och syns.

Det finns två sätt att söka bidrag: ansökningsomgångarna som ordnas cirka tre gånger om året och den fortlöpande ansökningstiden under terminerna. Under den fortlöpande ansökningsperioden kan du söka bidrag på högst 2000€, medan projektbidragen under de egentliga ansökningsomgångarna inte har någon övre gräns.

Ansökningstiden för den andra omgången år 2015 går ut söndagen den 22.3.2015 kl. 23.59. På fondens webbplats finns instruktioner för ansökningen och dess bilagor: http://tter.ayy.fi/. Bidraget söks med en webblankett som finns på adressen https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/

Ansökningstiderna och annan information finns på TTER:s webbplats http://tter.ayy.fi/. Kolla också Facebooksidan på adressen www.facebook.com/tterahasto.

6. ANSÖK OM ODLINGSLOTT I AALTO GARDEN SENAST 22.3

Vill du ha närmat från Otnäs? Kanske snappa åt dig ett par örter eller en tomat på din dagliga hemväg eller lunchpaus? Odla något ätbart? Hyr en odlingslott i sommar!

Otnäs stadsodlingsförening rf hyr ut odlingslotter i Martti Levóns park (bredvid Ossinlampi) i Otnäs.  Föreningen främjar och utvecklar stadsodlingsverksamheten och trädgårdsodlingen bland Aalto-universitetets anställda, studerande och föreningar.  Sammanlagt 45 lotter i storleken 7-24 kvadratmeter delas ut.

Efter den första skördesäsongen tilläggsgödslar vi för att möjliggöra ännu bättre ekologisk odling. Det finns redskap som odlarna kan använda gemensamt.

Slå till direkt, eller senast den 22 mars 2015. Mer information (bl.a. hyror) och ansökningsblankett hittar du på adressen http://tinyurl.com/viljely15

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk. Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Kati Penttinen (kati.penttinen@ayy.fi, tfn 050 520 9442).