En vecka kvar att ansöka om verksamhetsbidrag eller göra föreningsanmälan!

Edit:  Ansökningstiden för verksamhetsbidrag har förlängts över påskhelgen fram till 7.4 kl. 23.59 eftersom systemet låg nere en stor del av veckoslutet. Vi beklagar problemet! 

Om en vecka på tisdag 31.3 kl. 23.59 går tiden ut för inlämning av föreningsanmälningar och ansökningar om verksamhetsbidrag 2015.

Alla föreningar som hör till första förteckningen i AUS föreningsregister kan ansöka om verksamhetsbidrag. Alla föreningar i AUS föreningsregister ska fylla i en föreningsanmälan. Om du inte vet vilken förteckning din förening tillhör kan du kontakta den föreningssakkunniga (jarjestoasiat@ayy.fi).

Om du stöter på problem eller behöver hjälp, ta kontakt med den föreningssakkunniga (jarjestoasiat@ayy.fi) Du kan också ringa på telefonnummer 050 920 9442, helst vardagar klockan 10–14. 

Obs! Du kan inte anmäla en förening till AUS föreningsregister genom att fylla i en föreningsanmälan eller ansöka om verksamhetsbidrag. Till AUS föreningsregister måste föreningen ansluta sig separat. Anvisningarna finns här. Föreningar som loggat in sig i systemet utan att tillhöra föreningsregistret raderas.

 

GÖR SÅ HÄR:

1) Gå till adressen http://tahlo.ayy.fi och skapa ett användarnamn för din förening under länken ”uusi järjestö” (ny organisation). Använd till exempel förkortningen av föreningens namn, för att användarnamnet ska vara lätt att känna igen. Användarnamnet får bestå av högst 11 tecken. Lösenordet ska vara minst åtta tecken långt och innehålla siffror och specialtecken.

Obs! Om användarnamnet du skapat är för långt kapar systemet det automatiskt efter 11 tecken och kopplar det till föreningsnamnet du angett. Om detta skickas inget separat meddelande. När ett användarnamn skapats för en förening med ett visst namn kan inget nytt skapas för samma namn, utan du måste logga in med det kapade användarnamnet. Var på alerten när du skapar användarnamnet!

2) Fyll i flikarna ”Grunduppgifter”, ”Verksamhetsställe” och ”Bilagor”. Bilagorna som behövs är

  • föreningens gällande stadgar
  • verksamhetsberättelsen från 2014
  • verksamhetsplanen för 2015
  • listan över funktionärer

Du behöver inte fylla i allt på en gång. Du kan logga in på nytt och fortsätta redigera uppgifterna fram till 31.3 kl. 23.59 då blanketterna stängs.

Du noterar väl att föreningen själv inte kan fylla i vissa punkter i blanketterna (till exempel den kategori i föreningsregistret som föreningen tillhör samt datumet då föreningen införts i registret). Dessa punkter fyller organisationssektorn i när vi går igenom ansökningarna och anmälningarna.

Nu har du gjort en föreningsanmälan.

3) ENDAST OM DU ANSÖKER OM VERKSAMHETSBIDRAG: Fyll noggrant i alla flikar, särskilt ”Ansökan om verksamhetsbidrag”. Verksamhetsbidraget delas ut med hjälp av poängsättningsmodellen för verksamhetsbidrag. Poängsättningsmodellen används nu för första gången, vilket kan orsaka ändringar i storleken på de bidrag som beviljas.

Fyll dessutom i de ekonomiska dokumenten i fliken ”Bilagor”. Förutom de handlingar som nämndes i föregående punkt behöver du

  • bokslutet, balansräkningen och resultaträkningen för 2014
  • budgeten för 2015

Kom ihåg föreningsprofilen på ayy.fi! Föreningen måste ha en profil för att kunna beviljas verksamhetsbidrag. Mer om villkoren och fler anvisningar här.

Om något dokument fattas: meddela omedelbart den föreningssakkunniga. Tilläggstid eller andra eftergifter kan beviljas  på förhand av grundad anledning. Ansökningar med oanmälda brister bestraffas.

4) Var ute i tid! Det är överraskande många uppgifter som ska fyllas i. Dessutom är systemet nytt och oväntade problem som saktar ner processen kan dyka upp. Utanför kontorstid finns ingen hjälp eller it-support tillgänglig, så gör inte ansökningen i sista stund. Rapportera buggar och andra problem till den föreningssakkunniga på adressen jarjestoasiat@ayy.fi, så kan vi korrigera felen inför nästa år.

5) Kontrollera att du sparat alla ändringar. Ge dig själv en klapp på ryggen för en lyckad ansökan eller anmälan. Om allt är i ordning med föreningsanmälan skickas inget sepatat meddelande när den behandlats. Besluten om verksamhetsbidrag fattas så snabbt som möjligt i april-maj och alla sökande får ett meddelande om resultatet till den kontaktadress som angetts.