Elisa och Aalto-universitetets studentkår inleder samarbete

Pressmeddelande
AUS och Elisa
25.3.2015
För omedelbar publicering

Telekombolaget Elisa och Aalto-universitetets studentkår (AUS) har inlett ett samarbete som innebär att lokalen som tidigare gått under namnet Teknologbyns vardagsrum nu döps om till Elisa Olohuone (Vardagsrummet Elisa). Det omfattande samarbetet kommer även att återspeglas i AUS kommunikationskanaler, till exempel i arbetslivsbloggen. Genom samarbetet vill Elisa öppna gränserna mellan företags- och studievärlden och berätta för studerandena om de mångsidiga karriärmöjligheterna i ICT-branschen.

”Elisa är med och bygger upp det finländska informationssamhället, och detta arbete vill vi utföra tillsammans med Aalto-universitetets studerande. Genom praktikanter och examensarbeten har Aalto blivit en bekant och omtyckt samarbetspart för oss, och vi uppskattar Aaltostudenternas kunnande och inställning. Genom det samarbete vi nu inleder med AUS hoppas vi också hitta nya sätt att samverka som gynnar båda parterna”, berättar personalchef Helena Nousiainen på Elisa.

”Elisa är mångsidigt och intressant som företag och arbetsgivare och därför ett fint tillskott till vår växande skara samarbetspartner. Jag ser fram emot det samarbete som nu inleds och kan knappt vänta på att Elisa Olohuone öppnar sina dörrar”, kommenterar Anni Rahiala, AUS styrelsemedlem med ansvar för företagsrelationer.

Elisa är ett telekom-, ICT- och webbserviceföretag med 2,3 miljoner konsumenter, företag och offentligrättsliga organisationer som kunder. Elisa erbjuder miljövänliga tjänster för kommunikation och trivsel samt verktyg för att förbättra olika organisationers verksamhet och produktivitet. I Finland är Elisa marknadsledande inom mobilabonnemang. Ett samarbete med Vodafone och Telenor möjliggör tjänster som är internationellt konkurrenskraftiga.  Elisa är offentligt noterat på Nasdaq Helsingfors lista för stora bolag och har över 200 000 aktieägare. Omsättningen år 2014 var 1,54 miljarder euro och personalen omfattade 4 100 personer. www.elisa.fi

Aalto-universitetets studentkår AUS är en service- och intresseorganisation för Aalto-universitetets cirka 15 000 studerande. AUS erbjuder sina medlemmar bland annat studentbostäder och festlokaler och arbetar för ett utmärkt liv vid Aalto genom att främja välmåendet och utveckla undervisningen vid Aalto-universitetet. www.ayy.fi

Mer information:

AUS styrelsemedlem med ansvar för företagsrelationer, Anni Rahiala, anni.rahiala@ayy.fi
Elisa Oyj, personalchef Helena Nousiainen, tfn 050 502 9999, fornamn.efternamn@elisa.fi