Föreningsbrev för vecka 17/2015

Det här är AUS föreningsbrev vecka 17/2015. Om du vill ha AUS föreningsbrev till din e-post, beställ det på adressenhttp://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

NYHETSBREVETS INNEHÅLL
1. Sälj din förenings märken på märkesmarknaden! DL 19.4.
2. Håll en kontroll på Hullu Jussi! DL 20.4.
3. Wappen kommer – lägg till föreningens evenemang på webbplatsen wappu.fi!
4. Meddela ditt evenemang till AUS läsårskalender 2015–2016 senast 26.5.

1. SÄLJ DIN FÖRENINGS HALARMÄRKEN PÅ MÄRKESMARKNADEN! DL 19.4.

Teknologsektionen ordnar sin traditionella halarmärkesförsäljning på tisdag 21.4 kl. 10–14 i huvudbyggnadens entré i Otnäs och på onsdag 22.4 i samband med Icke-akademiska kvarten. Där hinner du köpa de bästa halarmärkena för Wappen innan de är slut.

Vill din förening sälja sina märken? Meddela dina uppgifter senast 19.4 så säljer vi märket för din räkning.

https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/merkkimyynti-badge-sales/

Om du har frågor, kontakta teknologkulturdirektörerna: Mikko Karjalainen och Sirius Vuorikoski (etunimi.sukunimi@ayy.fi).

2. HÅLL EN KONTROLL PÅ HULLU JUSSI! DL 25.4.

Hullu Jussi!

Hullu Jussi fyller Otnäsnatten med galenskaper och wappstämning den 29 april!

När phuxlagen kommit iväg efter startskottet för nattjäynän är det dags att ta reda på vilket som är Otnäs galnaste, roligaste och påhittigaste kompisgäng!

Samla ett eget lag på 4–10 personer och ge er ut på äventyr kring Otnäs där ni avverkar fartfyllda kontroller och tävlar om titeln som det galnaste teknologgänget.

I den här tävlingen avgör wappkänslan och teknologandan!

Om du fått nog av att jaga kontroller under studietiden kan du stå vid en i stället. Du kan ordna en kontroll med din förening eller med ett kompisgäng.

Det lönar sig – för de gäng som anmält sig snabbast finns fyra platser per grupp reserverade i karaokebussen till Ullis 1.5.!

Lagen kan anmäla sig under länken nedan. Deadline för laganmälningar är 25.4.

https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/hullu-jussi-crazy-john/

Vill du hålla en kontroll ska du också anmäla dig. Deadline för kontrollanmälningar är 20.4.

https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/hullu-jussin-rastit-crazy-johns-checkpoints/

Bara de fantastiska priserna gör det värt besväret att delta. Den bästa gruppen och den bästa kontrollen belönas med fantastiska wappkorgar! Dessutom får gänget med den bästa kontrollen använda någon av AUS bastur gratis under sommaren eller hösten.

Efter Hullu Jussi fortsätter kvällen med en officiell efterfest på Pelmus Wappfestival i Smökki!

https://www.facebook.com/events/1551680831760280/

Vinnarlaget och den bästa kontrollen offentliggörs under utlysningen av Wappenjippot som börjar 30.4 kl. 13.

3. WAPPEN KOMMER – LÄGG TILL FÖRENINGENS EVENEMANG PÅ WEBBPLATSEN WAPPU.FI!

Wappen anländer och lika traditionsenligt öppnas webbplatsen wappu.fi! Vem som helst i Aaltogemenskapen kan lägga till sina wappevenemang på webbplatsen där de når hela (wapp)folket. http://wappu.fi/

Lägg till din egen förenings evenemang redan i dag! Om alla detaljer kring evenemanget ännu inte är spikade kan du också lägga till en så kallad dummy, alltså en datumbokning. Du kan uppdatera evenemangsinformationen senare om du registrerar användare och lösenord när du skapar evenemanget.  Skriv åtminstone en rubrik och en liten förklaring även på engelska! På så sätt kan också de internationella studenterna delta.

Tänk på att evenemangen inte dyker upp i kalendern omedelbart eftersom administratören måste godkänna dem först.

Om webbplatsen inte fungerar eller om ni till exempel glömt lösenordet, kontakta administratörerna via e-post:webmaster@ayy.fi

4. MEDDELA DITT EVENEMANG TILL AUS LÄSÅRSKALENDER 2015–2016 SENAST 26.5.

Föreningar och aktörer inom AUS kan meddela sina viktiga evenemangsdatum till studentkårens läsårskalender. Du kan meddela evenemang genom google docs –filen nedan fram till tisdag 26.5.2015. Lägg till evenemangen under rätt månad i tidsordning. Skriv texten som ska ingå i kalendern i kolumnen ”Event name/Text” (gul bakgrund). Vänligen notera att en rad rymmer högst 25 tecken text inklusive mellanslag. När du skriver, fundera på hur många rader du vill ”slösa” i din egen kalender. När du planerar texten, beakta att kalendern blir trespråkig.

Om flera evenemang skrivits in på samma dag och samma tid hamnar det evenemang som berör flest studerande i kalendern. Filen kan redigeras fram till 26.5.2015, och ni kan alltså göra ändringar i era evenemang fram till dess. Fyll i kolumnerna noggrant och dubbelkolla att uppgifterna stämmer. Kom ihåg att också fylla i informationen om vem som är arrangör.

Http://tinyurl.com/ayycalendar2015

Frågor och kommentarer kan riktas till AUS informatör Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi eller 050 5209440).

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk. Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Kati Penttinen (kati.penttinen@ayy.fi, tfn 050 520 9442).