2015 års verksamhetsbidrag beviljade

AUS styrelse har fattat beslut om 2015 års verksamhetsbidrag på sitt möte 23/2015.

Varje förening informeras separat per epost om den beviljade summan. Dessutom finns information om bidragssumman samt motiveringen till särskilt stora bidrag eller betydande förändringar i föreningsdatabasen Tahlo (http://tahlo.ayy.fi). Om du inte fått någon epost och inte hittar uppgifterna i Tahlo, ta kontakt med den föreningssakkunniga (jarjestoasiat@ayy.fi).

Listan över beviljade bidrag finns i sin helhet på AUS webbplats.

Sammanlagt 151 föreningar ansökte om verksmahetsbidrag. Av dem var 17 föreningar med särställning. Bidrag beviljades 18 000 till föreningar med särställning och 48 989 till övriga föreningar. Den totala bidragssumman har stigit jämfört med i fjol, eftersom den summa som tidigare allokerats till projektbidrag och förhöjda verksamhetsbidrag överfördes till verksamhetsbidragen i budgeten. År 2014 beviljades föreningar med särställning 17 150 euro och övriga föreningar 41 975 euro.

Förutom att den totala bidragssumman ökade användes för första gången den poängsättningsmodell som gjordes upp och godkändes år 2014. Som följd av den nya poängsättningsmodellen sjönk de summor som beviljades de största föreningarna och mer tyngd lades på tvärvetenskaplig, gemenskapsbetonad och internationell verksamhet.

I samband med beviljandet av bidrag kontrollerades att varje förening uppfyller villkoren för den första förteckningen i AUS föreningsregister. Bristfälliga eller oförklarligt försenade bilagor bestraffades med minskat bidrag.

Eventuella frågor kan riktas till organisationssektorn på adressen jarjestoasiat@ayy.fi