Föreningsbrev för vecka 22/2015

Det här är AUS föreningsbrev för vecka 22/2015. Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Detta nyhetsbrev är vårens näst sista. Efter nästa vecka tar nyhetsbrevet sommarpaus. Höstens första nyhetsbrev utkommer 28.8. Om du har viktig information till föreningarna under sommaren kan du kontakta den föreningssakkunniga direkt (jarjestoasiat@ayy.fi).

NYHETSBREVETS INNEHÅLL
1. Meddela ditt evenemang till AUS läsårskalender 2015–2016 senast 26.5.
2. Hämta föreningens post från AUS postfack
3. 2015 års verksamhetsbidrag har delats ut
4. AUS har övergått till en ny elektronisk föreningsdatabas
5. Klubblokaler från universitetet
6. Lediga förråd på Bistervägen 10 och 11

1. MEDDELA DITT EVENEMANG TILL AUS LÄSÅRSKALENDER 2015–2016 SENAST 26.5.

Föreningar och aktörer inom AUS kan meddela sina viktiga evenemangsdatum till studentkårens läsårskalender. Du kan meddela evenemang genom google docs –filen nedan fram till tisdag 26.5.2015. Lägg till evenemangen under rätt månad i tidsordning. Skriv texten som ska ingå i kalendern i kolumnen ”Event name/Text” (gul bakgrund). Vänligen notera att en rad rymmer högst 25 tecken text inklusive mellanslag. När du skriver, fundera på hur många rader du vill ”slösa” i din egen kalender. När du planerar texten, beakta att kalendern blir trespråkig.

Om flera evenemang skrivits in på samma dag och samma tid hamnar det evenemang som berör flest studerande i kalendern. Filen kan redigeras fram till 26.5.2015, och ni kan alltså göra ändringar i era evenemang fram till dess. Fyll i kolumnerna noggrant och dubbelkolla att uppgifterna stämmer. Kom ihåg att också fylla i informationen om vem som är arrangör.

http://tinyurl.com/ayycalendar2015

Frågor och kommentarer kan riktas till AUS informatör Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi eller 050 5209440).

2. HÄMTA FÖRENINGENS POST FRÅN AUS POSTFACK

AUS postfack för föreningarna sväller över av post. Kom och hämta din förenings post så följande utdelning ryms i rätt fack!

3. 2015 ÅRS VERKSAMHETSBIDRAG HAR DELATS UT

AUS styrelse har fattat beslut om 2015 års verksamhetsbidrag på sitt möte 23/2015.

Varje förening informeras separat per epost om den beviljade summan. Dessutom finns information om bidragssumman samt motiveringen till särskilt stora bidrag eller betydande förändringar i föreningsdatabasen Tahlo. Om du inte fått någon epost och inte hittar uppgifterna i Tahlo, ta kontakt med den föreningssakkunniga (jarjestoasiat@ayy.fi).

Hela listan på beviljade bidrag finns här.

Sammanlagt 151 föreningar ansökte om verksamhetsbidrag. Av dem var 17 föreningar med särställning. 18 000 euro beviljades till föreningar med särställning och 48 989 euro till övriga föreningar. Den totala bidragssumman har stigit jämfört med i fjol, eftersom den summa som tidigare allokerats till projektbidrag och förhöjda verksamhetsbidrag överfördes till verksamhetsbidragen i budgeten. År 2014 beviljades föreningar med särställning 17 150 euro och övriga föreningar 41 975 euro.

Förutom att den totala bidragssumman ökade användes för första gången den poängsättningsmodell som gjordes upp och godkändes år 2014. Som följd av den nya poängsättningsmodellen sjönk de summor som beviljades de största föreningarna och mer tyngd lades på tvärvetenskaplig, gemenskapsbetonad och internationell verksamhet.

I samband med beviljandet av bidrag kontrollerades att varje förening uppfyller villkoren för den första förteckningen i AUS föreningsregister. Bristfälliga eller oförklarligt försenade bilagor bestraffades med minskat bidrag.

Eventuella frågor kan riktas till organisationssektorn på adressen jarjestoasiat@ayy.fi

4. AUS HAR ÖVERGÅTT TILL EN NY ELEKTRONISK FÖRENINGSDATABAS

AUS börjar använda systemet Tahlo, som tidigare använts för att ansöka om verksamhetsbidrag, som officiell föreningsdatabas. Det gamla systemet upprätthålls fram till nästa års utdelning av verksamhetsbidrag för att inga föreningar av misstag ska falla igenom.

Tahlo har nu öppnats och de uppgifter den innehåller kan fritt redigeras, med undantag av ansökningsblanketten för verksamhetsbidrag. Kom ihåg att uppdatera uppgifterna om din förening. Det är speciellt viktigt att kontaktuppgifterna stämmer. Tahlo är öppen så länge behovet finns, antagligen fram till årsskiftet. Systemet finns på adressen http://tahlo.ayy.fi

Systemet kommer ännu att genomgå vissa förändringar. Brister och problem som upptäckts under utdelningen av verksamhetsbidrag samlas ihop under maj månad och ska korrigeras i juni. Om du märkt eller märker problem i systemet, var vänlig och meddela den föreningssakkunniga.

5. KLUBBLOKALER FRÅN UNIVERSITETET

I takt med att campuset förändras kan även föreningarna få tillgång till nya lokaler. Om din förening är intresserad av en ny klubblokal i universitetets byggnader kan du skicka ett kort meddelande till adressen tilat@ayy.fi med åtminstone följande information:

– En kort beskrivning av föreningen
– En kort beskrivning av lokalens användningsändamål
– Om ni beviljas en lokal, hur ofta bedömer ni att ni ordnar verksamhet i den?
– Vilka byggnader skulle bäst motsvara era behov?
– Hur många personer skulle vistas i lokalen under en typisk verksamhet?
– Hur många personer skulle vistas i lokalen under verksamhetstoppar?
– Behövs rinnande vatten?
– Övriga specialbehov eller önskemål

6. LEDIGA FÖRRÅD PÅ BISTERVÄGEN 10 OCH 11

I Hoas byggnader på Bistervägen 10 och 11 finns gott om små utrymmen som lämpar sig som förråd. Utrymmena är cirka 5 kvadratmeter stora. Om din förening är intresserad av att hyra ett sådant förråd, skicka ett meddelande till adressen anna.lassus@hoas.fi. Hyran och övriga närmare avtalsvillkor bestäms tillsammans med Hoas. Byggnaderna renoveras under de närmaste åren och därför kommer förråden åtminstone tillfälligt att vara ur bruk under en viss tid.

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk. Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Kati Penttinen (kati.penttinen@ayy.fi, tfn 050 520 9442).