Föreningsbrev för vecka 23/2015

Det här är AUS föreningsbrev vecka 23/2015. Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Detta nyhetsbrev är vårens sista. Nästa nyhetsbrev kommer ut i slutet av augusti, 28.8. Om du har viktig information till föreningarna under sommaren kan du kontakta den föreningssakkunniga direkt (jarjestoasiat@ayy.fi), tfn 050 520 9442)

Ha en skön sommar!

NYHETSBREVETS INNEHÅLL
1. Hämta föreningens post från AUS postfack
2. Registrera din förening i databasen Tahlo
3. AYY Events – AUS öppnar Facebookgrupp för marknadsföring av evenemang!
4. Klubblokaler från universitetet
5. Lediga förråd på Bistervägen 10 och 11

1. HÄMTA FÖRENINGENS POST FRÅN AUS POSTFACK

AUS postfack för föreningarna sväller över av post. Kom och hämta din förenings post så följande utdelning ryms i rätt fack!

2. REGISTRERA DIN FÖRENING I DATABASEN TAHLO

AUS börjar använda systemet Tahlo, som tidigare använts för att ansöka om verksamhetsbidrag, som officiell föreningsdatabas. Det gamla systemet upprätthålls fram till nästa års utdelning av verksamhetsbidrag för att inga föreningar av misstag ska falla igenom.

Tahlo har nu öppnats och de uppgifter den innehåller kan fritt redigeras, med undantag av ansökningsblanketten för verksamhetsbidrag. Kom ihåg att uppdatera uppgifterna om din förening. Det är speciellt viktigt att kontaktuppgifterna stämmer. Tahlo är öppen så länge behovet finns, antagligen fram till årsskiftet. Systemet finns på adressen http://tahlo.ayy.fi

För tillfället har endast 180 av de 212 föreningarna i AUS föreningsregister registrerat sig i Tahlo. Om du känner dig träffad ska du lägga till föreningens uppgifter i databasen! Om din förening inte längre är verksam eller av någon orsak vill lämna föreningsregistret ska ni meddela den föreningssakkunniga. De föreningar som fattas kontaktas under juni månad. Föreningar som låtit bli att anmäla sig två år i rad stryks ur föreningsregistret.

Systemet kommer ännu att genomgå vissa förändringar. Brister och problem som upptäckts under utdelningen av verksamhetsbidrag samlas ihop under maj månad och ska korrigeras i juni. Om du märkt eller märker problem i systemet, var vänlig och meddela den föreningssakkunniga.

3. AYY EVENTS – AUS ÖPPNARFACEBOOKGRUPP FÖR MARKNADSFÖRING AV EVENEMANG!

AUS startar gruppen ”AYY Events” på Facebook, där olika aktörer kan marknadsföra sina evenemang. Gruppen öppnas under juni månad. AUS informerar mer om gruppen senare. I gruppen kan icke-kommersiella evenemang riktade till Aaltos studerande marknadsföras. Alla AUS medlemmar och föreningar är välkomna att använda kanalen. Gruppen är en inofficiell och informell informationskanal, och de evenemang som publiceras där överförs inte till AUS andra informationskanaler.

4. KLUBBLOKALER FRÅN UNIVERSITETET

I takt med att campuset förändras kan även föreningarna få tillgång till nya lokaler.

Om din förening är intresserad av en ny klubblokal i universitetets byggnader kan du skicka ett kort meddelande till adressen tilat@ayy.fi med åtminstone följande information:

– En kort beskrivning av föreningen
– En kort beskrivning av lokalens användningsändamål
– Om ni beviljas en lokal, hur ofta bedömer ni att ni ordnar verksamhet i den?
– Vilka byggnader skulle bäst motsvara era behov?
– Hur många personer skulle vistas i lokalen under en typisk verksamhet?
– Hur många personer skulle vistas i lokalen under verksamhetstoppar?
– Behövs rinnande vatten?
– Övriga specialbehov eller önskemål

5. LEDIGA FÖRRÅD PÅ BISTERVÄGEN 10 OCH 11

I Hoas byggnader på Bistervägen 10 och 11 finns gott om små utrymmen som lämpar sig som förråd. Utrymmena är cirka 5 kvadratmeter stora. Om din förening är intresserad av att hyra ett sådant förråd, skicka ett meddelande till adressen anna.lassus@hoas.fi. Hyran och övriga närmare avtalsvillkor bestäms tillsammans med Hoas. Byggnaderna renoveras under de närmaste åren och därför kommer förråden åtminstone tillfälligt att vara ur bruk under en viss tid.

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk. Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Kati Penttinen (kati.penttinen@ayy.fi, tfn 050 520 9442).