Välkommen till Otnäs – sommarläsning!

Nedräkningen till ekonomistuderandenas flytt går vidare. Det är ynka 90 dagar kvar till flytten och det AaltoParty2012_smallernya läsåret.

Sommaren och semestern väntar – saknar du sommarlektyr? Ingen fara! AUS har sammanställt sommarläsning som gör dig till Otnäsexpert på nolltid. Fördjupa dig genom att aktivt delta i evenemang och verksamhet under hela läsåret och studietiden.

Grundnivå

När du bläddrat igenom ordboken Otnäsiska-svenska  klarar du vardagen i Otnäs och hänger med i alla samtal.

Fördjupad grundnivå

Har du koll på vokabulären? Fördjupa dina kunskaper genom att läsa om Studentoverallerna Om du vill gräva ännu djupare kan du också bekanta dig med de snören du kan förtjäna till din overall.

Medelnivå

Du kan vokabulären utantill och du känner igen en student på overallfärgen. Nu är det dags att bekanta sig med byggnaderna, naturen och historierna i Otnäsområdet. Var finns den synligaste ”femte fasaden”? Vilken byggnad finns på den högsta platsen i Otnäs? Ett utmärkt verktyg är till exempel den finskspråkiga kartan Kävellen kampuksella (Campus till fots). Den engelskspråkiga versionen av kartan finns här.

Högsta nivån

Du har koll på vokabulären, overallerna och omgivningen, men något fattas? Förbered dig för det kommande årets akademiska fester genom att sätta dig in i handboken Tavoistaan teekkari tunnetaan , som behandlar teknologernas seder på finska.

Högsta nivån+

Pricken på Otnäskunskapen är Ota-Ossis memoarer som även går under namnet ”Ossin Lässyt”. Ossi Törrönen var Teknologbyns långvariga chef och i memoarerna har han skrivit ner historier från Teknologbyn. Läs Ossin Lässyt här (på finska).

Gratulerar! Nu vet du allt om Otnäs inför höstens studiestart. Om du inte hinner läsa hela paketet behöver du inte heller oroa dig – det du behöver veta får du reda på under höstens lopp. Vi önskar er alla en solig sommar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *