Välkommen till Otnäs – smidig start på hösten

Det nya läsåret har börjat! Hurra! Hösten för med sig många förändringar på Otnäs campus. Den största är förstås att ekonomistuderandenas undervisning flyttar till Otnäs. Vilket nöje att få inleda sina studier just den här hösten!

Lokalerna hösten 2015

Dipoli, även känt som konferenscentrum, stängde för renovering i våras. Detta innebär att även restaurangerna i Dipoli är ur bruk tills vidare.

Däremot är renoveringen av Otsvängen 1 eller kandihuset på slutrakan. Ekonomistuderandenas nya undervisningslokaler öppnar i U-flygeln och under renoveringen av Otnäs campusbibliotek betjänar lärcentret beta i kandihusets X-flygel.

KY rf:s serviceställe och festlokaler finns på Maskinbyggarvägen. Mer information om KY:s lokaler och campusflytten ur ekonomsynvinkel finns på KY:s campussidor på adressen http://kyweb.fi/otaniemi/etusivu/.

Restaurangerna

Ekonomistuderandenas flytt för med sig fler munnar att mätta vid lunchtid i Otnäs. De existerande restaurangerna har försökt utöka antalet platser, men även helt nya restauranger kommer att öppnas.

De nya stora restaurangerna heter Valimo (adress Metallmansgränden 2) och Datavägen 6. Restaurang VM5 på Bergsmansvägen 5 samt Electra på Otsvängen 7 serverar från och med i höst också lunch till studerandepris. Subway® som öppnade i våras serverar studentluch i Teknikens hus (adress Maskinbyggarvägen 2) vid sidan av student- och personalrestaurangen.

Ett nytt café vid namn Elissa öppnar i U-flygeln vid Otsvängen 1 i början av höstterminen. Caféet i anslutning till huvudentrén fortsätter sin verksamhet under det nya namnet Aino (tidigare Elissa). Alvari fortsätter som lunchrestaurang.

Mer information om de nya lunchrestaurangernas öppet- och lunchtider kommer när öppningen närmar sig.

Portalen Intos sida om campusrestaurangerna: https://into.aalto.fi/display/svaalto/Restauranger

Läs nyheten om de nya restaurangerna på Into: https://into.aalto.fi/display/fiaalto/Uusia+opiskelijaravintoloita+Otaniemeen

Otnäs menyer dag för dag finns på adressen ruokalistat.net

Kollektivtrafik

Bussarna 102(T) och 103(T) tar dig smidigt från Kampen till Otnäs. Bussarna avgår från plattformerna 41 och 42 i Kampens bussterminal. Bussarna 195 och 194 som tidigare trafikerade från Elielplatsen avgår numera också från Kampen. Rutten passerar Handelshögskolan, så det går behändigt att ta sig till Otnäs från campuset i Tölö. Från Arabia till Otnäs kör gamla bekanta bussen 506.

Kollektivtrafikens tidtabeller och rutter kontrollerar du enklast på adressen http://www.reittiopas.fi/sv/

OBS! Nästa höst kan du också ta dig till Otnäs med tunnelbanan, då västmetron tas i bruk i augusti 2016. Whipej!

Studiekortet och läsårsdekalen

Från AUS serviceställe kan du hämta en ny läsårsdekal till ditt studiekort. Serviceställenas öppettider finns på adressen ayy.fi. Vardagar kl. 12–18 betjänar också ett tillfälligt dekalutdelningsställe. Det finns i Kandihusets Learning hub fram till slutet av augusti, och 1.9–11.9 i i Kandihusets entré.

Om du är ny studerande ska du beställa ett studiekort på adressen https://frank.fi/sv/studentkortet/

Studentstatus på resekortet

En studentstatus som uppdaterats på HRT:s kort i fjol gäller fram till slutet av augusti. Om du fortsätter studera på hösten och vill få rabatt även i fortsättningen måste du uppdatera din studentstatus. Annars debiterar systemet normala vuxenpriser för biljetterna från och med 1.9.

HRT:s tillfälliga serviceställe har jour i Kandihuset vardagar kl. 12–16. Fram till slutet av augusti finns det i Learning Hubi och 1.9–4.9 i Kandihusets entré.

IT-nytt

Du har väl lagt märke till att Noppa tas ur bruk – i fortsättningen finns kursernas webbsidor i miljön MyCourses. Intos nyhet om ämnet: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=18605966

Ha en fin början på läsåret!

P.S. Vill du fördjupa dig i temat Otnäs? Läs informationspaketet som publicerades inför sommaren och kom ihåg att aktivt delta i studentverksamheten under hösten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *