AUS föreningsbrev för vecka 37/2015

Det här är AUS föreningsbrev för vecka 37/2015. Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Aalto Party är avklarat och ekonomistuderandena har anlänt till Otnäs! Nu är det Otatarhakörningen och Campusfesten som gäller. Trevlig höst och lycka till också med alla andra föreningsevenemang!

NYHETSBREVETS INNEHÅLL
1. Otnäs serviceställe stängt kl. 11–12 från och med 7.9.2015
2. Kom ihåg att uppdatera din föreningsprofil och lägga till dina evenemang på AUS webbplats
3. Vill din förening delta i Otatarhakörningen?
4. Inbjudan till Campusfest 22.9
5. Lediga uppdrag som förvaltningens studentrepresentant vid Aalto-universitetet

1. Otnäs serviceställe stängt kl. 11–12 från och med 7.9.2015

Från och med 7.9 har Otnäs serviceställe lunchstängt varje dag kl. 11–12. I övrigt är servicestället öppet som vanligt.

2. Kom ihåg att uppdatera din föreningsprofil och lägga till dina evenemang på AUS webbplats

Nästa vecka anländer de nya studerandena, och AUS webbplats har fått ett nytt utseende. Hög tid alltså att uppdatera föreningsprofilerna och lägga till föreningens evenemang i AUS kalender. Eventuella problem kan rapporteras till adressen jarjestoasiat@ayy.fi.

3. Vill din förening delta i Otatarhakörningen?

Lakinlaskijaiset och därmed Otatarhakörningen närmar sig. Vill din förening delta i körningen med en egen kontroll? I år vill vi göra evenemanget ännu publikvänligare än tidigare och erbjuda fler aktiviteter för åskådarna (alltså mer kringprogram utöver den egentliga körningen). Vi välkomnar föreningskontroller där folk kan utföra olika uppgifter. Det kan vara ”lagkontroller” (flera personer samtidigt) eller kontroller med individuella uppgifter, så länge det är något kul.
Om ni har en idé (inte nödvändigtvis helt färdig) och vill vara delaktiga i årets bästa Otatarhakörning kan ni mejla oss på adressen sirius.vuorikoski@ayy.fi. Vi ber er anmäla ert intresse senast två veckor i förväg, alltså 16.9, för att vi ska hinna planera i lugn och ro om det behövs.

4. Inbjudan till Campusfest 22.9

På tisdag 22.9 ordnar Aava Campusfesten i Otnäs. Där har föreningarna chansen att presentera sin verksamhet för alla aaltoiter. Vi hoppas på att så många som möjligt av aaltoiternas särställda föreningar, föreningar och andra klubbar deltar. Evenemanget äger rum vid huvudbyggnaden i Otnäs (Otsvängen 1). Föreningarnas presentationsställen är öppna kl. 10–14. Kl. 16–> är det dags för ett helt nytt koncept, nämligen öppet hus i gillesrummen. Syftet med gillesfesten är att studerandena ska få bekanta sig med varandras lokaler och med varandra oavsett gille eller högskola! Dessutom kan AUS överlåta en gratis lokal för kvällen till vissa föreningar för att ordna evenemanget som är öppet för alla. Föreningarna kan anmäla sig till Campusfesten här http://lomake.ayy.fi/aava/kampuskarkelot-22-9-2015/. Välkomna på fest!

5. Lediga uppdrag som förvaltningens studentrepresentant vid Aalto-universitetet

Aalto-universitetets studentkår har 24.8.2015 beslutat att öppna en kompletterande ansökningsomgång till uppdragen som förvaltningens studentrepresentant i Aalto-universitetets förvaltningsorgan och arbetsgrupper. Mandatperioden börjar genast efter utnämning och pågår till slutet av år 2015. Alla Aalto-universitetets studerande kan ansöka.

Ansökningstiden börjar 24.8.2015 och löper ut 7.9.2015 kl. 23.59, då ansökningarna ska vara inlämnade. Ansökningen sker elektroniskt. De elektroniska ansökningsblanketterna finns på adressen https://www.halloped.fi/sv/aalto/calls Anvisningar för sökandena samt reglementet om förvaltningens studentrepresentanter finns på Aalto-universitetets studentkårs webbplats på adressen /sv/studentkar/intressebevakning/hallopederna/.

Universitetet önskar att även internationella examensstuderande och representanter för båda könen och för olika högskolor söker uppdragen. Också andra språk än finska kan användas som arbetsspråk, om inget annat sägs i beskrivningen av organet.

Styrelsen för Aalto-universitetets studentkår utser förvaltningens studentrepresentanter vid sitt möte i september.

Otnäs 24.8.2015

Mer information:
Susanna Koistinen
sakkunnig, högskolepolitik
susanna.koistinen@ayy.fi, +358 50 520 9438

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?
Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk. Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Ahto Harmo (ahto.harmo@ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *