Föreningsbrev för vecka 38/2015

Det här är AUS föreningsbrev vecka 38/2015.
Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Campusfesten och Otatarhakörningen närmar sig! Kom ihåg att anmäla din förening! Observera också att stadgeändringsärendena kan dra ut på tiden under den kommande veckan. Detta beror på en uppdatering av det föreningsreglemente som styr den föreningssakkunnigas arbete. Läs mer i punkt 1.

NYHETSBREVETS INNEHÅLL
1. AUS föreningsreglemente behandlas av delegationen 17.9.
2. Anmäl din förening till Campusfesten senast 15.9!
3. Vill din förening delta i Otatarhakörningen?
4. Påminnelse: Otnäs serviceställe stängt kl. 11–12 från och med 7.9.2015

1. AUS föreningsreglemente behandlas av delegationen 17.9.

AUS föreningsreglemente behandlas på nästa delegationsmöte 17.9. Mötet behandlar det stycke som fastställer skyldigheterna för föreningar i den första förteckningen. Särskilt behandlas användningen av föreningens tillgångar när föreningen upplöses eller läggs ner. På grund av behandlingen kan det förekomma dröjsmål i det stadgeändringsstöd som den sakkunniga erbjuder tills föreningsstadgan är uppdaterad.

2. Anmäl din förening till Campusfesten senast 15.9!

På tisdag 22.9 ordnar Aava Campusfesten i Otnäs. Där har föreningarna chansen att presentera sin verksamhet för alla aaltoiter. Vi hoppas på att så många som möjligt av aaltoiternas särställda föreningar, föreningar och andra klubbar deltar. Evenemanget äger rum vid huvudbyggnaden i Otnäs (Otsvängen 1). Föreningarnas presentationsställen är öppna kl. 10–14. Kl. 16–> är det dags för ett helt nytt koncept, nämligen öppet hus i gillesrummen. Syftet med gillesfesten är att studerandena ska få bekanta sig med varandras lokaler och med varandra oavsett gille eller högskola! Dessutom kan AUS överlåta en gratis lokal för kvällen till vissa föreningar för att ordna evenemanget som är öppet för alla. Föreningarna kan anmäla sig till Campusfesten här. Anmälningstiden går ut 15.9. Välkomna på fest!

3. Vill din förening delta i Otatarhakörningen?

Lakinlaskijaiset och därmed Otatarhakörningen närmar sig. Vill din förening delta i körningen med en egen kontroll? I år vill vi göra evenemanget ännu publikvänligare än tidigare och erbjuda fler aktiviteter för åskådarna (alltså mer kringprogram utöver den egentliga körningen). Vi välkomnar föreningskontroller där folk kan utföra olika uppgifter. Det kan vara ”lagkontroller” (flera personer samtidigt) eller kontroller med individuella uppgifter, så länge det är något kul.
Om ni har en idé (inte nödvändigtvis helt färdig) och vill vara delaktiga i årets bästa Otatarhakörning kan ni mejla oss på adressen sirius.vuorikoski@ayy.fi. Vi ber er anmäla ert intresse senast två veckor i förväg, alltså 16.9, för att vi ska hinna planera i lugn och ro om det behövs.

4. Påminnelse: Otnäs serviceställe stängt kl. 11–12 från och med 7.9.2015

Från och med 7.9 har Otnäs serviceställe lunchstängt varje dag kl. 11–12. I övrigt är servicestället öppet som vanligt.

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?
Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk. Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Ahto Harmo (ahto.harmo@ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *