AUS Heikki Koponen vald till FSF-ordförande för 2016.

Pressmeddelande
AUS
21.11.2015
För omedelbar publicering

Heikki Koponen från Aalto-universitetets studentkår AUS har valts till ordförande för Finlands studentkårers förbund FSF år 2016.

Koponen är 24 år gammal och studerar strategiskt ledarskap. I år har han varit vice ordförande för AUS styrelse och ansvarat för att leda AUS omfattande intressebevakningssektor. Tidigare har han bl.a. varit vice ordförande för AUS delegation och styrelseordförande för produktionsekonomiska gillet Prodeko.

”Jag är både lycklig och lite förvirrad. Nu ska vi i den nya styrelsen med glimten i ögat och en energi som bara finns i studentrörelsen börjar arbeta för att bygga upp en ännu bättre högskoleutbildning” säger nyvalda Koponen.

De övriga medlemmarna i FSF:s styrelse år 2016 är Alviina Alametsä (HUS), Ella Keski-Panula (HUS), Tuomas Kuoppala (Tamy), Annu Komulainen (JYY), Mia Lehto (LTKY) och Siiri Nousiainen (OYY).

FSF:s förbundsmöte sammanträdde i Korpilampi i Esbo fre–lör 20–21 november. FSF representerar Finlands universitetsstuderande på riksnivå och tar ställning i utbildningspolitiska, socialpolitiska och internationella frågor.

Mer information:

Generalsekreterare Janne Koskenniemi, 050 520 9415, janne.koskenniemi@ayy.fi
Heikki Koponen, 050 517 2674, heikki.koponen@ayy.fi

Läs FSF:s meddelande på svenska här.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *