Föreningsbrev vecka 51/2015

Det här är AUS föreningsbrev vecka 51/2015.

Föreningsbrevet tar julpaus. Följande föreningsbrev utkommer 15.1. Som vanligt ska innehållet lämnas in senast föregående onsdag kl. 10.

Organisationssektorn har semester 18.12.2015–6.1.2016.

I väntan på julen kan man delta i Ainos läsarenkät och ge respons för att Aino ska bli ännu bättre nästa år: http://ainolehti.fi/aino/lukijakysely/.

Vi önskar alla en god jul och ett gott nytt år!

 

Nyhetsbrevets innehåll

  1. Presentationerna från AUS föreningsutbildning på webben
  2. Idrotts- och motionsföreningar kan söka utvecklingsstöd för verksamheten senast 18.12!

 

  1. Presentationerna från AUS föreningsutbildning på webben

Presentationerna från AUS föreningsutbildning finns nu på AUS webbplats på finska och engelska: /yhdistykset/palvelut/koulutus-ja-kurssit/yhdistyskoulutus/

 En del av presentationerna saknas fortfarande, men kommer att laddas upp inom kort.

 

  1. Idrotts- och motionsföreningar kan söka utvecklingsstöd för verksamheten senast 18.12!

Undervisnings- och kulturministeriet (UVM) öppnade förra veckans torsdag ansökan för utvecklingsstödet för föreningsverksamhet. Jag rekommenderar alla studentidrottsföreningar att bekanta sig närmare med stödet, som lämpar sig utmärkt just för dem.

Utvecklingsstödet för föreningsverksamhet är avsett för att utveckla idrotts- och motionsföreningars verksamhet. Föreningsstödet är avsett som ett statsunderstöd när en förening vill utveckla hobbyverksamhet med låg tröskel för barn och unga, pröva på innovativa nya saker, göra verksamheten mångsidigare genom nya grenar eller utveckla hobbyverksamheten inom en gren. Med hjälp av föreningsstödet kan man också höja verksamhetens kvalitet och gemenskapskänsla samt stöda frivilligarbetet. Med hjälp av föreningsstödet främjas mångsidig medborgarverksamhet inom motion och idrott.

Den understödssumma som söks kan vara allt mellan 2500€ och 15 000€. Den egna finansieringsandelen är minst 25 procent. Projekt söks för ett år åt gången, och ett projekt kan vara högst två år långt. Ansökningstiden går ut 18.12, så jag rekommenderar att ta tag i saken och söka. Läs först noggrant ansökningsanvisningarna och blanketten: http://www.minedu.fi/OPM/Liikunta/liikuntapolitiikka/avustukset/Avustukset_seuratoiminnan_kehittamiseen.html?lang=sv

Studerandenas motionsförbund hjälper gärna föreningarna med alla frågor i anslutning till ansökan. Kontakta utbildnings- och evenemangskoordinator Jyrki Eriksson (jyrki.eriksson@oll.fi). Ta kontakt så gör vi tillsammans upp en så bra ansökan som möjligt.


VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Ahto Harmo (ahto.harmo@ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *