Aino söker redaktionssekreterare och Art Director

Aalto-universitetets studentkår (AUS) är en intressebevaknings- och serviceorganisation för nästan 15 000 studerande. AUS finns på tre campus och huvudkontoret ligger i Otnäs. Sammanlagt sysselsätter AUS cirka 50 personer. På studentkårsfältet är AUS en ung och innovativ aktör. Aino är AUS studenttidning och grundades år 2009.

Nu söker vi en redaktionssekreterare och en AD för tillsvidareanställning på tidningen Aino. Typerna vi söker är ambitiösa, vassa framtida spjutspetsar. Arbetet inleds så fort vi hittat rätt personer.

Aino erbjuder en unik tummelplats för nya löften i mediebranschen. På tidningen får du experimentera, växa i yrket och samla precis den erfarenhet och kompetens du behöver. Det viktigaste är en passion för högklassig journalistik som betjänar läsarna på bästa möjliga sätt.

För dig som en del av Ainos redaktion på tre personer står en unik tummelplats till ditt förfogande för att experimentera och utvecklas i yrket. Du samlar massor av arbetserfarenhet och just sådana arbetsprover du själv behöver. Samtidigt knyter du kontakter med andra unga människor i branschen. Din slutgiltiga arbetsbild formas enligt dina egna intressen. Aino ger dig så mycket som du själv är beredd att ta.

REDAKTIONSSEKRETERARE

Som redaktionssekreterare planerar du kommande tidningar ensam och tillsammans med den övriga redaktionen, skriver själv och redigerar medarbetarnas texter. Du är chefredaktörens högra hand, håller dig till tidsschemat och har möjlighet att påverka Ainos utveckling. Dessutom bistår du chefredaktören i alla slags uppgifter med anknytning till Aino, till exempel uppdateringar i de sociala medierna och webbtidningen samt evenemangsarrangemang.

I början av din anställning får du utarbeta tidningens nya koncept tillsammans med den övriga redaktionen.

Av redaktionssekreteraren förutsätter vi:
En passionerad inställning till högklassig, berörande journalistik
Ett intresse för aktuella fenomen och samhällsfrågor
Erfarenhet av redaktionsarbete
Erfarenhet av att redigera tidningstexter eller åtminstone en syn på vad som är bra redigering
En felfri grammatik och gärna anlag för perfektionism
En orädd, kreativ attityd till att kläcka reportageidéer
En vilja att utvecklas som reporter och redigerare och få genomföra också vilda idéer
Kännedom om studentkårs- och studievärlden
En förmåga att hålla överenskomna tidtabeller och organisera sitt eget arbete
En vilja att växa och ha kul som en del av en trepersonersredaktion

Arbetet sköts på deltid (8 timmar i veckan). Fördelningen av arbetet på olika veckor bestäms tillsammans med chefredaktören. Lönen motsvarar nivå IIa i pressens kollektivavtal. Tidningen Ainos redaktion finns i Otnäs, Esbo, men arbetet kan också skötas på distans.

Skicka en fritt formulerad ansökan senast lör 23.1.2016 kl. 8.00 till adressen pauliina.suominen@ayy.fi. Bifoga cv och högst fem arbetsprover. Utveckla också två olika reportageidéer som du anser skulle passa in i Aino. Om du vill kan du förutom texter du själv skrivit också skicka in exempel på texter du redigerat.

Vi bekräftar att ansökningarna kommit fram. Om det är omöjligt för dig att få din ansökan klar före sista inlämningsdagen kan du ringa chefredaktören.

ART DIRECTOR

Som Art Director planerar du den visuella profilen för Ainos tryckta tidning och webbplats tillsammans med chefredaktören och layoutar den tryckta tidningen fyra gånger om året. Om du vill kan du också fotografera eller illustrera för tidningen. Dessutom väljer du och handleder tillsammans med chefredaktören de medarbetare som fotograferar och illustrerar för Aino.

Din viktigaste uppgift är att se till att varje Aino är en visuellt intressant, fördomsfri och högklassig helhet. AD:n deltar också i utvecklingen av reportageteman och planerar de enskilda reportagens bildberättande ända från början. Om du vill kan du också planera rent visuella inslag, till exempel bildreportage, för Aino.

AD:ns första uppgift i början av året är att förnya Ainos visuella profil tillsammans med chefredaktören.

Av AD:n förutsätter vi:
En passionerad attityd till grafisk design samt studier på området
Erfarenhet av tidningslayout eller kunnande som skaffats på annat sätt
En förmåga att göra Aino till en elegant, behärskad helhet som läsarna upplever som sin egen och som inte lämnar någon oberörd
En vilja att överträffa sig själv och utveckla modiga, kreativa visuella lösningar
En vilja att delta i tidningsarbetet på ett övergripande, helhetsbetonat sätt, inklusive utvecklingen av reportageidéer
En vilja att göra en tidning som inte är någon svårtillgänglig konstpublikation utan studentgemenskapens röst
Gärna kontakter till fotografer och illustratörer
En förmåga att hålla tidtabeller och organisera sitt eget arbete
En vilja att växa och ha kul som en del av en trepersonersredaktion

Arbetet sköts på deltid (8 timmar i veckan). Lönen motsvarar nivå IIa i pressens kollektivavtal. Fördelningen av arbetstimmarna på olika veckor bestäms tillsammans med chefredaktören. Tidningen Ainos redaktion finns i Otnäs, Esbo, men arbetet kan också skötas på distans.

Skicka en fritt formulerad ansökan senast lör 23.1.2016 kl. 8.00 till adressen pauliina.suominen@ayy.fi. Bifoga cv och portfolio eller andra arbetsprover. Övertyga genom att berätta något om dig själv som vi inte ens tänkt på att fråga. Vi bekräftar att ansökningarna kommit fram.

Mer information ger Ainos chefredaktör Pauliina Suominen (pauliina.suominen@ayy.fi, tfn 044 024 1616).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *