Veckobrev 5/2016

Det här är AUS veckobrev 5/2016

Nyheter som gäller föreningarna hittar du i föreningsbrevet. Läs nyhetsbrevet på adressen /sv/foreningar/foreningsbrev/

1. Händer i veckan och nästa vecka
2. Enkät för Aaltos studerande med familj
3. Intresserad av hållbar utveckling? AUS söker samordnare för temaveckan om utvecklingssamarbete
4. Vill du göra civiltjänst, men vet inte var? AUS söker en fastighetsassistent
5. Gravitaatio 2016
6. Följa AUS i sociala medier
7. Teknologspexet 2016 startar biljettförsäljningen
8. First Karaoke event of the spring 5.2.
9. TAK:s vinterbana 14.2
10. OtaKoppis bobollsrekryteringsbastu

1. Händer i veckan och nästa vecka

Vecka 5
2.2 PSK Kuplas provdyk 2016
3.2 Korsets gille: Tekväll
3.2 Meioosi
4.2 PSK Kuplas grundkurs i dykning 2016
6.2. ESN Aalto visit to Nuuksio national park

Vecka 6
8.2 ESN Aalto Shrove Monday Baking
9.2 Gravitaatio 2016
10.2 Korsets gille: Outi och Jouko Lahtinen: Jag, Du, växelverkan

2. Enkät för Aaltos studerande med familj

Hej, studerande med egen familj! Berätta för oss hur studentkåren kunde vara med och underlätta smidiga studier för våra studerande med familj. Gå också med i Facebookgruppen där du kan diskutera hur man kombinerar studier och familjeliv. Svarstiden löper ut 8.2.2016.

Länk till enkäten på finska: http://lomake.ayy.fi/sosiaalipolitiikka/?p=287

Länk till gruppen: https://www.facebook.com/groups/1632326910390380/

3. Intresserad av hållbar utveckling? AUS söker samordnare för temaveckan om utvecklingssamarbete

Temaveckan om utvecklingssamarbete är en del av ett projekt kring kommunikation och global fostran som samordnas av Finlands studentkårers förbund (FSF) och genomförs med projektstöd från Utrikesministeriet. Målet är att göra den globala utvecklingens problem och lösningar en del av studentens vardag.

Samordnaren ansvarar för att arrangera temaveckan inom AUS. Samordnaren samlar ihop en grupp av frivilliga studerande som genomför temaveckan. Arbetet planeras under våren. Största delen av arbetet infaller under temaveckan på hösten och i samband med den påföljande rapporteringen cirka en månad efter evenemanget

För uppdraget betalas ett engångsarvode på 1530€. Fritt formulerade ansökningar med cv skickas till adressen rekrytointi@ayy.fi senast tisdag 23.2.2016 kl. 17. Inskolningen sker på FSF:s kontor i Helsingfors 14–15.3.2016. Det är viktigt att samordnaren har möjlighet att närvara åtminstone största delen av utbildningen.

Närmare uppgifter om uppdraget och temaveckan om utvecklingssamarbete: AUS sakkunniga för internationella ärenden Milla Ovaska, milla.ovaska@ayy.fi, tfn 050 520 9446 (på semester 17–28.2.2016) och AUS styrelsemedlem med ansvar för internationella ärenden Rosa Väisänen, rosa.vaisanen@ayy.fi, tfn 0505272401. Mer information om uppdraget: /sv/studentkar/lediga-tjanster/aus-soker-samordnare-for-temaveckan-om-utvecklingssamarbete/

4. Vill du göra civiltjänst, men vet inte var? AUS söker en fastighetsassistent

Visste du att din studentkår är en civiltjänstgöringsplats enligt civiltjänstlagen (1446/2007). För tillfället erbjuder studentkåren tre (3) arbetstjänstuppgifter samtidigt: fastighetsassistent, grafisk designer (AD), IT-stödperson.

Startdatumen för de olika uppdragen finns i civiltjänstcentralens register över platser. Tyvärr kan studentkåren inte ta emot nya civiltjänstgörare särskilt mycket tidigare än den föregående civiltjänstgörarens arbetstjänst upphör. För tillfället söker vi en fastighetsassistent för år 2016 med start i februari.

Vi uppskattar kreativitet, noggrannhet och samarbetsförmåga. AUS erbjuder civiltjänstgöraren en trivsam miljö i Otnäs i Esbo, trevliga arbetskamrater, en bostad i närheten av arbetsplatsen samt övriga lagstadgade förmåner.

Fastighetsassistentens uppgift är att sköta underhållet och utvecklingen av studentkårens föreningslokaler och bostadsobjekt tillsammans med organisations- och bostadssektorerna samt byggmästaren.

Till arbetet hör även att granska konditionen och utrustningen i Teknologbyns bostadsobjekt och de lokaler som hyrs ut, samt mindre reparationsarbeten i dem. Fastighetsassistenten utför tidvis kontorsarbete och sköter löpande ärenden på studentkårens kontor. Av sökanden önskar vi erfarenhet från byggbranschen och av underhåll. Åtminstone ett B-körkort är nödvändigt. Kort sagt söker vi en person som ska motsvara en gårdskarl/fastighetsskötare.

Om du är intresserad av studentkåren som civiltjänstgöringsställe, kontakta studentkårens generalsekreterare (paasihteeri(at)ayy.fi/050 520 9415).

5. Gravitaatio 2016

Gravitaatio är här igen! Vårens största tvärvetenskapliga party på fastlagstisdagen 9.2 på The Circus!

Efteråt kan du tina upp tårna på The Circus. För öset står följande lysande artister: Tiisu och Uniklubi! Mellan uppträdandena och mot slutet av festen håller vår DJ dansgolvet varmt!

6. Följa AUS i sociala medier

Har du missat AUS närvaro i sociala medier?

Följ
– på Facebook: https://www.facebook.com/ylioppilaskunta
– På Twitter: @AYY_FI, https://twitter.com/AYY_FI
– på Instagram: @AYY_FI, https://instagram.com/ayy_fi/

7. Teknologspexet 2016 startar biljettförsäljningen

Biljetterna har släppts för vårens Teknologspex 2016, ”Atlantis 1860”! Denna gång får tittarna följa med till den brittiska kusten år 1860. Premiären är i mars och spexet uppförs i huvudstadsregionen, Kuopio, Uleåborg, Åbo och Tammerfors. På sidan http://www.teekkarispeksi.fi finns smakprov på det kommande spektaklet. På samma webbplats finns biljettbutiken. Välkommen!

8. First Karaoke event of the spring 5.2.

OtaKaLa – Otaniemi Karaoke Singers organizes the first karaoke event of the spring! Bring yourselves and buddies with to enjoy the cozy evening in good company and melodic atmosphere! We have songs mainly in Finnish and English in addition to a couple of Swedish ones in between.

What: Karaoke and refreshments
Where: Neste Cabinet (Otakaari 3A)
When: 5th February 2016 from 18 onwards
Why: Why not to sing ”Yesterday”, when you can sing today

9. TAK:s vinterbana 14.2

Är du trött på att krypa fram i slaskiga trafikstockningar? Vågar du inte köra på de vintriga vägarna till stugan med dina rostiga rallytalanger från förra sommaren? Ingen fara, Lösningen är TAK:s vinterbana!

Teekkarien Autokerho (Teknologernas bilklubb) ordnar en vinterdag på rallycrossbanan i Hyvinge Vauhtipuisto på söndag 14.2 klockan 12–15. För klubbens medlemmar kostar körningen 15 € (per bil) och utan medlemskap 30 €. Alternativt kan du bli medlem för 12 € samma dag.

Det mest väsentliga minimikravet på bilen är fungerande säkerhetsbälten. Du behöver alltså inte spåra upp någon riktig rallybil för evenemanget. Vi startar tillsammans från Otnäs, så du behöver inte oroa dig för att köra vilse.

Mer information finns på klubbens webbplats på adressen http://tak.ayy.fi eller på Facebooksidan https://www.facebook.com/events/572616769581394

10. OtaKoppis bobollsrekryteringsbastu

Aaltos bobollsförening OtaKoppi samlar ihop lag inför sommaren. Lagen spelar i herrarnas landskapsserie, damernas regionalserie och motionsboboll för herrar.

Motionsboboll är ett bra sätt att röra på sig och upprätthålla konditionen. Matcherna är sammanlagt cirka 10, beroende på antalet lag som deltar i serien, och de spelas före midsommar, i augusti och i september. Om du är intresserad av att spela kan du preliminärt anmäla dig per e-post (otakoppi-hallitus@list.ayy.fi) så får du mer information under vårvintern. Laget samlas och tränar några gånger i april-maj. Välkommen med!

Lagen i herrarnas landskapsserie och damernas regionalserie ordnar bastu/chillkvällar för att sätta ihop gängen och fundera tillsammans. Välkommen med och bekanta dig med verksamheten! Om du inte kan komma men är intresserad av verksamheten kan du skicka e-post till adressen otakoppi-hallitus@list.ayy.fi.

Herrarnas landskapsserie: tisdag 9.2 kl. 18, Roviobastun
Damernas regionalserie: måndag 22.2 kl. 18, Ossinkulmas klubbrum (Otsvängen 18A)