Veckobrev 6/2016

Det här är AUS veckobrev 6/2016

Nyheter som gäller föreningarna hittar du i föreningsbrevet. Läs nyhetsbrevet på adressen /sv/foreningar/foreningsbrev/

Fastlagstisdagen är här igen! Fira i den traditionella pulkbacken i Ulrikasborg. När du tröttnat på att åka pulka kan du värma upp både tårna och humöret på Gravitaatio.

1. Händer i veckan och nästa vecka
2. Vill du vara med och ordna Teknologtraditionsfesten?
3. Utbilda dig till ordningsvakt på AUS bekostnad!
4. Intresserad av hållbar utveckling? AUS söker samordnare för temaveckan om utvecklingssamarbete
5. Vill du göra civiltjänst, men vet inte var? AUS söker en fastighetsassistent
6. Aaltovintern kommer 1.3!
7. Studenternas äppeldag, SHVS temadag om hälsofrämjande, närmar sig
8. Verkstaden Ta tag i studierna
9. Segelflygningskurs med Polyteknikernas flygklubb
10. Boston Promenade big band söker trumpetare!

1. Händer i veckan och nästa vecka
Vecka 6
8.2 ESN Aalto Shrove Monday Baking
9.2 Gravitaatio 2016
9.2 Fastlagsjippot
9.2 Startbastu för OtaKoppis herrlag i landskapsserien
10.2 Korsets gille: Outi och Jouko Lahtinen: Jag, Du, växelverkan
10.2 KY-Spexet 2016: Messiasprotokollet
11.2 KY-Spexet 2016: Messiasprotokollet
12.2 KY-Spexet 2016: Messiasprotokollet
14.2 TAK:s vinterbana

Vecka 7
17.2 Kapellkväll: Spelkväll
18.2 KY-Spexet 2016: Messiasprotokollet
19.2 KY-Spexet 2016: Messiasprotokollet
20.2 ESN Aalto Beer Pong Tournament

2. Vill du vara med och ordna Teknologtraditionsfesten?

Teknologkulturen fyller 144 år i år, och för att fira ordnar vi Teknologtraditionsveckan 7–13.11.2016! Veckan kulminerar med Teknologtraditionsfesten som samlar olika årgångar av teknologer oavsett ålder och utbildningsområde. Teknologtraditionsdirektören söker nu en kommitté för att arrangera Teknologtraditionsfesten. Vill du vara med?

Ansökan och mer information på adressen /stop/sv/kultur-evenemang/teknologtraditionsfestkommitten/

3. Utbilda dig till ordningsvakt på AUS bekostnad!

AUS ordnar en ordningsvaktskurs i början av mars, 4–7.3.2016. Utbildningen är kostnadsfri för dem som lovar ställa upp som ordningsvakter på fyra (4) AUS-evenemang före utgången av 2017.

Preliminärt kan kursen ta emot tio deltagare och den ordnas i AUS lokaler i Otnäs.

Du kan anmäla dig fram till 22.2.2016.

Kursspråket är finska.

Här kan du läsa mer och anmäla dig till kursen: https://lomake.ayy.fi/vapaaehtoiset/kouluttaudu-jarjestyksenvalvojaksi/

4. Intresserad av hållbar utveckling? AUS söker samordnare för temaveckan om utvecklingssamarbete

Temaveckan om utvecklingssamarbete är en del av ett projekt kring kommunikation och global fostran som samordnas av Finlands studentkårers förbund (FSF) och genomförs med projektstöd från Utrikesministeriet. Målet är att göra den globala utvecklingens problem och lösningar en del av studentens vardag.

Samordnaren ansvarar för att arrangera temaveckan inom AUS. Samordnaren samlar ihop en grupp av frivilliga studerande som genomför temaveckan. Arbetet planeras under våren. Största delen av arbetet infaller under temaveckan på hösten och i samband med den påföljande rapporteringen cirka en månad efter evenemanget

För uppdraget betalas ett engångsarvode på 1530€. Fritt formulerade ansökningar med cv skickas till adressen rekrytointi@ayy.fi senast tisdag 23.2.2016 kl. 17. Inskolningen sker på FSF:s kontor i Helsingfors 14–15.3.2016. Det är viktigt att samordnaren har möjlighet att närvara åtminstone största delen av utbildningen.

Närmare uppgifter om uppdraget och temaveckan om utvecklingssamarbete: AUS sakkunniga för internationella ärenden Milla Ovaska, milla.ovaska@ayy.fi, tfn 050 520 9446 (på semester 17–28.2.2016) och AUS styrelsemedlem med ansvar för internationella ärenden Rosa Väisänen, rosa.vaisanen@ayy.fi, tfn 0505272401. Mer information om uppdraget: /sv/studentkar/lediga-tjanster/aus-soker-samordnare-for-temaveckan-om-utvecklingssamarbete/

5. Vill du göra civiltjänst, men vet inte var? AUS söker en fastighetsassistent

Visste du att din studentkår är en civiltjänstgöringsplats enligt civiltjänstlagen (1446/2007). För tillfället erbjuder studentkåren tre (3) arbetstjänstuppgifter samtidigt: fastighetsassistent, grafisk designer (AD), IT-stödperson.

Startdatumen för de olika uppdragen finns i civiltjänstcentralens register över platser. Tyvärr kan studentkåren inte ta emot nya civiltjänstgörare särskilt mycket tidigare än den föregående civiltjänstgörarens arbetstjänst upphör. För tillfället söker vi en fastighetsassistent för år 2016 med start i februari.

Vi uppskattar kreativitet, noggrannhet och samarbetsförmåga. AUS erbjuder civiltjänstgöraren en trivsam miljö i Otnäs i Esbo, trevliga arbetskamrater, en bostad i närheten av arbetsplatsen samt övriga lagstadgade förmåner.

Fastighetsassistentens uppgift är att sköta underhållet och utvecklingen av studentkårens föreningslokaler och bostadsobjekt tillsammans med organisations- och bostadssektorerna samt byggmästaren.

Till arbetet hör även att granska konditionen och utrustningen i Teknologbyns bostadsobjekt och de lokaler som hyrs ut, samt mindre reparationsarbeten i dem. Fastighetsassistenten utför tidvis kontorsarbete och sköter löpande ärenden på studentkårens kontor. Av sökanden önskar vi erfarenhet från byggbranschen och av underhåll. Åtminstone ett B-körkort är nödvändigt. Kort sagt söker vi en person som ska motsvara en gårdskarl/fastighetsskötare.

Om du är intresserad av studentkåren som civiltjänstgöringsställe, kontakta studentkårens generalsekreterare (paasihteeri(at)ayy.fi/050 520 9415).

6. AALTOVINTERN KOMMER 1.3!

Slask, arktiska temperaturer och hundra nyanser av grått – känner du igen dig? Nu är det dags att lyfta upp den finska nationalårstiden till nya höjder! Aaltovintern är här!

Aaltovintern är ett nytt evenemang för alla Aaltos studerande som samfundssektionen Aava ordnar för första gången. För att delta behöver du bara ett öppet sinne. På tisdag 1.3 ordnas med förbehåll för det oförutsägbara vädret mer eller mindre vintrig motion som passar alla från soffpotatisen till elitidrottaren. Dessutom blir det bastu, presentationer av olika grenar samt överraskningsprogram som vi berättar mera om senare. Skriv in dagen i din kalender redan nu!

FB-event: https://facebook.com/events/1688013164746464/

VAD: Aaltovintern!
NÄR: Tisdag 1.3.2016 preliminärt kl. 16
VAR: I närheten av Otstrandens idrottsplan i Otnäs, specificeras senare
VARFÖR: Kom i form för Wappen 2016
FÖR VEM: Just för dig!
VAD KOSTAR DET: Inget

7. Studenternas äppeldag, SHVS temadag om hälsofrämjande, närmar sig

Temadagen ordnades för första gången 13.2.2012. Syftet är att uppmuntra en hälsosam livsstil också mitt i kalla vintern och tentamensstressen. På samma dag undertecknades också stiftelsens urkund (1954). I år är temat studenternas mentala hälsa.

Bekanta dig också med SHVS må bra-webbplats http://www.yths.fi/i_love_arki och Headsteds webbprogram som ger dig mer information om bl.a. välbefinnande och stresshantering. Egenvårdsprogrammen är gratis för högskolestuderande, som kan registrera sig med universitetets e-postadress. Dagen före äppeldagen, på fredag 12.2.2016, informerar vi på SHVS i Otnäs om hur man främjar sin mentala hälsa.

Ta hand om er själva och varandra!

8. Verkstaden Ta tag i studierna

Känns det besvärligt att få ett grepp om studierna? Kommer du ingenvart? Har du tappat riktningen? Om svaret är ja ska du komma till verkstaden Ta tag i studierna!

Verkstaden hjälper dig med studiemotivationen och funderingarna kring dina egna målsättningar, och ger dig verktyg för att ta tag i studierna. Verkstaden är praktiskt orienterad med målet att ge deltagarna verktyg för studievardagen och hjälp med att hitta inspirationen. Verkstaden ordnas på tisdagar kl. 10–12, 23.2–15.3, i klassrum M134, Otsvängen 1. Mer information https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=19831664.

9. Segelflygningskurs med Polyteknikernas flygklubb

Bli pilot i sommar! Teoridelen av segelflygningsgrundkursen startar på tisdag 9.2.2016 kl. 18.00 med en inledningstillställning i Maarihuset i Otnäs, Esbo. Kursen ordnas av Polyteknikernas flygklubb Polyteknikkojen Ilmailukerho ry i samarbete med föreningen Nuorisoilmailijat. Kursen är öppen för alla. Även icke-teknologer är alltså välkomna! Läs mer och anmäl dig på adressen http://pik.fi/kurssi

10. Boston Promenade big band söker trumpetare!

Kan du spela trumpet? Rikskända big bandet Boston Promenade från Aaltos handelshögskola söker nya musiker. Vi övar varje vecka och gör 20–30 spelningar per år på stora firmafester och med Finlands främsta artister. På programmet för vårt 25-ögda hornmonster står allt från jazzklassiker till nya hitlåtar. Om du kan spela trumpet, är en någorlunda bra typ och kommer från Aalto, skicka ett meddelande till kapellmästare Matti Vuolahti: kapu@bostonpromenade.com. Mer information: http://bostonpromenade.com / http://facebook.com/bostonpromenade