Föreningsbrev 14/2016

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

 Det här är AUS föreningsbrev vecka 14/2016.

Obs! Otax-servern uppdateras på måndag 4.4. Uppdateringen orsakar ett driftavbrott från och med kl. 18.00. Under avbrottet är de webbplatser som finns på servern ur bruk och servern kan inte fjärranvändas.

Nyhetsbrevets innehåll

  1. Uppdatering och driftavbrott på Otax-servern 4.4.2016
    2. Delta i Nyyti rf:s enkät om mobbning på högskolor
    3. Din förening på WappuAalto 20.4
    4 Halarmärken till Wappens märkesmarknader!
    5. Håll en kontroll på Hullu Jussi!
    6. AUS 6:e årsfest 14.5.2016

 

  1. Uppdatering och driftavbrott på Otax-servern 4.4.2016

Studetkårens server Otax uppdateras på måndag 4.4.2016 från kl. 18. Medan uppdateringen pågår är webbplatserna på servern ur bruk och det går inte att fjärranvända servern. Vi försöker bli klara med uppdateringen och göra tjänsterna tillgängliga igen så snabbt som möjligt, senast på tisdag morgon. Samtidigt överförs servern till en virtuell miljö för att underlätta framtida uppdateringar.

Alla nuvarande användarkonton med filer, databaser och webbplatser kopieras som sådana till den nya servern. Om ni misstänker att något system på er webbplats inte fungerar på grund av nya programversioner el.dyl. ska ni kontakta oss med ert ärende minst en vecka på förhand. Vid behov kan vi lämna föreningens sidor på den gamla servern för en tid eller ge er möjlighet att testa applikationerna på förhand i det nya systemet. Överföringen av de vanligaste innehållshanteringssystemen och wikisidorna (WordPress, Drupal, Joomla, MediaWiki osv) torde inte orsaka några problem.

De viktigaste förändringarna ur användarens synvinkel:
– PHP 5.3 -> 5.6
– MySQL 5.1 -> MariaDB 10.0
– Python 2.6 -> 3.4

Dessutom planerar vi att ta i bruk en annan webbhotellserver som erbjuder mer omfattande applikationsplattformar för föreningarna (t.ex. Ruby, Rails, Node.js) och möjliggör körning av olika versioner av dessa.

Tilläggsinformation om uppdateringen skickas till Otaxadministratörernas e-postlista. Kom ihåg att fylla i administratörsanmälningarna och samtidigt gå med i listan. Frågor kan skickas till adressen tietotekniikka@ayy.fi.

 

  1. Delta i Nyyti rf:s enkät om mobbning på högskolor

Nyyti rf utarbetar anvisningar för studentorganisationer för att förebygga och identifiera mobbning i ett tidigt skede och lösa problemsituationer. Anvisningarna och det tillhörande stödmaterialet blir klart på våren 2017.

I arbetet med att utforma anvisningarna identifieras och modelleras god praxis för att förebygga och ingripa i mobbning. Anvisningarna utarbetas i samarbete med studentaktörerna – välkommen med!

Nedan en länk till en enkät som kartlägger studentorganisationernas nuvarande praxis för att förebygga och ingripa i mobbning.

https://my.surveypal.com/korkeakoulukiusaaminen_kysely_opiskelijajarjestoille

Nyyti rf:s syfte är att främja studenternas livskompetens genom att utveckla, stödja och genomföra verksamhet som främjar och stödjer det mentala välbefinnandet. AUS är medlem i Nyyti rf.

Mer information
Marjo Siltanen
planerare
Nyyti rf
marjo.siltanen@nyyti.fi

 

  1. Din förening på WappuAalto 20.4

Wappen kommer (äntligen är det officiellt), och den är nära! På traditionellt vis smäller startskottet för Aaltowappen i form av hela universitetets gemensamma valborgskarneval WappuAalto. I år ordnas också Akademiska Kvarten i samma veva!

Årets WappuAalto äger rum på onsdag 20.4 på Alvarsplatsen med början cirka kl. 15, och nu efterlyser vi hjälp av Aaltos härliga föreningar med att genomföra evenemanget! Ni är alltså välkomna att ordna valborgsprogram för festfolket i bästa Aalto Party-anda! Ett bättre tillfälle att presentera sin egen verksamhet för alla aaltoiter kommer inte att dyka upp i år! Och samtidigt laddar ni själva upp med valborgsstämning. 😉

Anmäl er per e-post på adressen sirius.vuorikoski@ayy.fi eller genom denna blankett:

https://lomake.ayy.fi/aava/wappuaalto-2016/ Eventuella frågor kan skickas till adressen ovan.

 

  1. Halarmärken till Wappens märkesmarknader!

Är din förening intresserad av att bjuda ut halarmärken under wappens märkesmarknader på onsdag 20.4 och måndag 25.4? Anmäl dig till oss så säljer vi märkena för er del! Anmälningsblanketten öppnas 28.3 på adressen http://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/merkkimyynti-2016/  och stängs 17.4.

Teknologsektionen sköter märkesförsäljningen, sätter in inkomsterna på ditt konto och lämnar tillbaka de osålda märkena. För att täcka eventuellt svinn tar Teknologsektionen en provision på 5 procent av försäljningsinkomsterna. Märkena för försäljningen ska levereras till teknologsektionen före märkesmarknaderna. Tiden och platsen meddelas till dem som vill ha sina märken med.

Om du har frågor, kontakta teknologkulturdirektörerna: Jan Juvonen och Miia Mäkinen (fornamn.efternamn@ayy.fi)

 

  1. Håll en kontroll på Hullu Jussi!

Wappen är på väg och därmed närmar sig också efterlängtade och traditionella Hullu Jussi!

Under evenemanget avverkar lagen på 4–10 personer olika kontroller runtom i Otnäs och tävlar om titeln som det galnaste laget. Nu har er förening (eller ert kompisgäng) möjlighet att följa tävlingen från första parkett i form av en kontroll!

Från och med 1.4 och fram till 20.4 kan ni anmäla er för att hålla en kontroll på adressen http://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/hullu-jussi-2016-rastit/. Om er förening inte har något klubbrum och ni vill hålla kontrollen inomhus ska ni anmäla er så snabbt som möjligt och kontakta arrangörerna.

Som bonus får föreningen med den bästa kontrollen en generös (och delikat) wappkorg samt en gratis bastubokning någon gång under året. Det gäng som anmäler sig snabbast får dessutom fyra platser i busstransporten till Ulrikasborg 1.5!

TL;DR:

VAD: Kontroll på Hullu Jussi!
VAR: Runtom i Otnäs
NÄR: 29.4.2016 kl. 22.00–1.00, efter startskottet för phuxspexen och nattjäynän.
ANMÄLNINGSTID: 1–20.4. http://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/hullu-jussi-2016-rastit/

Mer information ger Teknologkulturdirektörerna: Jan Juvonen och Miia Mäkinen (fornamn.efternamn@ayy.fi).

 

  1. AUS 6:e årsfest 14.5.2016

Välkommen på Aalto-universitetets studentkårs (AUS) 6:e årsfest lördag 14.5.2016. Festen börjar med en öppen cocktailtillställning på Varmas huvudkontor på Sundholmen. Huvudfesten firas i Loistosali på Sundholmen, där vi avjuter en läcker trerättersmiddag. Från huvudfesten förflyttar vi oss till efterfesten på nedre våningens beachvolleyplaner i Biitsi-fi:s lokaler. Efterfestens efterfest äger rum vid Strandbastun i Otnäs. Det blir alltså god mat och dryck, underhållande program och mycket skoj!

Priset för årsfesten är 80 € för AUS medlemmar och studerande och 100 € för alumner. Inbjudna gäster kan anmäla sig 28.3–20.4.2016 och övriga gäster 4–24.4.2016. Ett begränsat antal biljetter till beachefterfesten säljs separat 11–24.4.16 till priset 12 €.

Klädkoden är mörk kostym/cocktailklänning med akademiska utmärkelsetecken.

Mer information om årfesten och årsfestveckans övriga program: www.vuosijuhlat.fi. Evenemanget på Facebook: https://www.facebook.com/events/961130467274918/.

 

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Ahto Harmo (ahto.harmo@ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *