Tempaus2016 besöker Finlands 2400 grundskolor i november

Pressmeddelande
Fritt för publicering ons 20.4.2016 kl. 17.00

I november 2016 ordnar studerandena årtusendets största och mest omfattande Tempaus när studenter från Aalto-universitetet åker ut på besök till var och en av Finlands 2400 grundskolor. Målet med projektet är att uppmärksamma den grundläggande utbildningens tillstånd i Finland och säkerställa att nivån på utbildningen är tryggad också i framtiden. Studerandena kommer att genomföra ett förhandsplanerat program tillsammans med eleverna i alla skolor.

Den grundläggande utbildningen som är gemensam för alla och infördes på 1960-talet är obestridligen Finlands viktigaste framgångsfaktor. Vår tids utveckling och teknologi erbjuder nya undervisnings- och inlärningsmöjligheter som ännu inte utnyttjas fullt ut i Finland. Utredningar visar att grundskolelevernas framgång och motivation håller på att sjunka, och inlärningsmiljöerna motsvarar inte dagens krav.

Den grundläggande utbildningen – vår dyrbaraste tillgång

”Det är ingen enkel uppgift att modernisera undervisningen och inlärningsmetoderna. Det krävs en förändringsvilja hos alla parter från skolbänken till statsledningen”  säger Niko Ferm som samordnar projektet. ”Studerandena vill peka ut riktningen för denna förändring och visa sitt stöd för lärare och elever. Den grundläggande utbildningen är Finlands mest värdefulla skatt!”

Projektets tema offentliggörs för den breda allmänheten på evenemanget WappuAalto på Alvarsplatsen i Otnäs onsdagen den 20 april klockan 17.

Vad är Tempaus?

Tempaus-projekten är studerandenas sätt att påverka aktuella frågor med glimten i ögat men ändå på allvar. Exempel på projekt från tidigare år är

  • Ekonomistuderandenas exportutställning Finnfocus vid Towern i London 1968. 15000 britter bekantade sig med finländska produkter.
  • Teknologernas flyttjippo i Helsingfors centrum när Tekniska högskolan flyttade till Otnäs år 1966.

Mer information:

Tempaus2016 i de sociala medierna
Facebook: https://www.facebook.com/tempaus2016
Instagram @Tempaus2016
Twitter: @Tempaus2016
Hashtaggar: #Tempaus2016, #aarre
www.tempaus.fi

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *