Veckobrev 17/2016

Det här är AUS veckobrev 17/2016

Nyheter som gäller föreningarna hittar du i föreningsbrevet. Läs nyhetsbrevet på adressen /sv/foreningar/foreningsbrev

På Wappu.fi finns alla wappens evenemang samlade på en och samma adress. Lägg till ditt evenemang eller fyll din kalender med wapptillställningar! Njut av tiden fram till valborg!

P.S. Har du redan prövat världens största bastu? #WiikonWappuSauna http://vapaateekkarit.fi/wappusauna/

  1. Händer i veckan och nästa vecka
  2. OtaWappu 2016
  3. Phuxspexen och startskottet för Yöjäynä 29.4.
  4. Är ditt lag Otnäs galnaste? – Hullu Jussi 29.4.
  5. PELMU:s Wappfestival 29.4 @ Smökki
  6. Wappen kommer med wappurieha!
  7. Meddela ditt evenemang till AUS läsårskalender 2016–2017
  8. Cykelserviceställen på campusen i Otnäs och Tölö
  9. Intresserad av utvecklingssamarbete? Bli AUS representant i KENKKU
  10. Aalto Adventure Race 7.5.2016
  11. Liftningstävlingen Hitchball 4000 10–12.6.2016
  12. Maria bebådelse – upplevelserik stadsfestival 7.5.2016 kl. 11–18
  13. Aalto Strategy Changetalks 26.4.
  14. BEST Viking Cantus 8.5. @ Smökki

 

1.    Händer i veckan och nästa vecka

Vecka 17

Läs Wappu.fi så vet du var det händer!

Vecka 18

2.    OtaWappu 2016

tinyurl.com/OtaWappu2016

Wappen skräller igen när ett historiskt stort partyområde byggs upp i Otahalli. Evenemanget blir Wappens höjdpunkt och erbjuder något för alla. Wikirock och Aste uppträder i partyhallen och i loungehallen spelas lugnare musik från (vinyl)skivor.

Biljettförsäljningen pågår och det lönar sig att snabbt säkra sin plats på partyt. I fjol tog biljetterna slut redan dagen innan. Försäljningstiderna finns på evenemangets Facebooksida eller http://bileet.wappu.fi/

3.    Phuxspexen och startskottet för Yöjäynä 29.4.

De traditionella phuxspexen uppvisas fredag 29.4 från och med kl.16:30 i Aalto salen i Kandidatcentret. Dörrarna öppnas kl.16:00, kom med och heja på phuxarna och njut av häftiga shower! I publiken är stämningen garanterat på topp och platserna är populära, så kom i tid för att försäkra dig om en plats. Under kvällens lopp får vi se 13 stycken spex à 10 minuter framförda av Otnäs phuxar. Observera att det är förbjudet att hämta med egen dryck till universitetets utrymmen.

Med i programmet ser vi dessutom Teekkarispeksi!

PING! Om du inte har möjlighet att se spexen på plats i Aalto salen, kan du se dem som livestream på http://wappu.fi/oubs! Låt fuksipeijaiskänslan sprida sig ända till hemmasoffan!

https://www.facebook.com/events/226223181074684/

Startskottet för Yöjäynä del 2 i fuksipeijaiset avfyras vid Alvarsplatsen fredagen 29.4 kl.21:00 dvs. direkt efter avslutade phuxspex. Kom och heja på yöjäynälagen i deras första nattliga utmaning!

Då phuxarna hunnit iväg för vidare äventyr har du chansen att tävla om titeln om det galnaste teknologgänget i Hullu Jussi –orienteringen!

https://www.facebook.com/events/228306320863028/

4.    Är ditt lag Otnäs galnaste? – Hullu Jussi 29.4.

29.4. När solen går ner över Otnäs på valborgsaftonens afton är det dags för lagen att avverka kontroller som överträffar varandra i galenskap och tävla om titeln Otnäs galnaste lag.

När kontrollerna är avverkade betyder det inte att det är slut på det roliga. Den officiella efterfesten ordnas av Pelmu i form av Wappfestivalen! Evenemanget är gratis och öppet för alla.

Samla ihop ett lag på 4–10 personer och ge dig ut på äventyr i Otnäs. Du behöver inte bestämma sammansättningen på förhand eftersom du kan hämta deltagarblanketten samma dag direkt efter phuxarnas spex framför AUS huvudkontor. I den här tävlingen gäller det att vara spontan, och det är valborgsstämningen som avgör!

Det bästa laget och den bästa kontrollen belönas med fina wappkorgar och transport till Ulrikasborg 1.5. Gänget som ordnar den bästa kontrollen får också använda en av AUS bastur gratis under våren eller sommaren i år.

Vinnarna offentliggörs från Smökkis tak under utlysningen av valborgsjippot Wappurieha 30.4!

  • VAD: Hullu Jussi
  • VAR: Runtom i Otnäs
  • NÄR: 29.4 kl. cirka 22.00–1.00, efter startskottet för phuxspexen och nattjäynän.
  • KONTROLLANMÄLNING: 1–20.4 http://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/hullu-jussi-2016-rastit/
  • ÖVRIGT Fantastiska priser!

5.    PELMU:s Wappfestival 29.4 @ Smökki

På fredag 29.4 smäller det i Smökki så byggarbetsplatsen Väre bleknar i jämförelse! Från partyrock till groovig rap – de hetaste banden i vårt hörn av världen äntrar scenen. Dörrarna öppnas klockan 20 och festen fortsätter långt in på småtimmarna, så till och med de ivrigaste Hullu Jussi-deltagarna hinner njuta av livemusiken efteråt. Evenemanget är gratis och öppet för alla.

  • FB-evenemang: https://www.facebook.com/events/1697142950545024/
  • Vad: PELMU:s Wappfestival 2016 – Hullu Jussis officiella efterfest!
  • Var: Servin Mökki
  • När: Fredag 29.4 kl. 20.00

6.    Wappen kommer med wappurieha!

Välkommen med och fira wappen och utlysningen av wappurieha på valborgsafton 30.4 framför Smökki. Klockan 13 smäller det när teknologernas jazzförening Polirytmi kör igång sitt fantastiska timslånga set. Efter konserten offentliggörs vinnarna i wappens tävlingar med pauser för Retuperän WBK:s kemiskt förstärkta dansrytmer.

Evenemanget når sin höjdpunkt klockan 15 då wappens officiella jippo Wappurieha utlyses med högtidlig hjälp av två poliser och Littu traditionsenligt skickas iväg.

Upplev Wappurieha och kolla in vem som är på plats!

7.    Meddela ditt evenemang till AUS läsårskalender 2016–2017

Föreningar och aktörer inom AUS kan meddela viktiga evenemangsdatum till studentkårens läsårskalender. Du kan meddela evenemang genom google docs –filen nedan fram till söndag 29.5.2016. Lägg till evenemangen under rätt månad i tidsordning. Skriv texten som ska ingå i kalendern i kolumnen ”Event name/Text” (gul bakgrund). Vänligen notera att en rad rymmer högst 25 tecken text inklusive mellanslag. När du skriver, fundera på hur många rader du vill ”slösa” i din egen kalender. När du planerar texten, beakta att kalendern blir trespråkig.

Om flera evenemang skrivits in på samma dag och samma tid hamnar det evenemang som berör flest studerande i kalendern. Filen kan redigeras fram till 29.5.2016, och ni kan alltså göra ändringar i era evenemang fram till dess. Fyll i kolumnerna noggrant och dubbelkolla att uppgifterna stämmer. Kom ihåg att också fylla i informationen om vem som är arrangör.

Http://tinyurl.com/ayycalendar2016

Frågor och kommentarer kan riktas till AUS informatör Henna Palonen (henna.palonen@ayy.fi eller 050 5209440).

8.    Cykelserviceställen på campusen i Otnäs och Tölö

I slutet av året skaffade Aalto-universitetet två fasta BFIX-serviceställningar till sina campus. Ställningarna innehåller alla redskap som behövs för att reparera en cykel – pump, serviceställning och verktyg – samt en QR-kod till mobilguiden. Cyklister får använda servicestället gratis.

Ställningarna finns i Otnäs på adressen Otsvängen 18 och i Tölö på adressen Runebergsgatan 14–16.

Mer information: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=19829918″

9.    Intresserad av utvecklingssamarbete? Bli AUS representant i KENKKU

Inspireras du av global påverkan och att främja utbildning internationellt? Är du en enveten kommunikatör, nätverkare eller finansieringsexpert? Brinner du för att ge världen en del av ditt kunnande? Vi söker idérika, engagerade och motiverade personer till Finlands studentkårers förbunds (FSF:s) delegation för utvecklingssamarbete (KENKKU). Delegationen för utvecklingssamarbete är rådgivare till FSF:s styrelse i frågor som rör utvecklingssamarbete och administrerar FSF:s utvecklingssamarbetsprojekt tillsammans med koordinatorn för utvecklingssamarbete. Sök till AUS medlem i KENKKU genom att skicka din ansökan senast 5.5.2016 till adressen international@ayy.fi Mer information: /blog/2016/04/20/kiinnostaako-kehitysyhteistyo-hae-ayyn-edustajaksi-kenkkun-ja-paaset-suunnittelemaan-kehya-kaytannossa/

10.                  Aalto Adventure Race 7.5.2016

Aalto Adventure Race är en äventyrsidrottstävling som ordnas 7.5.2016 där deltagarna avverkar kontroller och på cykel och uträttar uppgifter i lag med 3-4 personer. Runtom i huvudstadsregionen finns sammanlagt 35 kontroller och deltagarna har 10 timmar på sig att pricka av dem.

I Aalto Adventure Race utmanar du andra Aalto-studerande tillsammans med din grupp. Upplev idrotten på ett nytt sätt och knip titeln som Aaltos mest äventyrliga gäng. Vinnarna belönas med ära, berömmelse och fina priser.

https://www.facebook.com/events/1700465150238679/

11.                  Liftningstävlingen Hitchball 4000 10–12.6.2016

Hitchball 4000 är ett veckoslutslångt äventyr där erfarna liftare och nybörjare liftar i par runtom i Finland och Baltikum och utför olika utmaningar på vägen. Som extra krydda sammanför GPS-systemet deltagarna, deras vänner, oroliga släktingar och tillfälliga chaufförer.

Vinnaren är det lag som genom slugt taktikerande liftat så många kilometer som möjligt så långt bort som möjligt från startpunkten och tagit sig tillbaka till Helsingfors i tid. Det vinnande laget får under ett år rå om vandringspokalen Hitchball 4000 där också lagets namn graveras in. Förutom den som vinner tävlingen belönas också ett lag som enligt särskilda kriterier gjort sig förtjänt av utmärkelsen Spirit of Hitchball.

Bilda ett team med en person av motsatt kön och ta steget ut i det okända. Sommarens mest spännande och berikande veckoslut är 10–12.6 och anmälningarna lämnas in på adressen www.hitchball4000.fi/registration . Var snabb, bara de 45 första lagen ryms med! I samband med anmälningen måste man också meddela lagets Tumblr-konto där uppdateringar önskas om resans gång.

Regler och närmare information: http://www.hitchball4000.fi/

Evenemanget på Facebook: https://www.facebook.com/events/1665818390348792/

Med på resan är våra fantastiska sponsorer Sievo, Enoro, Karttakeskus och Rehashop.

12.                  Maria bebådelse – upplevelserik stadsfestival 7.5.2016 kl. 11–18

Byggnad nummer 5 på Maria sjukhus har tagits ur bruk men öppnar dörrarna för stadsborna för en dag lördagen den 7.5.2016 kl. 11–18. Festivalen utmanar besökarna att uppleva något nytt och möta varandra inom ramen för ett mångsidigt program. Evenemanget ordnas av Tilapioneerit.

Mer information om evenemanget och Tilapioneerit: https://www.facebook.com/events/201341873582130/

http://tilapioneerit.fi/ • https://www.facebook.com/tilapioneerit •

https://twitter.com/tilapioneerit”

13.                  Aalto Strategy Changetalks 26.4.

Interested in learning about change management? Aalto Strategy warmly welcomes you to Aalto Strategy ChangeTalks on Tuesday 26th of April at 17:30. During the evening you will hear representatives from EY, Nokia and Vaisala talk about change and what it is like to work as a strategist in these different companies. Come learn about the only constant in business: Change. The event is held in ENGLISH.

Find the event and register now.

  • Link to event: https://www.facebook.com/events/767945376672563/
  • Link to registration: http://goo.gl/forms/TknDow7Ogk

14.                  BEST Viking Cantus 8.5. @ Smökki

Find your inner viking or a nordic god and come to celebrate the traditional Belgian beer festival! With the admission fee you are permitted to 3 hours of unlimited beer/cider/cola while watching misbehavers getting punished in the most imaginable ways in the middle of the circle.

  • What: Cantus
  • When: 8.5 at 7:30pm-1am
  • Where: In Smökki, afterparty in Rantasauna
  • Price: 15 euros
  • Tickets: We will sell only 63 tickets!
  • Selling day and time: 26.4 and 27.4 at 11-13 in main building lobby.
  • Facebook event: https://www.facebook.com/events/1724899674419714/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *