Föreningsbrev vecka 22/2016

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Det här är AUS föreningsbrev vecka 22/2016.

 

Kom ihåg att anmäla din förenings evenemang till AUS läsårskalender! Deadline är på söndag 29.5! Http://tinyurl.com/ayycalendar2016

Efteranmälningar kan göras i tjänsten TAHLO: https://tahlo.ayy.fi/. Föreningsanmälningar som saknas måste lämnas in senast 8.6 kl. 23.59! Därefter stryker vi de föreningar ur registret som inte lämnat in någon anmälan under de två senaste åren! Kontakta den föreningssakkunniga (jarjestöasiat@ayy.fi) om du har problem med anmälan.

 

1. Meddela ditt evenemang till AUS läsårskalender 2016–2017

Föreningar och aktörer inom AUS kan meddela viktiga evenemangsdatum till studentkårens läsårskalender. Du kan meddela evenemang genom google docs –filen nedan fram till söndag 29.5.2016. Lägg till evenemangen under rätt månad i tidsordning. Skriv texten som ska ingå i kalendern i kolumnen ”Event name/Text” (gul bakgrund). Vänligen notera att en rad rymmer högst 25 tecken text inklusive mellanslag. När du skriver, fundera på hur många rader du vill ”slösa” i din egen kalender. När du planerar texten, beakta att kalendern blir trespråkig.

Om flera evenemang skrivits in på samma dag och samma tid hamnar det evenemang som berör flest studerande i kalendern. Filen kan redigeras fram till 29.5.2016, och ni kan alltså göra ändringar i era evenemang fram till dess. Fyll i kolumnerna noggrant och dubbelkolla att uppgifterna stämmer. Kom ihåg att också fylla i informationen om vem som är arrangör.

http://tinyurl.com/ayycalendar2016

Frågor och kommentarer kan riktas till AUS informatör Henna Palonen (henna.palonen@ayy.fi eller 050 5209440).

 

2. Verksamhetsbidragen 2016 och saknade föreningsanmälningar

Verksamhetsbidragen för år 2016 har delats ut och summorna ser du på adressen /sv/foreningar/tjanster/verksamhetsbidrag/verksamhetsbidrag-2016/.

En förening kan också kontrollera sitt eget bidrag i tjänsten TAHLO: https://tahlo.ayy.fi/.

Verksamhetsbidragen betalas ut genast när alla villkor för bidraget uppfyllts. För största delen av föreningarna har en betalningsorder utfärdats 13.5. Betalningen syns på det konto som uppgetts i tjänsten TAHLO uppskattningsvis inom två veckor.

Om det finns brister i föreningens profil på AUS webbplats kontaktar vi föreningen separat. Enligt anvisningarna inför ansökningsomgången ska profilen vara uppdaterad för att verksamhetsbidraget ska kunna betalas ut. Vi kontaktar inte föreningen när det gäller bilagor som fått tilläggstid, utan bilagorna ska lämnas in enligt anvisning före verksamhetsbidraget kan betalas ut.

Föreningar som ännu inte lämnat in sin föreningsanmälan för 2016 ska göra det senast 8.6 kl. 23.59 på adressenhttps://tahlo.ayy.fi/. Det går inte längre att ansöka om verksamhetsbidrag. Om en förening missat tidsfristen för anmälningen två år i rad kan den strykas helt ur studentkårens föreningsregister.

 

3. Möjlighet att ansöka om OtaHoas klubblokaler

OtaHoas (Den gemensamma boendekommittén för Otnäs Hoas-ägda studentbostadsobjekt) har nu lediga klubbrum i fastigheterna vid Bistervägen, Servin Maijas väg och Servigränden. Otnäs föreningar, invånarnas klubbar och andra sammanslutningar erbjuds möjligheten att administrera dessa lokaler.

Lokalernas storlek varierar mellan cirka 25 och 80 kvadratmeter. Nästan alla lokaler har toalett i lokalen eller i närheten av den. Ingen hyra debiteras för lokalerna. Lokalerna kan inte användas under sena kvällar när tystnad ska råda eftersom de ligger i anslutning till bostadslägenheter. OtaHoas kan ge understöd för kostnader som uppstår när klubblokalerna tas i bruk.

Användningssyftet har inte begränsats men ska främja boendetrivseln. De som administrerar lokalerna är skyldiga att låta invånarna i Otnäs använda lokalen gratis i gengäld mot att de själva får använda lokalen för sina egna behov.

OtaHoas ordnar en genomgång av lokalerna med början på måndag 20.6, då man kan bekanta sig med dem. Ansökningarna för klubblokalerna ska skickas in senast söndag 3.7.

Mer information, anmälan till genomgången och anmälningsanvisningar finns på OtaHoas webbplats: http://otahoas.ayy.fi/kerhohuoneet/tila-anti-2016/

 

4. Tjäna 500 € för din förening på Helsinki City Maraton!

Studerandenas motionsförbund (OLL) betalar 500 euro till ett studentgäng som förbinder sig att ställa upp med frivilliga för att sköta en vätskestation på Helsinki City Maraton (minst 20 personer). Finlands största maratonevenemang ordnas på lördag 13.8.2016 och OLL:s vätskestation som är känd för bra musik och stämning kommer preliminärt att placeras på Drumsö. Frivilligarbetet börjar cirka kl. 14 och pågår fram till cirka kl. 20.30.

Intresserad? Skicka en fritt formulerad ansökan till adressen jyrki.eriksson@oll.fi senast på söndag 5.6!

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Ahto Harmo (ahto.harmo@ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *