Veckobrev 22/2016

Det här är AUS veckobrev 22/2016

Nyheter som gäller föreningarna hittar du i föreningsbrevet. Läs nyhetsbrevet på adressen /sv/foreningar/foreningsbrev

Veckobrevet tar sommarlov! Höstens första veckobrev utkommer på måndag 29.8 och deadline för materialet är som vanligt torsdag 25.8 kl. 10. OBS! AUS serviceställen är stängda en del av sommaren. Avvikande öppettider och jourtider finns på adressen ayy.fi. Ha en oförglömlig, avslappnande sommar!

  1. Händer i veckan och nästa vecka
  2. Berätta om din uppfattning av AUS som bakgrund för kommunikationsstrategin
  3. HelleAalto på Sanduddens badstrand 13.8!
  4. Sök till ekonomiutskottet i kompletteringsansökan!
  5. Möjlighet att ansöka om OtaHoas klubblokaler
  6. Skicka ett tack!
  7. Studentkåren erbjuder jobb och civiltjänstplatser!
  8. Sökes: frivilliga hjälpare för asylsökande
  9. Tempaus2016 kommer i höst – häng med i de sociala medierna!
  10. Minigolfsäsongen börjar i Sibeliusparken den 30 maj!
  11. DASH’16 New Media Festival
  12. Bachelors of Arts 2016-avslutningsutställning 27.5–17.6.2016
  13. Anmäl dig till loppet Aaltotian 18.9.2016
  14. Graffathon, a computer graphics hackathon, 10.-12.6 @Startup Sauna
  15. Kurser för seglare och skärgårdsskeppare

1.    Händer i veckan och nästa vecka

  • 30.5 DASH’16 New Media Festival /blog/events/dash16-new-media-festival/
  • 6.6 Damkören KYN vs. Philomela /blog/events/naiskuoro-kyn-vs-philomela/
  • 7.6 PK vs. YL Vocal Espoo /blog/events/pk-vs-yl-vocalespoo/
  • 10.6 Hichball 4000 /blog/events/hitchball-4000-3/

2.    Berätta om din uppfattning av AUS som bakgrund för kommunikationsstrategin

AUS utvecklar kontinuerligt sin verksamhet och för tillfället jobbar vi bland annat med att uppdatera kommunikationsstrategin. Som bakgrund till strategiberedningen skulle vi gärna höra vilken uppfattning du har av AUS. Hurdan är AUS enligt dig? Hurdana tankar och känslor väcker AUS hos dig? Besvara den korta enkäten senast söndag 5.6. Det tar bara några minuter att besvara frågorna. https://lomake.ayy.fi/viestinta/mielikuvasi-ayysta/

3.    HelleAalto på Sanduddens badstrand 13.8!

Svettas du? Vänj dig redan nu, för Aaltos svettigaste evenemang HelleAalto närmar sig! HelleAalto är ett somrigt evenemang som ordnas 13.8 på Sandudds badstrand av Aava-sektionen och riktar sig till var och en vid Aalto som blir mer eller mindre inspirerad av sol och strandspel. Evenemanget är öppet för alla och passar både sportintresserade och typer som visar sig regelbundet på idrottsplanerna. Du kan testa dina färdigheter till exempel i en traditionell volleybollturnering. Du är lika välkommen om du bara vill chilla och njuta av sommardagen!

Mer information om evenemanget kommer senare, men röj plats i kalendern för HelleAalto redan i dag!

4.    Sök till ekonomiutskottet i kompletteringsansökan!

Ekonomiutskottets syfte är att förvalta och sköta studentkårens tillgångar. Inklusive ordföranden har ekonomiutskottet mellan åtta och tio medlemmar. Ordföranden och minst hälften av medlemmarna ska vara studentkårsmedlemmar. Expertmedlemmarna bidrar med värdefull erfarenhet i till exempel fastighets- och placeringsärenden.

Ekonomiutskottet träffas 8–10 gånger per år. Arbetet i ekonomiutskottet kräver djupgående kunskaper om AUS ekonomi och dess struktur samt om studentkårens verksamhet.

Ekonomiutskottet söker vanligen medlemamr en gång om året, i oktober–november. Nu har två medlemmar sagt upp sig och därför söks två nya personer till utskottet. Platserna ifråga är vikta för studentmedlemmar, vilket innebär att den som söker måsta vara medlem i studentkåren. Delegationen väljer medlemmarna i ekonomiutskottet på styrelsens förslag. Den som är medlem i ekonomiutskottet är jävig i delegationen.

Genom kompletteringsansökan kan du ansöka för mandatperioder fram till 31.12.2016 och 31.12.2017. Ansökningstiden går ut 6.6.2016 kl. 23.59.

Ansökan: /stop/raha-ja-talous/taloustoimikunta/

5.    Möjlighet att ansöka om OtaHoas klubblokaler

OtaHoas (Den gemensamma boendekommittén för Otnäs Hoas-ägda studentbostadsobjekt) har nu lediga klubbrum i fastigheterna vid Bistervägen, Servin Maijas väg och Servigränden. Otnäs föreningar, invånarnas klubbar och andra sammanslutningar erbjuds möjligheten att administrera dessa lokaler.

Lokalernas storlek varierar mellan cirka 25 och 80 kvadratmeter. Nästan alla lokaler har toalett i lokalen eller i närheten av den. Ingen hyra debiteras för lokalerna. Lokalerna kan inte användas under sena kvällar när tystnad ska råda eftersom de ligger i anslutning till bostadslägenheter. OtaHoas kan ge understöd för kostnader som uppstår när klubblokalerna tas i bruk.

Användningssyftet har inte begränsats men ska främja boendetrivseln. De som administrerar lokalerna är skyldiga att låta invånarna i Otnäs använda lokalen gratis i gengäld mot att de själva får använda lokalen för sina egna behov.

OtaHoas ordnar en genomgång av lokalerna med början på måndag 20.6, då man kan bekanta sig med dem. Ansökningarna för klubblokalerna ska skickas in senast söndag 3.7.

Mer information, anmälan till genomgången och anmälningsanvisningar finns på OtaHoas webbplats: http://otahoas.ayy.fi/kerhohuoneet/tila-anti-2016/

6.    Skicka ett tack!

Har du deltagit i en inspirerande föreläsning? Var det någon som log mot dig i korridoren? Fick du hjälp av studiesekreteraren just när du hade det som värst? Nu är det dags att tacka trevliga universitetsanställda.

Skicka ditt tack på adressen https://lomake.ayy.fi/sosiaalipolitiikka/kortti-kivoille/ så ser AUS till att meddelandet når mottagaren i forma av ett gammaldags vykort.

7.    Studentkåren erbjuder jobb och civiltjänstplatser!

Vi söker nu för höstens rusningsperiod en samordnare för nödinkvarteringen och två utdelare av läsårsdekaler. Ansökningstiden går ut 8.6.2016 kl. 12.00. Mer information på adressen /sv/studentkar/lediga-tjanster/aus-soker-anstallda-pa-viss-tid-och-deltid-till-otnas/

Vi söker också civiltjänstgörare till uppdragen som grafiker och fastighetsassistent. Mer information: /ylioppilaskunta/avoimet-tyopaikat/siviilipalvelus/

8.    Sökes: frivilliga hjälpare för asylsökande

Vill du hjälpa de asylsökande som bor i Otnäs med vardagliga sysslor och lära dem språket i vardagssituationer? Vi ordnar till exempel temakvällar, spelar brädspel och hjälper till med inköp.

Om du vill delta kan du kontakta Riikka Keskitalo (turvapaikanhakijat.koordinaattori@ejy.fi) eller Jimmy Nylund (jimmy.nylund@ayy.fi).

9.    Tempaus2016 kommer i höst – häng med i de sociala medierna!

Tempaus2016 kommer i höst. Håll dig uppdaterad om projektet genom att följa Tempaus i de sociala medierna.

Webbplats: www.tempaus.fi

Facebook: https://www.facebook.com/tempaus2016/?fref=ts

Twitter: https://twitter.com/tempaus2016

Instagram: https://www.instagram.com/tempaus2016/

Vi ses i höst!

10.                  Minigolfsäsongen börjar i Sibeliusparken den 30 maj!

Sibeliusparkens minigolf i Tölö är en bana som upprätthålls och grundades av Korsets gille 1952. En spelomgång kostar 6 euro för vuxna och 4,50 euro för studerande. Vid banan finns en kiosk där man kan köpa bland annat glass och dricka. Kunderna kan också använda grillen. I juni har vi öppet varje dag kl. 13–20.

Intäkterna går till välgörenhet för barn i Indien, Ryssland och Ukraina. Minigolf gör gott! Mer information finns på adressen http://sibeliuspuistonminigolf.fi/ och på Facebooksidan https://www.facebook.com/sibeliuspuistonminigolf/

Välkommen att spela i sommar!

11.                  DASH’16 New Media Festival

”DASH’16 is a three day New Media festival featuring live performances, installations, prototypes and workshops, organised by the New Media MA-students of Aalto University Media Lab Helsinki for the first time in 2016. For more information, visit: http://www.dashhelsinki.com

Monday 30.5. 17 – 02

Tuesday 31.5. 13 – 22

Wednesday 01.6. 13 – 22

Telakkakatu 6, Hietalahti, Helsinki – FREE ENTRY

12.                  Bachelors of Arts 2016-avslutningsutställning 27.5–17.6.2016

Välkommen till utställningen med slutarbeten av konstkandidaterna från Aalto ARTS institution för design! Utställningen BOA dvs. Bachelors of Arts ordnas för andra gången och samlar verk av studerande inom textilkonst, industriell design och keramik- och glaskonst. I och med examensreformen vid institutionen för design har de tidigare utbildningsprogrammen gått till historien. I år är utställningen Bachelors of Arts den sista chansen att bekanta sig med de olika områdenas brokiga produktion. Varmt välkommen att se och uppleva vad som intresserar unga designers våren 2016.

Vernissage på torsdag 26.5 kl. 17–19 i Galleria Lume, adress Tavastvägen 135 C!

Utställningen öppnas av dess officiella beskyddare Johan Olin och Aamu Song.

Utställningen öppen: mån–tors 8–19, fre 8–18

13.                  Anmäl dig till loppet Aaltotian 18.9.2016

De traditionella Aaltotian och Aaltofemman ordnas i år på söndag 18.9.2016 kl. 13. Du kan springa, jogga, gå eller stavgå. Aaltotian är gratis för alla Aaltos studerande och anställda.

Evenemanget är en del av Esbo strandmaraton och halvmaraton som ordnas på lördag 17.9.2016. Aaltoiterna kan delta i strandmaraton/halvmaraton till priset 40 euro/person. Obs. De som anmält sig som frivilliga funktionärer för Aaltotian får delta gratis i lördagens Strandmaraton/halvmaraton (begränsat antal platser). Läs mera om funktionärsanmälningen här: https://into.aalto.fi/display/fiaalto/Aalto-kympille+haetaan+vapaaehtoisia+toimitsijoita+16.9+ja+18.9.2016

Tid: Aaltotian sön 18.9 kl. 13–16.00, Esbo Strandmaraton lör 17.9

Plats: Start vid Otstranden i Esbo, Bredviksstranden.

Anmälning: Anmälningstiden för Aaltotian och Strandmaraton (till Aaltopris) går ut på söndag 11.9.2016 kl. 23.59. Kom ihåg att skriva Aalto-universitetet vid punkten ”Seura”. På blanketten ska också studentnummer eller arbetsplats uppges.

Anmälningsblankett för båda loppen: https://secure.onreg.com/onreg2/front/step1.php?id=3256&eventkey=372692de424e96346f40dd6320c4e701

14.                  Graffathon, a computer graphics hackathon, 10.-12.6 @Startup Sauna

Graffathon is a three-day computer graphics hackathon aimed for novices. Every participant will create a computer program that produces a non-interactive multimedia presentation also known as demo. The event is targeted at real beginners who have no previous graphics coding and/or demoscene experience. The demos can be made in small groups of two or three people. One can also make the demo by themselves or find a group at the event.

The program consists of helpful presentations and workshops which guide you on how to create your first demo. In addition, we teach you the basics of demoscene and democulture.

Sign up is open at: http://www.graffathon.fi/2016/

https://www.facebook.com/events/1097993556930608/

http://dot.ayy.fi/

15.                  Kurser för seglare och skärgårdsskeppare

Vill du lära dig segla? Eller känner du dig redan bekväm till sjöss, men vill lära dig seglingens grunder effektivt och heltäckande? Delta i seglarkursen.

  • Seglarkursen är avsedd för nybörjare som vill lära sig manskapsfärdigheter.
  • Skärgårdsskepparkursen ger grundläggande beredskap att fungera som skeppare på en segelbåt. Rekommenderad seglingserfarenhet: minst 100 sjömil och skärgårdsnavigationskurs eller motsvarande färdigheter.

Anmälningen till kurserna öppnas på vår webbplats http://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=231 vid en tidpunkt som meddelas senare. På samma sidor finns mer information om våra kurser och vår övriga verksamhet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *