Föreningsbrev vecka 23/2016

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Det här är AUS föreningsbrev vecka 23/2016.

Har du inte hunnit lämna in föreningsanmälan? Nu har du din sista chans. Anmälan ska göras senast 8.6 kl. 23.59 i tjänsten TAHLO: https://tahlo.ayy.fi/. Därefter stryker vi de föreningar ur registret som inte lämnat in någon anmälan under de två senaste åren! Kontakta den föreningssakkunniga (jarjestöasiat@ayy.fi) om du har problem med anmälan.

Save the date! I år ordnas AUS föreningsutbildning 8.12.

Föreningsbrevet tar sommarpaus och utkommer nästa gång 19.8.

 

Nyhetsbrevets innehåll

  1. Lämna in föreningsanmälan senast 8.6 kl. 23.59
  2. Möjlighet att ansöka om OtaHoas klubblokaler
  3. SAVE THE DATE: AUS föreningsutbildning 8.12.2016

 

  1. Saknade föreningsanmälningar DL 8.6 kl. 23.59

Föreningar som ännu inte lämnat in sin föreningsanmälan för 2016 ska göra det senast 8.6 kl. 23.59 på adressen https://tahlo.ayy.fi/. Det går inte längre att ansöka om verksamhetsbidrag. Om en förening missat tidsfristen för anmälningen två år i rad kan den strykas helt ur studentkårens föreningsregister.

För föreningsanmälan behöver du:

*   aktuella stadgar
*   verksamhetsberättelsen från 2015
*   verksamhetsplanen för 2016
*   listan över funktionärer

Fyll i flikarna Basuppgifter (även nere på sidan Föreningens styrelse), Lokaler och Bilagor. Fyll inte i fliken Ansökan om verksamhetsbidrag i onödan.

Du loggar in med föreningens egna användar-ID. Inloggningsuppgifterna är samma som i fjol. Bortglömda inloggningsuppgifter kan återställas och vid problemfall kan också organisationssektorn kontaktas (jarjestoasiat at ayy.fi). Om föreningen inte ännu skapat något användar-ID görs det vid första inloggningen. Varje förening skapar själv sitt användar-ID. Uppgifterna har inte matats in i systemet på förhand. Använd helst föreningens officiella namnförkortning eller vardagsnamn när du skapar ett nytt användar-ID (max 11 tecken). Lösenordet ska vara minst 8 tecken långt och innehålla specialtecken och siffror. Spara lösenordet – du behöver det nästa år igen.

Fyll noggrant i alla uppgifter. De grundläggande uppgifterna från föregående år kopieras automatiskt, så du behöver inte fylla i alla fält igen. Du kan fortsätta uppdatera uppgifterna ända till 8.6 kl. 23.59, så du behöver inte göra allt på en gång. Kom ihåg att spara ändringarna! Du noterar väl att föreningen själv inte kan fylla i vissa punkter i blanketterna (till exempel den kategori i föreningsregistret som föreningen tillhör). Organisationssektorn fyller i dessa punkter.

Vid problem får du hjälp på adressen jarjestöasiat@ayy.fi.

 

  1. Möjlighet att ansöka om OtaHoas klubblokaler

OtaHoas (Den gemensamma boendekommittén för Otnäs Hoas-ägda studentbostadsobjekt) har nu lediga klubbrum i fastigheterna vid Bistervägen, Servin Maijas väg och Servigränden. Otnäs föreningar, invånarnas klubbar och andra sammanslutningar erbjuds möjligheten att administrera dessa lokaler.

Lokalernas storlek varierar mellan cirka 25 och 80 kvadratmeter. Nästan alla lokaler har toalett i lokalen eller i närheten av den. Ingen hyra debiteras för lokalerna. Lokalerna kan inte användas under sena kvällar när tystnad ska råda eftersom de ligger i anslutning till bostadslägenheter. OtaHoas kan ge understöd för kostnader som uppstår när klubblokalerna tas i bruk.

Användningssyftet har inte begränsats men ska främja boendetrivseln. De som administrerar lokalerna är skyldiga att låta invånarna i Otnäs använda lokalen gratis i gengäld mot att de själva får använda lokalen för sina egna behov.

OtaHoas ordnar en genomgång av lokalerna med början på måndag 20.6, då man kan bekanta sig med dem. Ansökningarna för klubblokalerna ska skickas in senast söndag 3.7.

Mer information, anmälan till genomgången och anmälningsanvisningar finns på OtaHoas webbplats: http://otahoas.ayy.fi/kerhohuoneet/tila-anti-2016/

 

  1. SAVE THE DATE: AUS föreningsutbildning 8.12.2016

Årets föreningsutbildning ordnas i Otnäs 8.12.2016.

Mer information om program och anmälning kommer senare. Men notera datumet i föreningens kalender redan i dag!

Önskemål om utbildningen kan skickas till kommunikations- och föreningssakkunniga Ahto Harmo (ahto.harmo at ayy.fi).

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Ahto Harmo (ahto.harmo@ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *