Information till hyresgästerna inför semestrarna

Den senaste tiden har flera av HOAS bostäder på markplanet vid Bistervägen 10 utsatts för inbrott. Inbrottstjuvarna har tagit sig in genom fönstren både mitt på dagen och nattetid. Polisen utreder inbrotten. Meddela polisen om du upptäcker något avvikande i närheten av bostäderna på markplanet. Det lönar sig att anteckna signalement.

Det är mycket beklagligt att flera inbrott skett inom en kort tid, men trots det är Otnäs fortsättningsvis en trygg omgivning att bo i och det finns inget behov av särskilda åtgärder. Det lönar sig ändå för alla att iaktta normal försiktighet och omsorgsfullhet särskilt när bostaden står tom till exempel under en semesterresa. Observera till exempel följande saker:

  • Stäng dörrar och fönster noggrant när du inte är hemma.
  • Tala inte för mycket om semestern i de sociala medierna. Då avslöjar du när ditt hem står tomt.
  • Det lönar sig också att försöka se till att bostaden ser bebodd ut när du själv är borta. Be en kompis hämta posten från hallen/postlådan åtminstone då och då under tiden du är borta.
  • Gör en lista och fotografera din egendom och dina värdeföremål. Då kan du bevisa för polisen eller försäkringsbolaget vilka saker som försvunnit i fall av ett inbrott.

Om du har frågor om säkerheten i AUS bostäder kan du kontakta bostadskontoret (asuntotoimisto@ayy.fi).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *