Bostäderna på Ida Aalbergs väg övergår till SATO från och med 1.7

Aalto-universitetets studentkår AUS, Studentkåren vid Helsingfors universitet HUS och Hämäläisten ylioppilassäätiö har sålt fastighetsbolaget på Ida Aalbergs väg 1 i Norra Haga, Helsingfors, till SATOkoti Oy. Fastigheten och dess 164 hyresbostäder övergår till SATO från och med 1.7.2016. På grund av detta går det inte längre att ansöka om bostäderna på Ida Aalbergs väg 1 genom webbtjänsten Domo.

Juli månads hyra betalas enligt de gamla betalningsuppgifterna och i juli skickar SATO hyresgästerna nya hyresfakturor. Från och med 1.8.2016 betalas hyran till SATOkoti Oy:s konto med ett personligt referensnummer. Om hyresgästerna har frågor om överföringen av hyresavtalet eller andra praktiska ärenden kan de kontakta SATO:s kundservice.

Att kunna erbjuda studentbostäder till rimligt pris i närheten av skolan hör till AUS centrala medlemstjänster. Aalto-universitetets campus centraliseras till Otnäs, och AUS utvecklar sitt fastighetsbestånd för att motsvara behovet genom att bygga nya studentbostäder på campus eller med goda trafikförbindelser dit. För tillfället bygger AUS ett nytt studenthus på Busholmen i Helsingfors och förbereder flera projekt i Otnäs. Dessutom kommer flera av de äldre bostadsfastigheterna att byggas om. Näst i tur står Bistervägen 7, 5 och 3 i Otnäs. Arbetena börjar vid Bistervägen 7 C i januari 2017.

Mer information:

Ida Aalbergs väg: SATO:s kundservice, asiakaspalvelu@sato.fi, tfn 020 334 443 och 0201 34 4301
AUS byggprojekt: Ekonomichef Reija Väätäinen, reija.vaatainen@ayy.fi, tfn  040 709 5900

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *