De flesta av Finlands grundskolor deltar i Tempaus

Pressmeddelande
15.9.2016
För omedelbar publicering

Under sommaren har över 1400 grundskolor runtom i Finland anmält sig till studentprojektet Tempaus2016. Skolor från Åland i söder till Sodankylä i norr kommer att delta. Avsikten med studenternas projekt är att lyfta fram den grundläggande utbildningens betydelse till riksomfattande diskussion. Tempaus är studenternas sätt att visa sitt stöd för utvecklingen av den grundläggande utbildningen och inspirera eleverna. Republikens president Sauli Niinistö är beskyddare för Tempaus2016.

Målet är att 1500 studerande ska delta i projektet. Anmälningstiden börjar med en stor gala 20.9. Aalto-universitetets studentkår AUS, Studentkåren vid Helsingfors universitet HUS, Studentkåren vid Villmanstrands tekniska universitet LTKY, Studentkåren vid Tammerfors tekniska högskola TTYY och Åbo universitets studentkår TYY är med och rekryterar studerande för projektet.

De studerande besöker skolorna på måndag 31.10 och tisdag 1.11. De kommer att genomföra ett inspirerande förhandsplanerat program tillsammans med eleverna. De populäraste programpaketen har varit Vardagens verktygslåda som tillämpar matematisk teori i praktiken och Kids Try Science som ska väcka elevernas intresse för vetenskap och teknik.

”Vi är glada över att så många skolor deltar och ser fram emot att sätta igång med studentrekryteringen” säger projektets kommunikationsansvariga Noora Vänttinen.

Projektet kulminerar i en stor karneval som ordnas i huvudstadsregionen. Festen sammanför alla som förespråkar och är intresserade av utbildning – och förhoppningsvis är det bara början!

Mer information:

Tempaussektionens koordinator Niko Ferm, niko.ferm@aalto.fi, 050 994 3120
Tempaussektionens kommunikationsansvariga Noora Vänttinen, noora.vanttinen@aalto.fi, 040 7316120

Läs mer om programalternativen: tempaus.fi

Läs mer om Tempausgalan: https://www.facebook.com/events/1198227753533335/

Tempaus2016 i de sociala medierna

Facebook: https://www.facebook.com/tempaus2016

Instagram @Tempaus2016
Twitter: @Tempaus2016

Hashtaggar: #Tempaus2016, #aarre

www.tempaus.fi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *