Föreningsbrev vecka 39/2016

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

 

Det här är AUS föreningsbrev vecka 39/2016.

Kära föreningar, kom ihåg att anmäla dig på Campusexpon! Anmälningstiden går ut på måndag! Läs mer i punkt 2. Enkäten finns på webbplats /blog/events/kampuskarkelot-2016/

 

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer.

26.9: Anmälningstiden för Campusexpo går ut: https://lomake.ayy.fi/aava/kampuskarkelot2016/ (se 2)
28.9: Campusexpo: /sv/blog/events/campusexpo-2016/
30.9: TTE-fondens ansökningsomgång går ut (se 5)
2.10: Svarstiden för enkäten om utbildningsönskemål går ut: https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/kysely-koulutustoiveista-yhdistyksille/
8.12: AUS föreningsutbildning, Design Factory

 

Nyhetsbrevets innehåll

  1. Enkät till föreningarna om utbildningsönskemål
  2. Vi söker föreningar som vill presentera sig på Campusexpon!
  3. Snabbkurs i veckobrevets regler
  4. AUS och Aalto-universitetets enkät om likabehandling
  5. TTE-fondens tredje ansökningsomgång 2016 går ut 30.9 kl. 23.59!

 

  1. Enkät till föreningarna om utbildningsönskemål

Den 8 december ordnar AUS sin föreningsutbildning på Design Factory och vi börjar snart planera utbildningen. Vi hoppas att så många föreningar som möjligt svarar på enkäten om utbildningsönskemål, som ska hjälpa oss planera föreningsutbildningen och eventuella särskilda utbildningar.  Svarstiden går ut 2.10 och bland alla som svarat lottar vi ut en gratis bokning (senast 31.5.2017) av Tietobastun i Otnäs eller bastun och kabinettet på Vasagatan.

Länk till enkäten: https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/kysely-koulutustoiveista-yhdistyksille/

 

  1. Vi söker föreningar som vill presentera sig på Campusexpon!

AUS och Aavas campusfest ordnas i år på onsdag 28.9 i Otnäs kandidatcentrum. På Campusexpon kan ni visa upp verksamheten i er förening för nya studerande, sälja halarmärken och träffa nya människor. Vi hoppas att många föreningar vill ha ett eget infobord på Campusexpon, så anmäl dig du också!

Informationsborden är bemannade kl 10–14. Ni får ett bord och en stol, men övrigt material ska föreningarna själva ta med sig. Mer info från Aava (aava(ät)list.ayy.fi).

Anmälningstiden går ut 26.9 kl. 23.59.
Länk till anmälningsblanketten: https://lomake.ayy.fi/aava/kampuskarkelot2016/
Facebook-evenemang: https://www.facebook.com/events/333465500320423/

 

  1. Snabbkurs i veckobrevets regler

Veckobrevet utkommer på tre språk varje måndag under läsåret. Materialet ska skickas till adressen tiedotteet@ayy.fi senast kl. 10 den föregående torsdagen. Därefter sammanställer och redigerar informatören innehållet och skickar nyhetsbrevet till översättarna. Om evenemanget kräver att man behärskar ett visst språk ska det nämnas i texten. Till exempel ”seminariet är finskspråkigt”. Översättningarna publiceras på ayy.fi på måndagen. Utnyttja dem till exempel i evenemangsinformationen på Facebook. De texter som skickas in på engelska publiceras på engelska i alla språkversioner av nyhetsbrevet.

Den optimala textlängden är cirka två stycken + en länk för tilläggsinformation. (Vilket betyder att den här nyheten är åtminstone ett stycke för lång!) Det innebär cirka 100 ord, cirka 750 tecken eller cirka 10 rader. Ju koncisare texten är, desto bättre. Kom ihåg en rapp rubrik!

I princip publiceras samma text endast en gång i nyhetsbrevet. Om de övriga texterna är få kan en nyhet ändå publiceras flera gånger. Nyheter från studenkåren själv och från kårens omedelbara närhet prioriteras.   Du kan uppge vilken vecka du önskar att texten publiceras. Nämn också om tidpunkten är väsentlig till exempel för något marknadsföringsevenemang. Nyheter utan särskilda önskemål publiceras cirka 1–2 veckor innan evenemanget, slutet på anmälningstiden el.dyl.

Frågor? Funderingar? Respons? Kontakta AUS informatör Henna Palonen på tiedottaja(ä)ayy.fi eller 0505209440.

 

  1. AUS och Aalto-universitetets enkät om likabehandling

Har du varit med om osakligt uppförande på studentfester? Har du lagt märke till diskriminering i undervisningssituationer? Har alla samma rättigheter i studentföreningarna? AUS och Aalto-universitetet försöker tillsammans hitta svar på dessa och andra frågor med hjälp av en enkät om likabehandling. Svaren utnyttjas i kommande projekt för att främja likabehandling.

Bland dem som lämnat sina kontaktuppgifter lottar vi ut ett presentkort värt 100 euro till varuhuset Stockmann samt flera mindre priser. Kontaktuppgifterna sparas separat och kan inte kopplas ihop med enkätsvaren.

Enkäten når du genom länken nedan: https://www.webropolsurveys.com/S/1A276A6386D3F241.par
 

  1. TTE-fondens tredje ansökningsomgång 2016 går ut 30.9 kl. 23.59!

TTE-fondens tredje ansökningsomgång för 2016 pågår! Fonden kan bevilja bidrag till alla AUS-medlemmar och samfund i anslutning till studentkåren. TTE-fonden stöder verksamhet som siktar mot stjärnorna, engagerar andra, hörs och syns.

Det finns två sätt att söka bidrag: ansökningsomgångarna som ordnas cirka tre gånger om året och den fortlöpande ansökningstiden under terminerna. Under den fortlöpande ansökningsperioden kan du söka bidrag på högst 2000€, medan projektbidragen under de egentliga ansökningsomgångarna inte har någon övre gräns.

Ansökningstiden för den tredje omgången 2016 går ut på fredag 30.9.2016 kl. 23.59. På fondens webbplats finns instruktioner för ansökningen och dess bilagor: http://tter.ayy.fi/. Bidraget söks med en webblankett som finns på adressen https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/.

Ansökningstiderna för alla omgångar och annan information finns på fondens webbplats http://tter.ayy.fi/. Kolla också Facebooksidan på adressen www.facebook.com/tterahasto.

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Ahto Harmo (ahto.harmo@ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *