Joona Orpana blir AUS styrelsebildare och Ilkka Särkiö delegationens ordförande

MEDDELANDE
7.11.2016
Får publiceras

Delegationen för Aalto-universitetets studentkår (AUS) valde på sitt möte 4.11 styrelsebildare och delegationsordförande för år 2017.

Joona Orpana (på höger sida) blir AUS styrelsebildare och Ilkka Särkiö delegationens ordförande
Joona Orpana (på höger sida) blir AUS styrelsebildare och Ilkka Särkiö delegationens ordförande

Till styrelsebildare valdes fjärde årets redovisningsstuderande Joona Orpana. I år har Orpana varit medlem i AUS styrelse med ansvar för bl.a. boendefrågor, planeringen av Studentcentrumet samt strategiarbetet Studentkårens riktning. Tidigare har han varit aktiv hos Aalto-universitetets ekonomistuderande bl.a. i högskole- och kulturutskotten.

”Att bli vald till styrelsebildare innebär en av de mest utmanande uppgifter jag någonsin tagit itu med – det är toppen! Under min ledning skulle studentkårens styrelse sträva efter att uppnå stora men realistiska mål. Vi har mycket att göra till exempel för att ändra på uppfattningar så att var och en ska kunna känna sig hemma i studentkåren” säger Orpana. ”Som hjälp behöver jag ivriga styrelsemedlemmar som löser problem på olika sätt, avspänt men på allvar. Sök du också! Jag garanterar att den här utmaningen belönar den orädda.”

Styrelsebildaren lägger fram ett förslag på styrelse för nästa år för delegationen, som väljer den nya styrelsen på sitt möte på torsdag 24.11.2016.

Till delegationsordförande valdes Ilkka Särkiö som studerar system- och operationsforskning och i år har varit ansvarig för företagssamarbete och organisationsfrågor i AUS styrelse.

”Nästa år utvecklar jag delegationens påverkningsmöjligheter tillsammans med delegationen och de anställda på huvudkontoret och ser till att valdeltagandet i delegationsvalet stiger. Informationsgången mellan delegationen och styrelsen samt de olika verksamhetsformerna behöver också ses över, och vi kommer att testa till exempel nya kommunikationskanaler, utskottsarbete och frågestunder mellan delegationen och styrelsen”, lovar Särkiö. ”Som ordförande tänker jag se till att de olika rösterna i vår gemenskap hörs objektivt i diskussioner om till exempel Aalto-identiteten, AUS varumärke eller studentcentrumet. Jag vet att vi nästa år genom gott samarbete kan få ut ännu mer ur den här gemenskapen än tidigare.”

Aalto-universitetets studentkår AUS är en service- och intresseorganisation för Aalto-universitetets cirka 15 000 studerande. AUS bevakar sina medlemmars intressen speciellt i högskolepolitiska och studiesociala frågor. Delegationen är AUS högsta beslutande organ som bland annat väljer studentkårens styrelse och godkänner budgeten.

 

Mer information:

Joona Orpana, styrelsebildare 2017, joona.orpana@ayy.fi, 040 755 9071
Ilkka Särkiö, delegationsordförande 2017, ilkka.sarkio@ayy.fi, 050 520 9424
Generalsekreterare Niko Ferm, niko.ferm@ayy.fi, 050 520 9415

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *