Föreningsbrev vecka 46/2016

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Det här är AUS föreningsbrev vecka 46/2016.

 

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer.

8.12: AUS föreningsutbildning, Design Factory
1.12–12.12: Lokalhamstringens bokningstid för föreningar med särställning
13–19.12: Lokalhamstringens bokningstid för andra föreningar i den första förteckningen

 

Nyhetsbrevets innehåll

  1. AUS föreningsutbildning 8.12
  2. Bekanta dig med AUS frivilliguppdrag i Arabia 21.11 och Otnäs 24.11!
  3. AUS ändrar hanteringen av hittegods

 

  1. AUS föreningsutbildning 8.12

AUS föreningsutbildning ordnas 8.12 kl. 17 i Design Factory i Otnäs.

Utbildningsprogrammet består av en gemensam modul där vi behandlar frågor som berör alla föreningsfunktionärer och av två moduler i grupp där deltagarna kan välja mellan flera alternativ enligt sina behov. Grupper ordnas åtminstone för ämnena ekonomi, juridik och stadgar, kommunikation samt medelanskaffning och företagsrelationer.

I planeringen utnyttjas svaren från enkäten om utbildningsbehov. Stort tack till alla som svarat! Vi har redan kontaktat föreningen som vann utlottningen i samband med enkäten.

Anmälningsinformationen och en preciserad tidtabell publiceras så snart som möjligt inom november månad.

 

  1. Bekanta dig med AUS frivilliguppdrag i Arabia 21.11 och Otnäs 24.11!

Ansökningstiden till studentkårens frivilliguppdrag har börjat! Frivilliguppdrag finns bland annat inom evenemangsproduktion, campusutveckling, internationella ärenden, intressebevakning och företagsrelationer. Vill du veta mer om allt man kan göra inom vår studentkår? Vi berättar mer om frivilliguppdragen och de frivilligas egna upplevelser på måndag 21.11 kl. 11–13 framför Tokyo Lounge i Arabia och på torsdag 24.11 kl. 11–13 i Kandidatcentrets entré (Otsvängen 1). Det blir intressanta samtal och chans att ställa frågor om olika uppdrag. Vi bjuder också på tilltugg. We want YOU!

Facebook-evenemang 21.11 i Arabia: https://www.facebook.com/events/1828372100764809/

Facebook-evenemang 24.11 i Otnäs: https://www.facebook.com/events/1797604650477560/

Ta en titt på tidtabellen och tidigare frivilligas berättelser på adressen /stop/.

 

  1. AUS ändrar hanteringen av hittegods

Hittills har AUS tagit emot hittegods från evenemangslokalerna eller campusområdet i allmänhet – allt från kläder och ryggsäckar till värdeföremål. På grund av resursbrist kommer hittegodsservicen att upphöra i slutet av året, och AUS kontor tar inte längre emot upphittade saker.

Det här betyder att evenemangsarrangörerna i fortsättningen har ansvaret för att föra kläder och ryggsäckar som hittats i AUS lokaler eller på campuset till hittegodsbyråer eller återlämna dem till ägarna. I fortsättningen kan enbart telefoner, plånböcker, nycklar och glasögon föras till AUS serviceställe. Upphittade resekort ska återlämnas antingen till HRT:s serviceställen eller till busschaufförerna som för dem vidare till HRT.

I november–december har du alltså en sista chans att komma och söka saker du tappat bort. I slutet av december förs allt överblivet hittegods från AUS förråd till återvinningen eller sopinsamlingen.

 

4.

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet@ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Ahto Harmo (ahto.harmo@ayy.fi, tfn 050 520 9442).

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *