Veckobrev 46/2016

Det här är AUS veckobrev 46/2016

Missade du förra veckans nyhetsbrev? Läs åtminstone påminnelsen om användningsreglerna för AUS lokaler (här: /sv/blog/2016/11/14/vi-repeterar-anvandningsreglerna-for-aus-evenemangslokaler/ ).

Nyheter som gäller föreningarna hittar du i föreningsbrevet. Läs nyhetsbrevet på adressen /sv/foreningar/foreningsbrev

  1. Händer i veckan och nästa vecka
  2. AUS ändrar hanteringen av hittegods
  3. Sök AUS utbytesstipendium! Deadline 16.11
  4. Bekanta dig med AUS frivilliguppdrag i Arabia 21.11 och Otnäs 24.11!
  5. Make Aalto Great Again! Bli förvaltningens studentrepresentant!
  6. Aaltosits med temat ”Bröllop och begravningar” ons 23.11
  7. Självständighetsdagens fackeltåg
  8. Påverka campusets framtid genom att delta i Aaltos enkät!
  9. Vaccinering av riskgrupper mot säsongsinfluensa på SHVS i Otnäs mån 21.11
  10. KY-Subs och Tikelos filmkväll I DAG kl. 18!
  11. Teekkaritytöts karriärkväll 16.11
  12. WhisKY presents: America Tasting (18th November)
  13. Damkören KYN:s julkonserter sön 11.12 och sön 18.12
  14. Polijazz intensivkurs i hip hop 18.11 –9.12

1.    Händer i veckan och nästa vecka

Vecka 46

Vecka 47

2.    AUS ändrar hanteringen av hittegods

Hittills har AUS tagit emot hittegods från evenemangslokalerna eller campusområdet i allmänhet – allt från kläder och ryggsäckar till värdeföremål. På grund av resursbrist kommer hittegodsservicen att upphöra i slutet av året, och AUS kontor tar inte längre emot upphittade saker.

Det här betyder att evenemangsarrangörerna i fortsättningen har ansvaret för att föra kläder och ryggsäckar som hittats i AUS lokaler eller på campuset till hittegodsbyråer eller återlämna dem till ägarna. I fortsättningen kan enbart telefoner, plånböcker, nycklar och glasögon föras till AUS serviceställe. Upphittade resekort ska återlämnas antingen till HRT:s serviceställen eller till busschaufförerna som för dem vidare till HRT.

I november–december har du alltså en sista chans att komma och söka saker du tappat bort. I slutet av december förs allt överblivet hittegods från AUS förråd till återvinningen eller sopinsamlingen.

3.    Sök AUS utbytesstipendium! Deadline 16.11

På hösten delar AUS ut utbytesstipendier för att stödja internationaliseringen och gemenskapsaktiviteten bland studenterna. Utbytesstipendiet kan sökas av AUS-medlemmar som är på väg på utbyte, som deltar i ett utbyte som bäst eller som återvänt från ett utbyte efter april 2016.

Ansökningstiden är 26.10 kl. 12.00–16.11 kl. 23.59.

Mer information och ansökningsblankett: /sv/medlemmar/tjanster/stipendier/

4.    Bekanta dig med AUS frivilliguppdrag i Arabia 21.11 och Otnäs 24.11!

Ansökningstiden till studentkårens frivilliguppdrag har börjat! Frivilliguppdrag finns bland annat inom evenemangsproduktion, campusutveckling, internationella ärenden, intressebevakning och företagsrelationer. Vill du veta mer om allt man kan göra inom vår studentkår? Vi berättar mer om frivilliguppdragen och de frivilligas egna upplevelser på måndag 21.11 kl. 11–13 framför Tokyo Lounge i Arabia och på torsdag 24.11 kl. 11–13 i Kandidatcentrets entré (Otsvängen 1). Det blir intressanta samtal och chans att ställa frågor om olika uppdrag. Vi bjuder också på tilltugg. We want YOU!

Ta en titt på tidtabellen och tidigare frivilligas berättelser på adressen /stop/ .

5.    Make Aalto Great Again! Bli förvaltningens studentrepresentant!

Ansökningstiden är 7.11–4.12.2016 och adressen halloped.fi

Aalto-universitetets studentkår har ledigförklarat uppdragen som förvaltningens studentrepresentanter (hallopeder) för år 2017. Studentrepresentanter behövs i organ på universitetsnivå, såsom den akademiska kommittén, jämställdhetskommittén och restaurangkommittén, och på högskolenivå samt i ledningen för utbildningsprogrammen. Vare sig du är intresserad av makt, kvalitet eller utveckling av undervisningen får du som halloped chansen att påverka en stor organisation och göra Aalto bättre!

https://www.facebook.com/events/373499306323243/

6.    Aaltosits med temat ”Bröllop och begravningar” ons 23.11

Ska den bortrövade bruden någonsin lämnas tillbaka? Ska den avlidna återuppstå från de döda? Vilken är den största familjefesten på jorden?

Varmt välkomna att ta reda på svaren under den andra Aaltositsen genom tiderna på onsdag 23.11 på Saha i Otnäs! Tema för sitsen är bröllop och begravning. Alla Aaltostuderande och aaltosinnade är välkomna oberoende av studieinriktning och civilstånd 🙂

Tillställningen börjar kl. 18 och fortsätter med olika slags festligheter på samma ställe efter att själva bordsfesten tagit slut.

Anmäl dig till festen på adressen https://lomake.ayy.fi/aava/haat-ja-hautajaiset-aaltositsit/

Du kan anmäla dig från och med 7.11 fram till 18.11 kl. 23.59 eller tidigare om platserna tar slut.

Sitsen kostar ynka 12 euro.

TL;DR

7.    Självständighetsdagens fackeltåg

Den 6 december firar huvudstadsregionens studenter på traditionellt sätt självständighetsdagen med ett fackeltåg. Alla är välkomna med och evenemanget bjuder på facklorna vid starten. Föreningar kan delta i tåget med sin egen fana.

Anvisningar och tidtabell finns på adressen http://itsenaisyyspaiva.ayy.fi/fi/. Tidtabellen uppdateras inom kort.

Som vanligt bjuder AUS på följande tjänster:

Taxi för fanorna:

Föreningens fana ska föras till servicestället (Otsvängen 11) senast fredag 2.12.2016 kl. 16.00 OCH antecknas i transportlistan. Var noga med att anteckna fanan i listan eftersom endast de fanor som finns på listan tas med. Fanorna förs tillbaka till samma ställe där de ska hämtas senast fredag 9.12.

Bärselar och marskalksband i Finlands färger:

Studentkåren lånar ut ett begränsat antal bärselar för fanor och blåvita marskalksband som passar alla fanor. Bokningar i den ordning de kommer in på arkisto@ayy.fi, utrustningen finns vid fanorna på startplatsen på evenemangsdagen.

Under fackeltåget kan fanbärarna och marskalkerna tryggt lämna sina väskor i en bil som kör till Senatstorget. När ni lämnar in fanorna för transporten tillbaka får ni också sakerna ni lämnat i förvar. Fanbärare och marskalker ska inte ha väskor under sina uppdrag.

8.    Påverka campusets framtid genom att delta i Aaltos enkät!

Välkommen att delta i Aalto CRE:s kund- och användarnöjdhetsenkät om utvecklingen av campusen. Enkäten riktar sig till universitetets personal och studerande och är öppen under tiden 3.11–18.11.2016 på https://maptionnaire.com/fi/1488/

Ni som använder lokalerna är de bästa experterna på er egen verksamhetsmiljö – genom att delta i enkäten är ni med och påverkar hur campuset utvecklas. Utifrån resultaten från de enkäter som genomförts tidigare år har vi bland annat satsat mer på informationen om pågående byggen och förbättrat gång- och cykelvägarna. Bland alla som svarat lottar vi ut en Jopocykel.

Läs mer i Into: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=22742169

9.    Vaccinering av riskgrupper mot säsongsinfluensa på SHVS i Otnäs mån 21.11

På måndag 21.11 kl. 13.20-15.00 ordnar SHVS i Otnäs en vaccineringseftermiddag mot säsongsinfluensan för riskgrupper och utan tidsbokning. Anmäl dig till patientbyrån när du kommer.

Influensavaccinationen är gratis om influensan utgör en väsentlig fara för personens hälsa eller om vaccinationen utgör en betydande nytta. Mer information finns på THL:s webbplats (https://www.thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet/kausi-influenssarokote ). Om du inte har rätt till gratis vaccination kan du få ett recept för vaccinet genom att ringa SHVS.

10.                  KY-Subs och Tikelos filmkväll I DAG kl. 18!

Vill du veta vad som krävs för att bli vuxen i Finland? Kom och se Jalmari Helanders actionfilm Big Game med Samuel L Jackson och Onni Tommila i huvudrollerna. Vad händer när Air Force One störtar mitt i Finland? Kan en liten pojke rädda presidenten?

Skynda dig till Yläkertsi i KY-huset måndagen den 14 november för att se den underhållande finländska filmen. Efter filmen ordnas program, bl.a. beer pong och bastu. Huset bjuder på filmsnacks och bål.

Evenemanget på Facebook: https://www.facebook.com/events/1194467030648251/

  • Vad? KY-Subs och Tikelos filmkväll
  • Var? KY-huset Yläkertsi 3:e våningen
  • När? 14.11 kl. 18.00
  • Pris? 0 euro

11.                  Teekkaritytöts karriärkväll 16.11

Behöver du råd och tips i din jobbsökning? Funderar du på hur du ska skilja dig ur mängden? Vi bjuder på en chans att finslipa dina arbetslivs- och arbetssökningsfärdigheter till exempel inför sommarjobbssäsongen!

Teekkaritytöt ordnar karriärkväll i T-husets Donor’s Lounge på onsdag 16.11 med början kl. 16.30.  Kvällen går i workshop-anda och bjuder på tips om bland annat arbetssökning, CV-skrivande och att hitta sin egen kompetens. Experter från olika branscher deltar också. För tillfället har Konecranes, Futurice och ICT ladies bekräftat sin medverkan.

Vi bjuder också på snacks och värmer bastun som avslutning på kvällen. Deltagarna har också möjlighet att diskutera vidare med experterna.

Evenemanget är gratis och deltagarna måste inte vara medlemmar.

Anmälningsformuläret finns på adressen https://tety.fi/urailta/

Mer info på fb-evenemanget: https://www.facebook.com/events/268397090228153/

12.                  WhisKY presents: America Tasting (18th November)

Join WhisKY as we get together, sit down, and enjoy some good ol’ American sippin’ whiskey. We’ll be sampling a variety of high quality whiskies displaying the varied talent of American whiskey makers. Bourbons, ryes, and single malts!

Tickets: https://goo.gl/forms/EqJi7kckGoP7SXK22

More info on Facebook: https://www.facebook.com/events/1134926239922868/

13.                  Damkören KYN:s julkonserter sön 11.12 och sön 18.12

Julkonserten Kun se loistavi är som en jul före julen.

KYN:s musik skapar ett värmande, tidlöst ögonblick. Låt kylan och brådskan stanna utanför. På konserten framförs gamla julsånger i traditionella och nya arrangemang samt moderna julklassiker. Vi har också vävt in några stycken som inte ursprungligen komponerats som julmusik, men som i den här helheten uttrycker julens budskap.

Du är hjärtligt välkommen att inleda julen med oss.

Damkören KYN, julkonserten Kun se loistavi. Leds av Kaija Viitasalo.

  • Sön 11.12.2016 kl. 19, Gamla kyrkan, Lönnrotsgatan 6, 00120 Helsingfors
  • Sön 18.12.2016 kl. 19, Tempelplatsens kyrka, Luthergatan 3, 00100 Helsingfors

Biljetter 18/12€ från körmedlemmarna och vid ingången, 20/13,50€ hos Tiketti

Nedsatt pris (studenter, pensionärer, beväringar, arbetslösa, 7–17-åriga barn). Barn under 7 år gratis.

Mer info på www.kyn.fi och fb.com/KYNchoir

14.                  Polijazz intensivkurs i hip hop 18.11 –9.12

För fjärde gången ordnar Polijazz en intensivkurs i hip hop. Timmarna hålls på fredagar kl. 18.30–20.00. Instruktör är Sofia Levonen.

På kursen dansar vi mycket, övar in koreografier och har framför allt kul. Timmen består av en uppvärmning, rörelse- och teknikövningar samt en dansrutin som baserar sig på övningarna. Det viktiga är att utveckla dansarnas egen stil med hjälp av de tekniker och övningar som lärs in. Kursen är öppen för alla oavsett nivå.

Kursen kostar 20 € och anmälningar görs på adressen https://goo.gl/forms/7r8xmyHAS94dKq783

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *