Veckobrev 47/2016

Det här är AUS veckobrev 47/2016

AUS delegation väljer nästa års styrelse på sitt möte på torsdagen.  Andra ärenden som behandlas är bl.a. budgeten och verksamhetsplanen för 2017. Du kan följa mötet på nätet på adressen ayy.fi/live. Sändningen simultantolkas på engelska.

Nyheter som gäller föreningarna hittar du i föreningsbrevet. Läs nyhetsbrevet på adressen /yhdistystiedote

  1. Händer i veckan och nästa vecka
  2. AUS ändrar hanteringen av hittegods
  3. AUS söker servicechef
  4. Bekanta dig med AUS frivilliguppdrag i Arabia 21.11 och Otnäs 24.11!
  5. Bli förvaltningens studentrepresentant!
  6. Smökkis köksutbildning I MORGON 22.11
  7. Självständighetsdagens fackeltåg
  8. Fysikerspexet sökar regissörer och andra ansvariga
  9. Vaccinering av riskgrupper mot säsongsinfluensa på SHVS i Otnäs mån 21.11
  10. Sök till Stratosprogrammet 2017!
  11. 108. Wähäjoulus öppna efterfest 5.12
  12. Damkören KYN:s julkonserter sön 11.12 och sön 18.12
  13. Wanted 18–29-åring! Berätta din historia för unga
  14. Stödpersonsverksamheten inom Helsingfors stads barnskydd söker nya frivilliga!

1.    Händer i veckan och nästa vecka

Vecka 47

Vecka 48

2.    AUS ändrar hanteringen av hittegods

Hittills har AUS tagit emot hittegods från evenemangslokalerna eller campusområdet i allmänhet – allt från kläder och ryggsäckar till värdeföremål. På grund av resursbrist kommer hittegodsservicen att upphöra i slutet av året, och AUS kontor tar inte längre emot upphittade saker.

Det här betyder att evenemangsarrangörerna i fortsättningen har ansvaret för att föra kläder och ryggsäckar som hittats i AUS lokaler eller på campuset till hittegodsbyråer eller återlämna dem till ägarna. I fortsättningen kan enbart telefoner, plånböcker, nycklar och glasögon föras till AUS serviceställe. Upphittade resekort ska återlämnas antingen till HRT:s serviceställen eller till busschaufförerna som för dem vidare till HRT.

I november–december har du alltså en sista chans att komma och söka saker du tappat bort. I slutet av december förs allt överblivet hittegods från AUS förråd till återvinningen eller sopinsamlingen.

3.    AUS söker servicechef

Vår serviceverksamhet behöver en rejäl, kundorienterad översyn och vårt mål är att lyfta upp medlemsservicen till en ny nivå som motsvarar medlemmarnas växlande behov. Därför söker vi en initiativrik organisatör för att komplettera vårt team i den nya uppgiften som servicechef.

Du arbetar under generalsekreteraren i studentkårens team av sakkunniga. Du leder, utvecklar och förenhetligar bostads- och medlemsservicen och vi önskar att du har erfarenhet och visioner om utvecklingen av tjänster. Du har ledningens tydliga stöd i servicestrategiarbetet och din verksamhet styrs av bakgrundsdokumentet Studentkårens riktning samt vår nya fastighetsstrategi. Insikter i uthyrning av bostäder är till hjälp i ditt arbete. Du är en inspirerande chef för bostadskontorets och medlemsserviceställenas anställda. Arbetet förutsätter att du behärskar finska flytande.

Ansökningstiden går ut 30.11 och du kan lämna in din ansökan på adressen https://atalent.fi/avoimet-tyopaikat/palvelupaallikko/

4.    Bekanta dig med AUS frivilliguppdrag i Arabia 21.11 och Otnäs 24.11!

Ansökningstiden till studentkårens frivilliguppdrag har börjat! Frivilliguppdrag finns bland annat inom evenemangsproduktion, campusutveckling, internationella ärenden, intressebevakning och företagsrelationer. Vill du veta mer om allt man kan göra inom vår studentkår? Vi berättar mer om frivilliguppdragen och de frivilligas egna upplevelser på måndag 21.11 kl. 11–13 framför Tokyo Lounge i Arabia och på torsdag 24.11 kl. 11–13 i Kandidatcentrets entré (Otsvängen 1). Det blir intressanta samtal och chans att ställa frågor om olika uppdrag. Vi bjuder också på tilltugg. We want YOU!

Ta en titt på tidtabellen och tidigare frivilligas berättelser på adressen /stop/.

5.    Bli förvaltningens studentrepresentant!

Ansökningstiden är 7.11–4.12.2016 och adressen halloped.fi

Aalto-universitetets studentkår har ledigförklarat uppdragen som förvaltningens studentrepresentanter (hallopeder) för år 2017. Studentrepresentanter behövs i organ på universitetsnivå, såsom den akademiska kommittén, jämställdhetskommittén och restaurangkommittén, och på högskolenivå samt i ledningen för utbildningsprogrammen. Vare sig du är intresserad av makt, kvalitet eller utveckling av undervisningen får du som halloped chansen att påverka en stor organisation och göra Aalto bättre!

https://www.facebook.com/events/373499306323243/

6.    Smökkis köksutbildning I MORGON 22.11

Vill du eller din förening ordna fest i Smökki och kocka maten själva? Blir ni kallsvettiga vid tanken på att använda ett storkök?

Det finns en lösning på problemet: Smökkis köksutbildning.

Utbildningen ordnas på tisdag 22.11.2016 kl. 18.00.

Anmäl dig senast tis 21.11 kl. 15 på adressen https://lomake.ayy.fi/hallinto/ilmoittautuminen-servin-mokin-keittiokoulutukseen/ . Högst 12 personer får plats på utbildningen i anmälningsordning. Utbildningen går på finska!

Mer information från köksutbildarna på adressen keittiokouluttajat (a) list.ayy.fi

Om du har problem med anmälningen, kontakta förvaltningschefen (johanna.pietilainen (a) ayy.fi, 050-5209434).

7.    Självständighetsdagens fackeltåg

Den 6 december firar huvudstadsregionens studenter på traditionellt sätt självständighetsdagen med ett fackeltåg. Alla är välkomna med och evenemanget bjuder på facklorna vid starten. Föreningar kan delta i tåget med sin egen fana.

Anvisningar och tidtabell finns på adressen http://itsenaisyyspaiva.ayy.fi/fi/  . Tidtabellen uppdateras inom kort.

Som vanligt bjuder AUS på följande tjänster:

Taxi för fanorna: Föreningens fana ska föras till servicestället (Otsvängen 11) senast fredag 2.12.2016 kl. 16.00 OCH antecknas i transportlistan. Var noga med att anteckna fanan i listan eftersom endast de fanor som finns på listan tas med. Fanorna förs tillbaka till samma ställe där de ska hämtas senast fredag 9.12.

Bärselar och marskalksband i Finlands färger: Studentkåren lånar ut ett begränsat antal bärselar för fanor och blåvita marskalksband som passar alla fanor. Bokningar i den ordning de kommer in på arkisto@ayy.fi, utrustningen finns vid fackeltågets start på evenemangsdagen.

Under fackeltåget kan fanbärarna och marskalkerna tryggt lämna sina väskor i en bil som kör till Senatstorget. När ni lämnar in fanorna för transporten tillbaka får ni också sakerna ni lämnat i förvar. Fanbärare och marskalker ska inte ha väskor under sina uppdrag.

8.    Fysikerspexet sökar regissörer och andra ansvariga

Den sjätte produktionen av Fysikerspexet ser dagsljuset i oktober 2017 i form av fem finskspråkiga föreställningar. Manus skrivs redan för fullt! Vi söker 1–3 regissörer för att lotsa skådespelarna. Vi söker också ansvarspersoner för andra delområden. Resten av teamet söker vi mera aktivt efter årsskiftet, men du kan meddela ditt intresse redan nu genom att fylla i rekryteringsblanketten på adressen http://tinyurl.com/fyysikkospeksirekry .

Deadline för regissörsansökningarna är redan 30.11.2016, eftersom skådespelarna rekryteras i början av året. Deadline för de övriga delområdena är 31.12.2016. Ansökningarna för regissörsuppdraget ska riktas till producenterna per e-post (tuottajat@fyysikkospeksi.fi), för de andra delområdena görs ansökningen genom att fylla i rekryteringsblanketten (tinyurl.com/fyysikkospeksirekry).

Producenterna Olli Halminen, Elsa Mannila och Markus Mattila svarar gärna på era frågor! Du kan också komma till Fysikergillets klubbrum (Otsvängen 1, invid Learning Hub) på onsdag 7.12 kl. 13–15 eller rycka oss i ärmen när du ser oss!

9.    Vaccinering av riskgrupper mot säsongsinfluensa på SHVS i Otnäs mån 21.11

På måndag 21.11 kl. 13.20-15.00 ordnar SHVS i Otnäs en vaccineringseftermiddag mot säsongsinfluensan för riskgrupper och utan tidsbokning. Anmäl dig till patientbyrån när du kommer.

Influensavaccinationen är gratis om influensan utgör en väsentlig fara för personens hälsa eller om vaccinationen utgör en betydande nytta. Mer information finns på THL:s webbplats (https://www.thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet/kausi-influenssarokote). Om du inte har rätt till gratis vaccination kan du få ett recept för vaccinet genom att ringa SHVS.

10.                  Sök till Stratosprogrammet 2017!

Syftet med Stratosprogrammet är att ge studenterna mer information om internationell affärsverksamhet och låta dem bekanta sig med andra likasinnade studerande.

Samarbetsföretagen ordnas utbildningsdagar om internationell affärsverksamhet. Utbildningsdagarna utgör stommen för Stratosvåren som introducerar deltagarna till företagens specialområden. Vid sidan av utbildningsdagarna gör varje deltagare ett övningsarbete som omfattar 3–6 studiepoäng (dvs. en arbetsmängd som motsvarar 2–4 arbetsveckor) för något av de deltagande företagen.

Programmet kulminerar i slutet av våren med en studieresa som samarbetsföretagen bekostar, där studenterna bland annat genom exkursioner bekantar sig med något utländskt affärscentrum.  Tidigare resor har bland annat gått till Dubai, San Francisco, Hong kong, Miami, Milano, Tokyo, Singapore och Seoul.

Sök till programmet genom att skicka en fritt formulerad ansökan, CV och studieprestationsutdrag senast 27.11.2016 till adressen stratosprogram2017@gmail.com.

Mer information:

https://www.facebook.com/Stratos-Program-1569182183326321/

http://www.remburssi.org/?page_id=415

11.                  108. Wähäjoulus öppna efterfest 5.12

På grund av den stora efterfrågan är efterfesten till Arkitektgillets 8:e årsfest Wähäjoulu öppen för alla. Platsen är tillsvidare hemlig, men den avslöjas 5.12 kl. 20 på facebookevenemanget https://www.facebook.com/events/197926173992578/

Ta med dig alla vänner, överge Otnäs för en kväll och kom till Helsingfors centrum för att fira med årsfestgästerna! Vi lovar ett episkt party med en fantastisk DJ och bandet Hittiputki. Ta med kontanter, du kan köpa biljett vid ingången för 5 euro.

  • VAD: Wähis öppna efterfest
  • VAR: Avslöjas senare
  • NÄR: 5.12 kl. 21.00
  • PRIS: 5e

12.                  Damkören KYN:s julkonserter sön 11.12 och sön 18.12

Julkonserten Kun se loistavi är som en jul före julen.

KYN:s musik skapar ett värmande, tidlöst ögonblick. Låt kylan och brådskan stanna utanför. På konserten framförs gamla julsånger i traditionella och nya arrangemang samt moderna julklassiker. Vi har också vävt in några stycken som inte ursprungligen komponerats som julmusik, men som i den här helheten uttrycker julens budskap.

Du är hjärtligt välkommen att inleda julen med oss.

Damkören KYN, julkonserten Kun se loistavi. Leds av Kaija Viitasalo.

  • Sön 11.12.2016 kl. 19, Gamla kyrkan, Lönnrotsgatan 6, 00120 Helsingfors
  • Sön 18.12.2016 kl. 19, Tempelplatsens kyrka, Luthergatan 3, 00100 Helsingfors

Biljetter 18/12€ från körmedlemmarna och vid ingången, 20/13,50€ hos Tiketti

Nedsatt pris (studenter, pensionärer, beväringar, arbetslösa, 7–17-åriga barn). Barn under 7 år gratis.

Mer info på www.kyn.fi och fb.com/KYNchoir

13.                  Wanted 18–29-åring! Berätta din historia för unga

Vill du berätta din egen historia för unga? Har du varit med om något fint, lärorikt, kanske sorgligt, som du tror andra unga kunde ha nytta av? Mannerheims Barnskyddsförbunds förening i Ilmajoki producerar liveserien ”Mun tarina” på Youtube under år 2017 och söker nu modiga, öppna människor runtom i Finland som vill berätta sin historia.

Skriv eller spela in en film om din historia och skicka den till adressen mll.muntarina@gmail.com senast 4.12. Mer information: Hymy Larimo-Tullila/ projektkoordinator tfn 044-9782071

14.                  Stödpersonsverksamheten inom Helsingfors stads barnskydd söker nya frivilliga!

Stödpersonerna är trygga vuxna som kan och vill binda sig, som har en stabil livssituation och kontroll över sitt liv. De barn och unga som behöver stöd är i åldern 7–18 år och stödpersonen träffar dem cirka 2 ggr i månaden. Ofta önskar de aktiva stödpersoner som de kan göra olika saker med. Dessutom ska stödpersonen vara tålmodig, vidsynt och ha förmåga att samarbeta.

Stödpersonsverksamheten är givande och vi har redan över 200 stödpersoner i Helsingfors. För tillfället råder särskild brist på manliga stödpersoner!  Är Du den frivilliga vi söker? Vi utbildar dig för uppdraget och stödjer dig i fortsättningen.

Om du blev intresserad, ta kontakt på ls-tukihenkilotoiminta@hel.fi eller ring Piia Vanhatalo 09 310 43 794/Mari Mehtonen 09 310 43112, så hjälper vi dig vidare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *