Veckobrev 48/2016

Det här är AUS veckobrev 48/2016

Sök jobb på AUS! Vi rekryterar en servicechef (https://atalent.fi/avoimet-tyopaikat/palvelupaallikko/ ) och en vikarie för den intressebevakningssakkunniga (/ylioppilaskunta/avoimet-tyopaikat/ayy-hakee-edunvalvonta-asiantuntijaa/ ). Du kan också söka hallopeduppdrag (https://www.halloped.fi/fi ) och AUS frivilligjobb (/stop )! Sök sök sök!

Nyheter som gäller föreningarna hittar du i föreningsbrevet. Läs nyhetsbrevet på adressen /yhdistystiedote  

  1. Händer i veckan och nästa vecka
  2. Sök till AUS frivilliguppdrag!
  3. AUS söker servicechef och intressebevakningssakkunnig
  4. Sök till AUS varumärkesarbetsgrupp
  5. Rapportera försenad kursbedömning
  6. Bli förvaltningens studentrepresentant!
  7. My Career in Finland 7.12
  8. Självständighetsdagens fackeltåg
  9. FK70: nyårssillis
  10. OUBS kamerautbildningskväll vol 2 30.11.2016 kl. 18 i Studion
  11. 108. Wähäjoulus öppna efterfest 5.12
  12. Gör en matig innovation

1.    Händer i veckan och nästa vecka

Vecka 48

Vecka 49

2.    Sök till AUS frivilliguppdrag!

Världens bästa studentkår AUS söker frivilliga! I vår studentkår finns många olika frivilliguppdrag som kräver mer eller mindre tid. Var och en hittar garanterat en uppgift som känns meningsfull! Frivilliguppdrag finns bland annat inom evenemangsproduktion, campusutveckling, internationella ärenden, intressebevakning och företagsrelationer. Ta en titt på tidtabellen, de lediga uppdragen och tidigare frivilligas berättelser på adressen /stop/ . Följ informationen om ansökningsprocessen på Instagram (@ayy_fi) och Facebook (https://www.facebook.com/ylioppilaskunta/ )

 

3.    AUS söker servicechef och intressebevakningssakkunnig

Vår serviceverksamhet behöver en rejäl, kundorienterad översyn och vårt mål är att lyfta upp medlemsservicen till en ny nivå som motsvarar medlemmarnas växlande behov. Därför söker vi en initiativrik organisatör för att komplettera vårt team i den nya uppgiften som servicechef. Ansökningstiden går ut 30.11 och du kan lämna in din ansökan på adressen https://atalent.fi/avoimet-tyopaikat/palvelupaallikko/

Till arbetet som intressebevakningssakkunnig hör särskilt uppgifter med anknytning till nya studerande och till exempel frågor som gäller studerandenas utkomst, välbefinnande och studieförmåga. Nu söker vi en sakkunnig för intressebevakning som kan inleda sitt arbete så snart som möjligt. Anställningen är ett tidsbundet studieledighetsvikariat fram till 31.7.2017. Ansökningstiden går ut 4.12. Mer information: /ylioppilaskunta/avoimet-tyopaikat/ayy-hakee-edunvalvonta-asiantuntijaa/

4.    Sök till AUS varumärkesarbetsgrupp

Vill du vara med och påverka hur studentkåren ser ut och hur den låter? Är du intresserad av varumärkesarbete? Kom med och planera AUS nya uppdaterade varumärke.

Varumärkesarbetet inleds i början av 2017. Målet är att arbetsgruppens alster och insikter tas i bruk redan hösten 2017 när de nya studerandena anländer till Aalto. Arbetsgruppen arbetar intensivt under våren 2017. Möten ordnas uppskattningsvis ett par gånger i månaden på det sätt som arbetsgruppen själv kommer överens om. Under sommaren och hösten ordnas möten vid behov till exempel för att följa upp projektets genomförande och förankra varumärket.

Vi söker intresserade och motiverade studerande med en vision, eller en vilja att skapa en vision, om hur vår gemensamma studentkår ska se ut i fortsättningen. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av varumärkesarbete, men sådan erfarenhet kan vara till nytta. För att kunna delta i arbetsgruppen måste du förbinda dig att vara med på mötena och vara beredd att sätta dig in i materialet också självständigt mellan mötena.

Varumärkesarbetsgruppen kommer att bestå av två studentrepresentanter tillsatta genom en öppen ansökningsprocess och av AUS styrelsemedlemmar och anställda. Ansökningstiden går ut 7.12.2016 kl. 12. Arbetsgruppen tillsätts på delegationens möte 15.12.2016. Sök nu! https://lomake.ayy.fi/viestinta/haku-ayyn-brandityoryhmaan/

Studentkåren informerar aktivt i sina kommunikationskanaler om hur varumärkesarbetet framskrider. Alla intresserade kan också prenumerera på e-postlistan ayy brand (https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-brand ) där man får information om gruppens arbete och kan kommentera varumärkesarbetets olika skeden.

Mer information från AUS informatör Henna Palonen (henna.palonen@ayy.fi eller 0505209440)

5.    Rapportera försenad kursbedömning

Aalto-universitetets regler för undervisning och studier slår fast att tentamina och andra studieprestationer ska bedömas och införas i studieregistret inom en månad. Om dina tentamensresultat eller studiepoäng är försenade kan du meddela Aaltohögskolornas chefer för studieärenden.

  • ARTS: Leena Koskinen (leena.koskinen@aalto.fi)
  • BIZ: Markus Torkkeli (markus.torkkeli@aalto.fi)
  • CHEM: Hanne Puskala (hanne.puskala@aalto.fi)
  • ELEC: Perttu puska (perttu.puska@aalto.fi)
  • ENG: Marjo Immonen (marjo.immonen@aalto.fi)
  • SCI: Mari Knuuttila (mari.knuuttila@aalto.fi)

6.    Bli förvaltningens studentrepresentant!

Ansökningstiden är 7.11–4.12.2016 och adressen halloped.fi

Aalto-universitetets studentkår har ledigförklarat uppdragen som förvaltningens studentrepresentanter (hallopeder) för år 2017. Studentrepresentanter behövs i organ på universitetsnivå, såsom den akademiska kommittén, jämställdhetskommittén och restaurangkommittén, och på högskolenivå samt i ledningen för utbildningsprogrammen. Vare sig du är intresserad av makt, kvalitet eller utveckling av undervisningen får du som halloped chansen att påverka en stor organisation och göra Aalto bättre!

https://www.facebook.com/events/373499306323243/

7.    My Career in Finland 7.12

How does the Finnish job market function? What is the role of the trade unions? What is essential for finding a job in Finland? What do you need to take into account when starting your own business in Finland? How have international Aalto alumni found their ways into Finnish work life and what is the Finnish working culture like through their eyes?

Come to Aalto University Student Union’s career evening for international students ”My Career in Finland” 7.12.2016 17-21 in Startup Sauna & Design Factory to hear the essentials of working in Finland and to meet and mingle with potential employers.

8.    Självständighetsdagens fackeltåg

Den 6 december firar huvudstadsregionens studenter på traditionellt sätt självständighetsdagen med ett fackeltåg. Alla är välkomna med och evenemanget bjuder på facklorna vid starten. Föreningar kan delta i tåget med sin egen fana.

Anvisningar och tidtabell finns på adressen http://itsenaisyyspaiva.ayy.fi/fi/ . Tidtabellen uppdateras inom kort.

Som vanligt bjuder AUS på följande tjänster:

Taxi för fanorna: Föreningens fana ska föras till servicestället (Otsvängen 11) senast fredag 2.12.2016 kl. 16.00 OCH antecknas i transportlistan. Var noga med att anteckna fanan i listan eftersom endast de fanor som finns på listan tas med. Fanorna förs tillbaka till samma ställe där de ska hämtas senast fredag 9.12.

Bärselar och marskalksband i Finlands färger: Studentkåren lånar ut ett begränsat antal bärselar för fanor och blåvita marskalksband som passar alla fanor. Bokningar i den ordning de kommer in på arkisto@ayy.fi, utrustningen finns vid fackeltågets start på evenemangsdagen.

Under fackeltåget kan fanbärarna och marskalkerna tryggt lämna sina väskor i en bil som kör till Senatstorget. När ni lämnar in fanorna för transporten tillbaka får ni också sakerna ni lämnat i förvar. Fanbärare och marskalker ska inte ha väskor under sina uppdrag.

9.    FK70: nyårssillis

Skjut upp dina nyårslöften med en dag och avnjut sillis vid Strandbastun på nyårsdagen från och med kl. 12! På fysikergillets nyårssillis får du njuta av läckra drinkar, mat och levande musik.

Byt ut vintermörkret och kylan mot Las Palmas värme, drinkar och stämning. Du kan anmäla dig på adressen fk70.fi/ilmo och de 50 första kvitterar ut en unik Fysikeröl från Ruosniemen Panimo. Sillisen kostar 15 euro för förhandsanmälda och 17 euro vid ingången. Vi har plats för 150 deltagare.

Evenemanget på Facebook: https://www.facebook.com/events/1860766044167142/

På sillisen inleds också nedräkningen till Fuusio 70-festen i och med att vi öppnar den första luckan i FK70-kalendern. Den sista luckan öppnas på årets 70:e dag på Fuusio.

10.                  OUBS kamerautbildningskväll vol 2 30.11.2016 kl. 18 i Studion

OUBS ordnar en kamerautbildningskväll i Studion på Bistervägen 1 på onsdag 30.11.2016 kl. 18-21. Kamerautbildningskvällen vol 2 tar vid där den första utbildningskvällen slutade. Vi överger alla konstnärliga aspekter och dyker djupare ner i kameratekniken. Vi bekantar oss med bildsensorer, lagringsmedier, protokoll och andra tekniska lösningar. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av kameror, men utbildningen behandlar inte de allra enklaste grunderna. Språket är finska.

Önskemål om kursinnehållet kan lämnas in på den här facebooksidan eller på Telegram (http://telegram.me/Alphenus )

För att kunna förbereda serveringen ber vi om anmälningar genom Facebookevenemanget (https://www.facebook.com/events/1199986230047033/ ) eller per e-post hallitus@oubs.fi

11.                  108. Wähäjoulus öppna efterfest 5.12

På grund av den stora efterfrågan är efterfesten till Arkitektgillets 8:e årsfest Wähäjoulu öppen för alla. Platsen är tillsvidare hemlig, men den avslöjas 5.12 kl. 20 på facebookevenemanget https://www.facebook.com/events/197926173992578/

Ta med dig alla vänner, överge Otnäs för en kväll och kom till Helsingfors centrum för att fira med årsfestgästerna! Vi lovar ett episkt party med en fantastisk DJ och bandet Hittiputki. Ta med kontanter, du kan köpa biljett vid ingången för 5 euro.

  • VAD: Wähis öppna efterfest
  • VAR: Avslöjas senare
  • NÄR: 5.12 kl. 21.00
  • PRIS: 5e

12.                  Gör en matig innovation

Har du utvecklat ett nytt recept eller livsmedel? Har du en ny metod för att tillverka mat eller förpackningar? Har du utvecklat en applikation eller en ny idé för att distribuera eller marknadsföra mat?

RUOKAOIVALLUS är en riksomfattande innovationstävling kring mat, för att samla nya idéer för hela matkedjan från råvaror till marknadsföring.

Alla 16–29 -åriga unga studerande i Finland kan delta antingen individuellt eller i grupper på maximalt fyra personer. Delta senast 28.2.2017 på adressen www.ruokaoivallus.fi

Mer information om tävlingen RUOKAOIVALLUS: www.ruokaoivallus.fi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *