Veckobrev 9/2017

Det här är AUS veckobrev 9/2017

I morgon tisdag, fastlagstisdagen, firar vi en av vårens vildaste vinterdagar. Dagen börjar med fastlagsjippot i Ulrikasborg (https://www.facebook.com/events/602429626620281/), fortsätter med appro (https://www.facebook.com/events/407112759632101/) kulminerar på Gravitaatio (http://www.gravitaatio.fi/). Tack och adjö!

Nyheter som gäller föreningarna hittar du i föreningsbrevet. Läs nyhetsbrevet på adressen /sv/foreningar/foreningsbrev

  1. Händer i veckan och nästa vecka
  2. AUS söker försäljningssamordnare
  3. Nya anställda på AUS huvudkontor
  4. Utbilda dig till ordningsvakt på AUS bekostnad!
  5. Välkommen till AUS första socialpolitiska råd 1.3.2017
  6. Sök till motionstutor med start 1.3 kl. 00.00!
  7. LuovutusAalto – Blodgivningsutmaningen för föreningar inom AUS börjar 1.3!
  8. TTER:s andra ansökningsomgång för 2017 har öppnats.
  9. Ansökning till AUS uppvaktningsarbetsgrupp är öppen!
  10. Jäynäsauna 7.3 kl. 18 @ Strandbastun
  11. Aktuellt från SHVS
  12. Föreslå program för Otaniemi Free Space
  13. Sök till Fysikerspexet!
  14. Apply to Aalto Strategy Case Competition by March 12th!
  15. CEO x 1 Day 2017: We are looking for Finland’s most promising future leaders!
  16. Grundkurs i cheerleading 12.3–28.5.2017
  17. OtaKoppi ordnar introduktionsträningar i Otahalli
  18. Nybörjarkurs i Taiji 7.3.2017
  19. Nya spelare till FC Kissat!

1.    Händer i veckan och nästa vecka

Vecka 9

Vecka 10

2.    AUS söker försäljningssamordnare

AUS söker en ambitiös och energisk försäljningssamordnare på deltid! Uppdraget går utmärkt att sköta vid sidan av studierna och är tidsbestämt fram till årsskiftet.

Du kontaktar och träffar potentiella nya kunder och ingår nya samarbetsavtal med dem. Du sköter uppdraget självständigt och ambitiöst, men du får stöd av AUS samordnare för företagsrelationer, av sektionen för företagsrelationer och av AUS styrelsemedlem med ansvar för företagsrelationer. Du får också tillgång till moderna försäljningsverktyg. Du samlar relevant försäljningserfarenhet för framtiden och blir en del av ett ungt och dynamiskt team med en viktig roll i utvecklingen och utvidgningen av AUS försäljningsarbete och företagssamarbete.

Läs mer och sök senast 1.3 på adressen https://apply.atalent.fi/ayy-myyntikoordinaattori-2-2017

3.    Nya anställda på AUS huvudkontor

Våren har fört med sig många nya anställda till AUS huvudkontor. I januari började servicechefen Riitu Nuutinen och Annu Nuutinen som vikarierar den intressebevakningssakkunniga. Henrik Lähdesniemi samordnar AUS varumärkesarbete under våren, och Katarina Vesikko börjar som vikarierande informatör i dag. Dessutom valde delegationen på sitt möte 22.2 Emilia Mäenmaa till ny chefredaktör för tidningen Aino.

Kontaktuppgifterna till de anställda (och alla andra) hittar du på adressen ayy.fi/yhteystiedot.

4.    Utbilda dig till ordningsvakt på AUS bekostnad!

AUS ordnar en intensivkurs för ordningsvakter i slutet av mars 24–28.3.2017. Utbildningen är kostnadsfri för dem som lovar ställa upp som ordningsvakt på fyra (4) AUS-evenemang före utgången av 2018.

Kursen kan ta emot 20 deltagare och den ordnas i AUS lokaler i Otnäs och på Vasagatan.
Du kan anmäla dig från och med 27.2 kl. 12 till 12.3 kl. 23.59 eller tills kursen är full.
Kursspråket är finska.

Här kan du läsa mer och anmäla dig till kursen: https://lomake.ayy.fi/vapaaehtoiset/kouluttaudu-jarjestyksenvalvojaksi/

5.    Välkommen till AUS första socialpolitiska råd 1.3.2017

Hej, du som är aktiv i studentlivet eller intresserad av samhällsfrågor!

Är du intresserad av studenternas utkomst, välbefinnande, hälso-och sjukvård samt jämställdhet och jämlikhet? Eller vad som händer med studenternas utkomst när nedskärningarna i studiestödet träder i kraft och högskolestuderandena överförs till det allmänna bostadsbidraget? Eller hur det ska gå med SHVS i social- och hälsovårdsreformen? Aalto-universitetets studentkår kallar för första gången in ett socialpolitiskt råd för att diskutera de här frågorna!

Soporådet samlar alla socialpolitiskt intresserade för att utbyta tankar och förbättra studenternas vardag. Du är välkommen på vår första träff den 1 mars kl. 17 vare sig du är halloped, aktiv i ett gille eller en ämnesförening eller bara intresserad i största allmänhet. Platsen är Aaltostyrelsens sal på adressen Otsvängen 1 (H304).

Anmäl dig senast 28.2 så kan vi reservera lagom mycket tilltugg.

Anmälningslänk: https://goo.gl/forms/HU0ASFyIR47qXKrk2

6.    Sök till motionstutor med start 1.3 kl. 00.00!

Vi söker motionstutorer som gillar att röra på sig och är intresserade av motion och att ordna motionsevenemang. Motionstutorernas uppgift är att aktivera nya studerande att motionera. En motionstutor behöver inte vara ett storasyskon eller en tutor. Vem som helst oavsett årskurs kan söka! Motionstutorerna behöver inte vara elitidrottare. Det viktigaste är att de är intresserade av motion och vill ha kul tillsammans med nya studerande. Det är fritt fram att komma med idéer för evenemang – klättring, löpning, brännboll på Alvarsplatsen eller innebandyturnering för phuxar!

Läs mer och sök på adressen https://lomake.ayy.fi/aava/liikuntatutorhakemus-2017-sports-tutor-application-2017/ Ansökningstiden går ut 19.3.

7.    LuovutusAalto – Blodgivningsutmaningen för föreningar inom AUS börjar 1.3!

Vi hjälper genom att ge blod! AUS utmanar alla föreningar inom studentkåren. Varje vardag behövs nästan tusen frivilliga blodgivare i Finland för att cirka 50 000 svårt sjuka patienter årligen ska få den vård de behöver. Låt oss ge det goda vidare genom att ge blod.

De föreningar som under kampanjperioden 1.3–30.4.2017 gett mest blod totalt sett och i förhållande till medlemsantalet vinner en valbar AUS-bastu för en kväll.

Instruktioner och tilläggsinformation finns på /sv/blog/2017/02/27/luovutusaalto-blodgivningsutmaning-for-aus-foreningar/ eller på Facebook https://www.facebook.com/events/1937651676466068/ .  På adressen www.kanjagdonera.fi  kan du på förhand testa om du får ge blod.

#LuovutusAalto #VeriRyhmä

8.    TTER:s andra ansökningsomgång för 2017 har öppnats.

TTER:s andra ansökningsomgång för 2017 har öppnats. Fonden kan bevilja bidrag till alla AUS-medlemmar och samfund i anslutning till studentkåren. TTE-fonden stöder verksamhet som siktar mot stjärnorna, engagerar andra, hörs och syns.

Det finns två sätt att söka bidrag: ansökningsomgångarna som ordnas cirka tre gånger om året och den fortlöpande ansökningstiden under terminerna. Under den fortlöpande ansökningsperioden kan du söka bidrag på högst 2000€, medan projektbidragen under de egentliga ansökningsomgångarna inte har någon övre gräns.

Ansökningstiden för den andra omgången år 2017 går ut söndagen den 19.3.2017 kl. 23.59. På fondens webbplats finns instruktioner för ansökningen och dess bilagor: http://tter.ayy.fi/. Bidraget söks med en webblankett som finns på adressen https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/

Ansökningstiderna för alla omgångar våren 2017 och annan information finns på fondens webbplats http://tter.ayy.fi/. Kolla också Facebooksidan på adressen www.facebook.com/tterahasto.

9.    Ansökning till AUS uppvaktningsarbetsgrupp är öppen!

Uppvaktningsarbetsgruppens uppgifterna är att mottaga förslag till uppvaktningsmottagare, behandla förslagen och föreslå de som slutligen får uppvaktningen till styrelsen. Styrelsen söker efter 1-3 AUS medlemmar för arbetsgruppen, som består också av styrelse- och delegationsmedlemmar. Dessutom studentkårens generalsekreterare arbetar som arbetsgruppens sekreterare.

Arbetsgruppen arbetar mellan 14.3.-21.3. och möter cirka 2-3 gånger.

Styrelsen söker efter motiverade studenter från olika bakgrunder.

Ansökningen är öppen till torsdag 13.3. kl 12.00.

Ansökningsblanketten hittas på https://lomake.ayy.fi/koulutuspolitiikka/huomionosoitukset/

För mer information, kontakta styrelsens viceordförände, Petteri Heliste, (petteri.heliste@ayy.fi, +358 50 520 9428).

10.                  Jäynäsauna 7.3 kl. 18 @ Strandbastun

Redan Kekkonen planerade teknologskämt i bastun. Eller hur var det nu igen…? Kom till Strandbastun på tisdag 7.3. kl. 18 och ta reda på. Här hör du vårens hetaste uppdateringar om jäynätävlingen medan du avnjuter gratis mat. Vi rekommenderar att du kommer i tid, för pizzan räcker inte nödvändigtvis för dem som kommer senare. Vi repeterar teknologsprattets (dvs. jäynäns) grunder och presenterar årets jäynätävling med priser.

Vi belönar också Jäynäjaktens vinnare. Följ Jäynätävlingens Facebooksida för tips om var pokalen ligger gömd. Sammanlagt 6 pokaler kommer att gömmas, så håll dig alert 15.2–3.3. Den som levererar en upphittad pokal till bastun vinner ett fantastiskt pris!

11.                  Aktuellt från SHVS

Den elektroniska hälsoenkäten har försenats på grund av tekniska problem. SHVS kallar alla förstaårsstuderande till en hälsokontroll som består av en elektronisk hälsoenkät och vid behov ett personligt möte. Till alla nya studerande skickar vi en elektronisk inbjudan till enkäten. Du kan besvara frågorna efter att SHVS skickat dig din inbjudan. Vi informerar närmare om skickandet av enkäterna inom kort. De elektroniska hälsoenkäterna skickas i omgångar, så du behöver inte bli orolig om du inte hör till de första som får en inbjudan. Du kan uppdatera dina kontaktuppgifter i SHVS tjänst Self, dit vi skickar enkäten. Mer information om tjänsten Self finns på http://www.yths.fi/sv/self

Se upp för svag is och hala gator! Halka är den vanligaste orsaken till olyckor bland fotgängare i vintertrafiken och det lönar sig att vara försiktig utomhus. Undvik att jäkta och reservera tillräckligt med tid för att ta dig från A till B. Halkfasta skor är bäst! Kom också i håg reflex när du rör dig i mörker.

Magsjuka och influensa härjar just nu. Smitta inte andra och ta hand om dig själv! När du är sjuk ska du ge dig själv tid att bli frisk. Släng använda näsdukar, hosta i ärmen och tvätta flitigt händerna med tvål. Om du ändå blir sjuk, se till att ta hand om dig själv! Tips för egenvård finns i SHVS hälsodatabank där vi samlat hälsoinformation enligt ämne. Gå till adressen http://www.yths.fi/sv/halsokunskap_och_forskning/halsodatabanken

12.                  Föreslå program för Otaniemi Free Space

Otaniemi Free Space är en studentorienterad gemensam kulturlokal och försöksplattform i Otnäs i ADD LAB:s tidigare lokaler under april och maj. Målet är att skapa en plats för möten, samarbete, inspiration, försök och olika evenemang, verkstäder, projekt, konstutställningar och scenkonst.

Otaniemi Free Space bjuder in alla Aaltos studerande, studentorganisationer, Otnäsinvånare och andra kulturintresserade för att tillsammans planera lokalen och föreslå program.

Kolla https://www.facebook.com/ofreespace/

13.                  Sök till Fysikerspexet!

Fysikerspexet söker skådespelare! Från och med 14.3 söker vi skådespelare för höstens produktion. Dessutom ordnar vi två improvisationsövningar 1.3 och 13.3 med syftet att värma upp skådespelarmusklerna inför själva castingen. I spexet finns små och stora roller, med eller utan sång. Kom med och improvisera, och sök till spexet om inspirationen börjar sprudla!

Vi behöver också folk för musik, dans, kostym, dekor, maskering, låtskrivning, teknik, översättning, PR, företagsrelationer, catering… Största delen av arbetet inleds i maj. Ansökningstiden för de andra delområdena pågår åtminstone till söndag 26.3.

Skicka in din skådespelaransökan på adressen https://goo.gl/forms/OSbfhCU5svaBZNrJ3  eller kolla tilläggsinfo på Facebook https://www.facebook.com/events/630851047100461/ , Ansökan till de andra delområdena görs med blanketten http://tinyurl.com/fyysikkospeksirekry .

14.                  Apply to Aalto Strategy Case Competition by March 12th!

The Fifth Aalto Strategy Case Competition (ASCC) will be held on April 20th & 21st this year at the Aalto Design Factory. It is an excellent opportunity to challenge your case-solving skills and to network with the ASCC corporate partners! The winning team will receive a unique prize: an opportunity to meet and network with top consultants from BCG at a private dinner offered by them!

  • When: April 20th & 21st 2017
  • Where: Aalto Design Factory
  • How to apply: Form a team of four and fill out the application form on https://ascc.fi
  • Application deadline: March 12th, 2017

Please note that the application process is highly competitive. There will be a preliminary case sent to all applicants after the deadline, March 12th. Teams need to return their solutions within five days and only the top 16 teams will be selected for the competition. The admission decisions will be announced by March, 26th.

Please go to https://ascc.fi for more information. Like the ASCC Facebook page https://www.facebook.com/AaltoSCC and stay tuned! If you have any questions, please send an email to ascc@aalto.fi

15.                  CEO x 1 Day 2017: We are looking for Finland’s most promising future leaders!

CEO x 1 Day gives university students from third year up the opportunity to spend a day with a prominent Finnish CEO. The program is organized by Odgers Berndtson, one of the largest executive search firms in the world. This season, Odgers Berndtson will identify 8 students with outstanding leadership potential through a rigorous selection process and match them with a CEO from a leading Finnish organization.

Why apply? The selection process gives valuable experience for your future career, including video interviews and personal meetings with executive search consultants. Semi-finalists take part in an activity day which puts their strategic and team work skills to test, as well as receive feedback on a personality assessment to develop their leadership capabilities. The finalists spend a day shadowing a CEO (including one-on-one time), learning about their background, career path, and leadership approach.

Who can apply? University students in Finland from third year up with at least 150 recorded study points. Foreign exchange students in Finland are welcome to participate.

Schedule. Apply online before March 3, 2017. CEO meetings take place in May-June 2017.

Read more and apply: www.ceox1day.fi. For any questions, contact project coordinator: ulla.ahola@odgersberndtson.com

16.                  Grundkurs i cheerleading 12.3–28.5.2017

Letar du efter en ny hobby? Söker du en lagsport som förbättrar styrkan och kroppskontrollen? APC Foxes ordnar en grundkurs för alla som är intresserade av cheerleading med början på söndag 12.3. Kursen är gratis och träningarna ordnas varje söndag kl. 17–19 fram till 28.5 (med undantag av påsken 16.4 och wappen 30.4).

Efter kursen kan den som vill gå med i laget APC Foxes som tränar och uppträder året runt. Frågor kan skickas till inboxen på Facebook!

På kursen övar vi alla grenens delområden: Stunts, pyramider, akrobati, hopp och ramsor.

17.                  OtaKoppi ordnar introduktionsträningar i Otahalli

OtaKoppis introduktionsträningar vol 2 ordnas på söndag 19.3 kl. 14.30–16.00 i Otahallis allaktivitetsutrymme. Träningarna är öppna för alla, och alla intresserade är välkomna med! OtaKoppis damlag ordnar också egna introduktionsträningar på onsdag 8.3 kl. 19.30–21.00 och på söndag 2.4 kl. 14.30–16.00 i allaktivitetsutrymmet i Otahalli. Damlaget tar emot spelare på alla nivåer och den öppna träningen är ett bra tillfälle att lära känna laget.

18.                  Nybörjarkurs i Taiji 7.3.2017

I börjar av mars tar vi emot nya elever på grundkursen i Taiji. Välkommen med tisdag 7.3 kl. 15.15 i Allaktivitetsutrymmet, Bistervägen 3A. Lektionens längd 1,5 h. Golvet är kallt, så ta med dig inneskor! Du kan också komma för att pröva på, det kostar ingenting.

Mer info: www.hiiploh.ayy.fi

19.                  Nya spelare till FC Kissat!

Aalto-universitetets damlag i fotboll, FC Kissat, söker nya aktiva spelare för sommarsäsongen. Vi deltar i amatörserien i Helsingfors och i turneringar under sommaren. Vårt lag består av gamla spelare och sådana som börjat spela på äldre dagar. Var och en som är intresserad är välkommen med oavsett nivå. Ivern och stämningen är huvudsaken. Om du är intresserad kan du kontakta fckissat@gmail.com eller kolla vår grupp ”FC Kissat” på Facebook.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *