Studenterna bygger framtidens Esbo – AUS kommunalvalskampanj

Studenterna bygger framtidens Esbo – AUS kommunalvalskampanj betonar bl.a. vikten av studentbostäder

 

Om drygt en månad är det dags för kommunalval. Aalto-universitetets studentkår AUS är med och bygger upp framtidens Esbo. För nästa fullmäktigeperiod har studenterna i Aalto-universitetets studentkår satt upp mål för att göra Esbo till en bättre plats att bo.

  • Esbo ska utarbeta en plan för byggandet av studentbostäder där bindande mål fastställs för studentbostadsproduktionen. Dessutom ska man hålla fast vid beslutet att luckra upp parkeringsnormen i Otnäs när nya studentbostäder byggs. AUS är beredd att bygga nya hem så snart tomterna är fastslagna.
  • Alla Esbobor under 25 år ska erbjudas kostnadsfria preventivmedel.
  • Försöket med stadscyklar ska utvidgas till hela Esbo och framför allt till Otnäs, så att de kan användas tillsammans med Helsingfors stadscyklar. Cykeltrafiken ska stödjas och utvecklas för att garantera en smidig trafik.
  • AUS förespråkar genomförandet av projektet Tiederatikka som knyter samman universitetscampusen i huvudstadsregionen.
  • Esbo ska satsa på utvecklingen av T3-området, dvs. Otnäs-Kägeludden-Hagalund. Staden ska stödja uppstartsföretag och andra företagare för att så många som möjligt av dem ska komma till och stanna i Esbo.

AUS kommunalvalskampanj syns på campusen i form av olika evenemang under mars månad, och ett av de centrala målen är att uppmuntra studerandena att rösta och påverka den egna bostadskommunens framtid.

Läs mer om målen på finska på adressen ayy.fi/kuntavaalit.

#AYYvotes #Kommunalval2017

Mer information:

AUS styrelsemedlem med ansvar för kommunala frågor, Oskar Niemenoja, oskar.niemenoja@ayy.fi tfn 050 302 2963

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *