AUS nya studentbostäder på Busholmen klara i september

Aalto-universitetets studentkår
Meddelande 28.3.2017
Får publiceras

AUS styrelsen i Jätkäsaari i mars 2017

Aalto-universitetets studentkårs nya studentbostäder som byggs på Busholmen kommer att stå färdiga i början av september. Fastigheten på Atlantgatan 7 omfattar 122 bostäder varav de flesta är enrummare. Dessutom har huset gemensam bastu och några affärslokaler dit studentkåren söker lämpliga hyresgäster.

”Fastigheten på Atlantgatan är det första fullständiga byggprojekt som färdigställts sedan AUS grundades. Men det är bara början, för målet är att bygga över 1 000 nya bostäder under de kommande tio åren”, säger AUS styrelsemedlem Onni Lampi som ansvarar för boende och fastigheter.

Byggarbetena inleddes våren 2016 och har hittills hållit tidtabellen, säger AUS byggmästare Hannes Helminen. Objektet planeras av arkitektbyrån Sweco Architects Oy och huvudentreprenör är NCC Finland.

Studentbostäderna blir allt viktigare i huvudstadsregionen. Bostäder är en ytterst viktig och konkret del av studentkårernas medlemsservice. När Västmetron är klar ligger fastigheten på Busholmen i bästa fall på 15 minuters avstånd från campuset i Otnäs”, konstaterar Lampi.

I maj 2017 kan AUS medlemmar börja ansöka om bostäder i fastigheten på Atlantgatan. Närmare information om objektet och ansökningen offentliggörs i början av april på adressen www.ayy.fi.

Mer information:

AUS byggmästare Hannes Helminen, tfn 050 589 7519

Aalto-universitetets studentkår AUS är en service- och intresseorganisation för Aalto-universitetets cirka 15 000 studerande. AUS bevakar sina medlemmars intressen speciellt i högskolepolitiska och studiesociala frågor. Studenbostäderna hör till AUS mest centrala medlemsservice.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *