Mountain Man-arkitekttävlingens resultat publicerades

Idag 25.4 publicerades Mountain Man-arkitekttävlingens resultat. Tävlingen Mountain Man, som arrangerades under 2016, var en stadsbildlig arkitekttävling. Tävlingen arrangerades av Aalto-yliopistokiinteistöt i samarbete med Senatfastigheter. Målet med tävlingen var att få material för att stöda Kemistenkvarterets (området mellan Kemistvägen och Bergsmansvägen, mittemot Harald Herlin-lärcentret) detaljplanering till en mer tätt bebyggd urban miljö. TF, KY och AUS deltog inte i arrangerandet av tävlingen och är inte heller ekonomiskt bundna till tävlingen, men en tävlingsjuryn omfattade även en studeranderepresentant.

Tacksamt för studerandeorganisationerna var att tävlingsprogrammet omfattade studerandeboende samt ett Studerandecenter, som eventuellt skulle byggas av TF:s, KY:s och AUS. Tävlingsbidragen är intressanta och vi kommer bekanta oss med dem noggrannare nu när tävlingen är avgjord och bidragen offentliggjorda. Å andra sidan vill vi inte just nu ta ställning till resultatet eftersom vi inte ännu hunnit bekanta oss med det noggrannare.

TF, KY och AUS kommer att oberoende av resultatet fortsätta samarbeta tätt med Esbo stad och Kemistenkvarterets markägare för att försäkra bästa möjliga förusättningar för ett Studerandecenter. Studerandecentrets avsikt är att i Otnäs centrum skapa en ”Träffpunkt Aalto 24/7”, som även Esbo stadsplaneringsnämnd nämnt i sina teser för Otnäs utveckling. Detta Studerandecenter skulle skapa en i Otnäs centrum belägen mötespunkt, som bygger, för samman och betjänar Aalto-samfundet. TF, KY och AUS kommer fortsätta ett tätt samarbete för att möjliggöra detta.

Tävlingsbidragen finns att se på http://aaltocre.fi/mountain-man-entries/.

Mer information:

Cosmo Jenytin / TF
Toni Tenlenius / KY
Pyry Huhtanen / AUS
Onni Lampi / AUS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *