Intreserad av utvecklingssamarbete? Ansök till FSF:s delegation för utvecklingssamarbete

Inspireras du av global påverkan och att främja utbildning internationellt? Är du en envis kommunikatör, nätverkare eller finansieringsexpert? Brinner du för att få dela med dig av din kunskap till världen?

 

Vi söker idérika, engagerade och motiverade medlemmar till Finlands studentkårers förbunds (FSF) delegation för utvecklingssamarbete. FSF representerar 15 medlemsorganisationer och 135 000 universitetsstuderande. Vi är Finlands största intressebevaknings- och serviceorganisation för universitetsstuderande. Delegationen för utvecklingssamarbete fungerar som rådgivande organ för FSF:s styrelse i frågor som handlar om utvecklingssamarbete. Delegationen administrerar även FSF:s projekt inom utvecklingssamarbete tillsammans med koordinatorn för utvecklingssamarbete.

 

Vi förutsattar at medlemmar till delegationen är engagerade och motiverade  men delegationen är också avsedd för at var och en kan bygga up sina kompetens. Medlemmar till delegationen förväntas delta i nästan alla möten under sitt mandat.

 

År 2017–2018 kommer vi utöver våra projekt i Guatemala även att söka en ny inriktning för vår verksamhet. Vi kommer bland annat att planera gemensamma projekt och företagssamarbete och. Mandatperioden inleds i augusti 2017 och avslutas i augusti 2018. Vi kommer att välja 15 medlemmar till delegationen. En del av dem är personer som fortsätter från föregående period. Delegationen träffas ungefär en gång i månaden i Helsingfors och jobbar i varierande grad på distans. Under mötena bjuder vi på lunch. Vi också ersätter medlemmarnas resekostnader för att delta i delegationens möten.

 

Delegationen är avdelad i små grupper vilka ska alla välja en ordförande och kommunikationsansvarig bland medlemmarna. Vi söker nu medlemmar med kunskap inom olika områden:

  1. Medlemmar till kommunikationsgruppen för delegationen för utvecklingssamarbete. Kommunikationsgruppen ser till att vårt utvecklingssamarbete syns på sociala medier, skapar innehåll och kommer med idéer för hur kommunikationen kunde utvecklas. Detta år planerar och genomför kommunikationsgruppen en gräsrotsfinansieringskampanj.

 

  1. Medlemmar till gruppen för administration av projektet i Guatemala

I den här uppgiften ingår att administrera utvecklingssamarbetsprojektet i Guatemala och att sätta in sig i exempelvis årsrapporter och planer samt hålla kontakt med våra lokala samarbetsparter. För den här uppgiften bör du ha motivation, intresse av och kunskap i projektadministration, förmåga till självständigt arbete, kunna söka information samt kunskaper i spanska. Projektet i Guatemala pågår ända fram till slutet av år 2017 och på våren 2018 arbetar gruppen med projektets sista rapport.

  1. Medlemmar i finansieringsteamet

I finansieringsteamet funderar vi på vilken riktning vi ska ta speciellt med avseende på medelanskaffning. Finansieringsteamet förväntas också göra en betydande insats i en gräsrotsfinansieringskampanj som ska möjligen förverkligas på hösten. Hur kan vi fortsätta med utvecklingssamarbete av hög kvalitet under förändrade omständigheter och när t.ex. den finansiering som utrikesministeriet erbjuder blir smalare? Vi hoppas se medlemmar med många idéer samt visioner för marknadsföring och projektfinansiering i det här teamet.

 

  1. Medlemmar i teamet som planerar nya projekt

De som deltar i planerande av nya projekt tar den störste ansvar om att skapa nya kamratskap och jobba med projektplaner med handledning av FSF.

 

Vi ber studentkårerna inkomma med förslag på 2–3 medlemmar i delegationen. Vi förutsätter inte att studentkåren själv har verksamhet inom utvecklingssamarbete och välkomnar sökande med olika bakgrund.

Bifoga meritförteckning och motivationsbrev till ansökan. I brevet kan den sökande delge oss sina synpunkter på och sin erfarenhet av verksamheten. Vi ser även gärna att den sökande kommer med idéer för hur hen skulle förbättra kunskapen vid sin studentkår och bland studerande om FSF:s utvecklingssamarbete. Sökande ombeds även uppge sitt intresse för olika uppdrag utgående från beskrivningarna ovan och beskriva sitt språkkunskap. Dessutom ber vi att sökande meddelar os om de vet att det finns något som möjligen skulle kunna hindra deras deltagande i möten (till exempel planer att studera utomlands).

 

Om du har intresse att fungera i KENKKU som AUS representant, vänligen skicka din ansökan till international@ayy.fi senast den 11.5.2017 klockan 16. Mer information: Sakkunnig för Internationella Ärenden Milla Ovaska (@ayy.fi) tel. 050-5209446

 

FSF framhåller mångfald och människors lika möjligheter i vår verksamhet. Vi hoppas på sökande av olika bakgrunder och kön.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *