Samordnaren för nödinkvartering bistår i bostadsärenden i början av läsåret

Meddelande

AUS

16.08.2017

Får publiceras

 

Studiestarten är alltid en utmanande tid, men särskilt krävande är den för dem som börjar studera i ett nytt land. AUS mål är att kunna förutse studenternas behov och de svårigheter de kan råka ut för. Därför anställer vi i samarbete med Aalto-universitetet varje år en nödinkvarteringssamordnare som hjälper finländska och internationella studerande som inte hittat någon bostad för hösten.

Hösten 2017 kommer Katarina Naumanen att samordna nödinkvarteringen. Naumanen är en 22-årig ekonomistuderande som kombinerar arbete, studier och fotboll. Hon flyttade till Helsingfors för drygt ett år sedan efter ett år som fotbollsspelare i USA.

”Jag är semiprofessionell fotbollsspelare och arbetar ofta på fotbollens villkor”, berättar Naumanen. ”På grund av mitt fotbollsschema passar den här typen av projektarbete för mig.”

Naumanen sökte jobbet hos AUS för att få en inblick i studentkårens strukturer. Tidigare har hon jobbat på olika företag och är glad över att nu få en ny typ av arbetserfarenhet.

”Som studerande är jag intresserad av att se alla de tjänster studentkåren erbjuder studerande och samtidigt göra mitt för att utveckla och erbjuda tjänsterna”, säger Naumanen. ”I mitt arbete kommer jag nära inpå de nya studenternas vardag, vilket är spännande och säkert också givande.”

Samordnaren för nödinkvartering hjälper alla de AUS-medlemmar som har problem med att hitta en bostad för hösten 2017. Samordnaren ger råd om bostadssökning, ordnar tillfällig inkvartering och hjälper i bostadsrelaterade frågor.

Kontaktuppgifter och telefontider för samordnaren finns här: /asuminen/asunnonhakijat/hatamajoitus/yhteystiedot/

Aalto-universitetets studentkår AUS är en service- och intresseorganisation för Aalto-universitetets cirka 15 000 studerande. AUS bevakar sina medlemmars intressen speciellt i högskolepolitiska och studiesociala frågor.

 

Mer information:

Servicechef Riitu Nuutinen riitu.nuutinen@ayy.fi 050 520 9450

Generalsekreterare Niko Ferm, niko.ferm@ayy.fi tfn 050 520 9415

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *