Föreningsbrev vecka 35/2017

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Det här är AUS föreningsbrev vecka 35/2017.

Kom ihåg att anmäla er till Aalto Party! Se punkt 1 för mer information.

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer.

27.8 Sista anmälningsdagen för Aalto Party (se punkt 1)
27.8 Sista anmälningsdagen för Otorienteringen (se punkt 2)
3.9: Sista anmälningsdagen för Stadsorienteringen (se punkt 4)
8.9: Läsårsinvigning och Aalto Party
11.9 Sista ansökningsdagen för frivilliga till självständighetsdagens mottagning i Dipoli (se punkt 5)
3.10 Campusfest
28.11: AUS föreningsutbildning på finska, Design Factory
7.12: AUS föreningsutbildning på engelska, AUS kontor

Nyhetsbrevets innehåll 

  1. Presentera din förening på Aalto Party!
  2. Ordna en station på Otorienteringen!
  3. AUS och Bailataan.fi har ingått ett avtal som gör tjänsterna och avtalspriserna tillgängliga också för föreningar inom AUS.
  4. Ordna en station på Stadsorienteringen!
  5. Jobba som frivillig på självständighetsdagens mottagning i Dipoli – föreningen belönas
  6. För kultur- och konstföreningar: Statsunderstöd för försöks- och utvecklingsprojekt på kulturens område / Delaktighet och medverkan
  7. AUS föreningsutbildning på finska 28.11.2017 och på engelska 7.12.2017

 

  1. Presentera din förening på Aalto Party!

Vad?

Aalto Party ordnas på Alvarsplatsen 8.9.2017 kl. 16–20. Vi bjuder in alla föreningar, sektioner, gillen o.dyl. med aaltobakgrund till Otnäs för att visa upp sig.

Läsårsinvigningen som ordnas av universitetet firas i sal 1 i Dipoli kl. 13. När den akademiska delen är avslutad ordnas öppet hus i Dipoli och därefter sammanför Aalto Party hela Aaltogemenskapens studerande och personal till en gemensam fest för det nya läsåret.  Partyt inleds med den traditionella utmaningen mellan studentkåren och universitetsledningen cirka kl. 16.

Varför?

Presentera din förening och er verksamhet för Aaltogemenskapen! Genom att bidra med aktiverande program på Aalto Party kan du presentera dig, skaffa nya vänner och lära känna gänget bättre samtidigt som du blåser liv i partyt. Aalto Party har över 3500 besökare varje år.  Ta chansen och inled det nya läsåret som ett känt namn!

Vi stöder ert program med upp till 70 € så länge ni anmält er på förhand och godkänts som en del av Aalto Party. Eget tält är ett plus! Sista anmälningsdag 27.8.

Hur?

Ni är ju ett gäng som verkar inom AUS, så ni vet hur man ordnar program där partybesökarna kan delta och har i största allmänhet läget under kontroll!

Anmäl ditt intresse och din aktivitet senast 27.8 https://www.webropolsurveys.com/S/3946C67393409C90.par

När?

Anmäl föreningens deltagande senast 27.8!

Webbplatsen öppnas i slutet av augusti på adressen http://avajaiset.ayy.fi

Mer information från producenten: tarja.peltoniemi at aalto.fi, 050 53 23 817

 

  1. Ordna en station på Otorienteringen!

Orienteringsveckan närmar sig med stormsteg och så även den traditionella Otorienteringen. Jag önskar er förening varmt välkommen att ordna en station under evenemanget. Otorienteringen ordnas onsdagen den 6 september och torsdagen den 7 september. Stationerna är öppna kl. 17–22 under båda dagarna. Efterfesten dit ni också är varmt välkomna börjar i Servin Mökki kl. 21.30. Ni kan anmäla er station genom länken nedan fram till söndagen den 27 augusti.

https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/otasuunnistuksen-rastit-checkpoints-for-otasuunnistus-2017/

Om ni har frågor kan ni gärna kontakta undertecknad.

Lauri Nyrhilä
Phuxmajor
Aalto-universitetets studentkår AUS
+358 40 1959210 | lauri.nyrhila at ayy.fi

  

  1. AUS och Bailataan.fi har ingått ett avtal som gör tjänsterna och avtalspriserna tillgängliga också för föreningar inom AUS. 

Bailataan.fi är en tjänst för att sälja och köpa mobilbiljetter som fungerar både som evenemangsbiljetter och kuponger som berättigar till produkter aktören säljer. Tjänsten är internetbaserad och används med smarttelefon, pekplatta eller dator. Tjänsten kan användas både för interna och externa evenemang som inte behöver marknadsföras offentligt på Bailataan.fi utan också kan delas enbart med hjälp av en länk eller ett lösenord.

Det är gratis för föreningar att registrera sig och tjänsten debiterar ingen månatlig avgift. En kommission på 2,0 % + 0,15 euro per såld produkt tas ut för sålda biljetter. Kommissionen inkluderar bankernas transaktionsavgifter och andra avgifter för betaltjänster.

Om din förening tidigare haft ett avtal med tjänsten Bailataan.fi

Det existerande avtalets serviceavgifter uppdateras automatiskt enligt det nya avtalet om de är förmånligare än de villkor som gällt dittills. Meddela oss om ni inte vill att priserna ändras på adressen info at treanglo.com

Om din förening inte tidigare haft något avtal med tjänsten Bailataan.fi

Avtalsvillkoren träder i kraft automatiskt och servicen blir tillgänglig så fort ni registrerat er förening i tjänsten. För detta ändamål har Bailataan.fi uppgifter om vilka föreningar som finns inom AUS, men om registreringen av någon orsak inte lyckas hjälper info at treanglo.com eller niina.palm at ayy.fi.

Mer information om tjänsten finns på adressen bailataan.fi. I frågor som gäller avtalet och registreringen betjänar info at treanglo.com. I annat fall får du hjälp också från niina.palm at ayy.fi.

  

  1. Ordna en station på Stadsorienteringen!

För att phuxarna ska få en chans att bekanta sig med omvärlden ordnar vi tisdagen den 12 september en Stadsorientering för dem i den Östra Hamnstaden (i vissa kretsar även känd som Helsingfors). Startskottet för tipsrundan sker på Senatstorget kl. 18 och efteråt ordnas efterfest i Helsingfors centrum på nattklubben Capital (Fredriksgatan 51) från och med kl. 21. Stationerna är öppna kl. 18.00-21.30.

Vi hoppas på stor uppslutning till glädje för våra phuxar! Du kan anmäla din station med blanketten nedan senast söndagen den 3 september:

https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/stadisuunnistuksen-rastit-checkpoints-for-stadisuunnistus-2017/

Jag svarar gärna på eventuella frågor 🙂

Lauri Nyrhilä
Phuxmajor
Aalto-universitetets studentkår AUS
+358 40 1959210 | lauri.nyrhila at ayy.fi

 

  1. Jobba som frivillig på självständighetsdagens mottagning i Dipoli – föreningen belönas

Behöver er förening hjälp med att samla i pengar till exempel för en exkursion eller en större anskaffning? Finns det medlemmar som vill hjälpa till som frivilliga på Finlands största självständighetsfest?

Den här gången rekryterar vi frivilliga genom föreningen eftersom vi utlovar en belöning som föreningen måste kunna fakturera. Vi behöver hjälp åtminstone med garderoben, dekoreringen, städningen efter festen samt serveringen, eventuellt också med andra uppgifter.

Skicka en fritt formulerad ansökan senast den 11 september. Vi önskar att där framgår åtminstone

– för vilket ändamål ni samlar in pengar (exkursion, evenemang, anskaffning eller annat motsvarande)
– hur många personer som kan ställa upp
– önskemål om arvode med motiveringar

Observera att beslut om det slutgiltiga arvodesbeloppet fattas utifrån en helhetsbedömning, vilket betyder att arvodet kan avvika från det belopp ni ansökt om. Då har föreningen naturligtvis rätt att tacka nej till erbjudandet. Om vi får fler ansökningar än det antal frivilliga vi kan ta emot väljs föreningarna utifrån ansökningarna.

Frågor kan ställas till

den frivilligansvariga för Finland100
Timi Tiira,
timi.tiira at ayy.fi

 

  1. För kultur- och konstföreningar: Understöd för försöks- och utvecklingsprojekt på kulturens område / Delaktighet och medverkan

Ansökningstid: 20.06.2017–28.09.2017

Mer information: http://minedu.fi/avustukset/avustus/-/asset_publisher/kulttuurin-kokeilu-ja-kehittamishankeavustukset-osallisuus-ja-osallistuminen?_101_INSTANCE_9GY9rOgrEM2b_languageId=sv_SE 

Syftet med statsunderstödet för försöks- och utvecklingsprojekt på kulturens område är att öka allas delaktighet och medverkan i kulturlivet och kulturtjänster samt bredda publikunderlaget för kulturtjänster.

Syftet med understödet är att främja att människor medverkar på kulturområdet och deltar i olika kulturtjänster samt att bredda kulturtjänsternas publikunderlag.  Därtill är målet att avlägsna hinder för deltagande, fördjupa upplevelser och intryck som sammanhänger med deltagande samt främja växelverkan mellan dem som erbjuder tjänster och aktiviteter och publiken.  En särskild prioritet är personer som mer sällan deltar i kultur och kulturevenemang, jämfört med andra. I de åtgärder som främjar målsättningarna och i verksamhetsmodellerna kan man antingen gå in för traditionella metoder eller för digitala lösningar eller en kombination av dessa.

Understödet är avsett för sammanslutningar som är verksamma inom konst och kultur och som har rättslig handlingsförmåga, som t.ex. föreningar, stiftelser eller företag.

 

  1. AUS föreningsutbildning på finska 28.11.2017 och på engelska 7.12.2017

AUS föreningsutbildning ordnas i år på finska den 28 november i Design Factory i Otnäs.

Mer information om program och anmälning kommer senare. Men notera datumet i föreningens kalender redan i dag! Utbildningen ordnas också på engelska den 7 december på AUS kontor.

Du kan lämna in önskemål om utbildningen till studentkårens organisationssektor på adressen jarjestoasiat at ayy.fi.

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet at ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Ahto Harmo (ahto.harmo at ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *