Veckobrev 35/2017

Välkomna tillbaka till studielivet! Vissa av oss har redan börjat sin orienteringsvecka, men andra kan fortfarande vila lite. Men vi ses er alla nästa veckan i Aalto Day One dagen och AUS:s Aalto AfterParty!

I veckobrevet hittar du nyheter och annan nyttig information från AUS, föreningarna och sektionerna.

Om du vill få din egen text publicerad i veckobrevet ska du skicka den i slutgiltig form till adressen tiedotteet@ayy.fi senast torsdag kl. 10 föregående vecka.

Nyheter som gäller föreningarna hittar du i föreningsbrevet. Läs nyhetsbrevet på adressen /sv/foreningar/foreningsbrev

 

  1. Aalto Day One 2017–2018: Läsårsinvigning
  2. Aalto Afterparty 2017
  3. Hur ska vi använda lokalen Klondyke?
  4. Förberedelserna inför delegationsvalet har börjat!
  5. Intresserad av API-jobb?
  6. HCC är tillbaka!
  7. KYN: Loitsut
  8. Föreslå nya wärdiga till Runda Tornets Gille
  9. HalarQuiz – frågesport om halare!
  10. Microsoft Office–paket för studerande

 

1. Aalto Day One 2017–2018: Läsårsinvigning

Fredagen den 8 september 2017

Kom och fira det nya läsåret tillsammans med Aaltogemenskapen! Aalto Day One 2017–2018 är ett tredelat evenemang där hela Aaltogemenskapen från studerande till professorer firar det nya läsåret tillsammans.

Dagen inleds med en invigningsceremoni i Dipoli (Otsvängen 24) kl. 13. Byggnaden som hör till den finländska arkitekturens pärlor har återfått sin forna glans i en nyligen avslutad renovering och är nu Aalto-universitetets huvudbyggnad – välkommen dit för att uppleva det nya Dipoli tillsammans med hela Aaltogemenskapen. Efter ceremonin ordnas öppet hus i Dipoli från och med kl. 14.30.

Aalto Day One 2017–2018 kulminerar med traditionella Aalto Party, som startar med ett hejdundrande program kl. 16 på Alvarsplatsen.

Läs mer och anmäl dig på adressen avajaiset.ayy.fi

 

2. Aalto Afterparty 2017

Afterparty som nu ordnas för sjätte gången firas i år på orienteringsveckans fredag i Otahalli. Det svänger om solsystemet när de vackraste och djärvaste jordborna sätter eld på dansgolvet. Kvällens klaraste stjärnor Akystic, DJ-duon Paska Hyppönen & Olli Kikkeli samt otroliga CASCADA (GER) lyser upp kvällen ända ut i Vintergatans mest avlägsna hörn.

Facebook: https://www.facebook.com/events/129852384294988/?active_tab=about

VAD: Aalto Afterparty

VAR: Otahalli, Otstranden 6

NÄR: Fredagen den 8 september, insläpp kl. 21

VAD KOSTAR DET: 13€ (+serviceavgift) + 2€ märke (separat 2,5€)

BILJETTER: https://bailataan.fi/#!/events/5dce4308-0f9e-4f54-85bf-21a7ad1c5e71

 

3. Hur ska vi använda lokalen Klondyke?

Saknar Aaltostuderandena fortfarande någon typ av lokal? Behöver ni pyssellokaler, seminariesalar eller kanske ett ställe för Crash Team Racing efter lunchen?

Aalto-universitetets studentkår AUS får planera för vilket ändamål lokalen Klondyke i Dipoli ska användas. Vi efterlyser idéer om hurdana typer av lokaler ni behöver!

Enkäten hittar du här: https://lomake.ayy.fi/viestinta/klondyke/

 

4. Förberedelserna inför delegationsvalet har börjat!

Vill du ställa upp i det kommande delegationsvalet? Tänker du kanske bilda ett eget valförbund? Delegationens presidium erbjuder stöd och sparrning i valförberedelserna. AUS bistår ditt valförbund med både moraliskt stöd och marknadsföringsmaterial. De första materialbeställningarna är redan på gång för att vi ska hinna få rollupar och affischer klara i början av hösten. Om du är intresserad kan du kontakta oss så ger vi närmare anvisningar.  Kontaktuppgifter: ayye-pjt@list.ayy.fi Flera valförbund har redan bildats! En lista över dem finns här: /vaalit/vaaliliitot/

 

5. Intresserad av API-jobb?

Digias API Hackatemia är en helhet med fyra kvällar där studerande tillsammans med experter utvecklar idéer och planerar lösningar för aktuella affärsutmaningar genom att utnyttja API-teknologi. Vare sig du är teknolog, ekonom eller blivande konstmagister är huvudsaken att du är intresserad av fenomen som har att göra med digitaliseringen.

Ansökningstiden går ut den 6 september. Mer information och en anmälningsblankett finns här: http://digia.com/rekrytointi/api-hackatemia

 

 

6. HCC är tillbaka!

Bergsmannagillets traditionella party Hard Cock Café gör comeback i år i samband med gillets 70-årsjubileum. Ryktet förtäljer att festens ursprung finns i Smökki och en stor ”tupp” täljd i trä.

Så här under märkesåret önskas att tupparna och hönsen anländer munderade i svart och vitt, redo att festa loss. Styr stegen till den Östra hamnstaden och Bar Loose fredagen den 15 september. Partyt börjar kl. 20.

Köp biljett på adressen https://www.ticted.com/fi/events/4171 eller i Bergsmannagillets tält på Aalto Party den 8 september 8.9!

Vad: Hard Cock Café-party

Var: Bar Loose

När: 15.9 kl. 20–04

Klädsel: Black & White

Facebook: https://www.facebook.com/events/809321195900620

Mer om evenemangen under Bergsmannagillets jubileumsår på adressen vk70.fi!

 

7. KYN: Loitsut

lör 21.10.2017 kl. 15 och 19, Kattilahalli i Södervik, Helsingfors

Loitsut som komponerats av Jukka Linkola för KYN, dvs. Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Naiskuoro, blir under ledning av Janne Marja-aho ett scenverk som kombinerar musik, rörelse, ljus och bild. Panu Savolainens vibrafon sätter sin prägel på verket som ursprungligen är avsett att uppföras a cappella. Mika Venhovaaras ljussättning och VJ Hellstones levande visuella effekter förvandlar den karga hallen till en värld full av besvärjelser.

Kören leds av Kaija Viitasalo.

De inblandade berättar om verkets bakgrund 45 minuter före föreställningarna.

Biljetter (27,50/22,50/16,50 €) och biljett + skivpaket (42,50/37,50/32,50 €) från Tiketti.

Mer information: www.facebook.com/KYNchoir, www.kyn.fi

 

8. Föreslå nya wärdiga till Runda Tornets Gille

Runda Tornets Gille är en heders- och seniororganisation vid Aalto-universitetet. Nyutexaminerade eller personer i slutskedet av sina studier som kontinuerligt visat intresse och varit aktiva inom teknologkulturen och Aalto-universitetets övriga studentverksamhet samt fört utvecklingen framåt inom studentkåren eller någon av dess föreningar kan kallas som wärdiga till gillet. Nomineringar kan göras fram till 12.10.2017 kl. 23.59 på adressen https://lomake.ayy.fi/ptk/ehdota-uusia-arwoisia/.

Förslag kan lämnas in av en enskild person, ett gille, en förening eller flera personer, gillen eller föreningar tillsammans.

Mer information om PTK rf finns på adressen: http://ptk.ayy.fi/

 

9. HalarQuiz – frågesport om halare!

Är du studerande eller livslång lärande? Gillar du minnesspel? Vill du veta vilka vetenskapsområden som är representerade i Finland och vilka färger de olika studentorganisationernas halare har?

HalarQuiz är ett spel som IT-studerandena tagit fram för att både phuxar och gamyler ska få testa sina halarkunskaper. PS. Spelet är helt gratis och innehåller ingen reklam.

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.haalariquiz&hl=fi

iOS: https://itunes.apple.com/us/app/haalariquiz/id1266705886?ls=1&mt=8&e=ATOo0wy2aqCUZmz2BrVCJ8-VjNKz1NxDtkq98GTIbV4sdT4zIuaBIeIMBRSxfYtqV1eRRyA

 

10. Microsoft Office–paket för studerande

Du visste väl att Aalto-universitetet nu erbjuder alla studerande och anställda möjligeheten att avgiftsfritt ladda ner det nyaste Microsoft Office-paketet (Office 365 ProPlus) till den egna datorn!

Office 365 ProPlus-paketet innehåller program som är nyttiga och nödvändiga för studierna. Paketet innehåller bl.a. Word, Excel, PowerPoint, OneNote och Outlook. Du kan ladda ner Office till fem egna datorer (Windows eller Mac). Dessutom kan du ladda ner Office-applikationerna från iPads, iPhones eller Androids applikationsbutiker och aktivera dem avgiftsfritt med ditt @aalto.fi-användarnamn.

Det är enkelt att ladda ner Office 365 ProPlus:

  1. Öppna datorns webbläsare och gå till adressen https://portal.office.com/OLS/MySoftware.aspx
  2. Skriv in ditt @aalto.fi-användarnamn i fältet för användarnamn
  3. Nu kommer du att dirigeras vidare till skolans inloggningsserver där du skriver in lösenordet
  4. Klicka Asenna/Install längst ner på sidan och följ anvisningarna

Allmän information om Office-nedladdningsrättigheter finns här (på finska):  http://www.microsoft.fi/laitteitaopiskeluun/office-maksutta.html

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *