AUS nominerar Petteri Heliste som ordförandekandidat för Finland studentkårers förbund år 2018

Meddelande
Aalto-universitetets studentkår
18.9.2017
Får publiceras

 

Aalto-universitetets studentkår AUS nominerar teknologie kandidat Petteri Heliste som ordförandekandidat för Finlands studentkårers fördbund år 2018.

Heliste, 24, studerar teknisk fysik vid Aalto. I år har han i egenskap av styrelsens vice ordförande samordnat AUS intressebevakning och högskolepolitiska påverkansarbete. Under året har han lett arbetet inom studentkårens intressebevakningssektor, slutfört processen för att förlänga undervisningsplaneperioderna och deltagit i rekryteringen av universitetets nya provost. Tidigare har Heliste varit aktiv i AUS delegation och som frivillig samt i sin ämnesförening Fysikergillet.

”Nästa år vill jag se ett FSF som flitigt involverar studentkårerna och för fram den nya generationens utmaningar och drömmar. Avgiftsfri utbildning, livslångt lärande och en tillräcklig utkomst är receptet för att engagera unga i att bygga upp ett sakkunnigt och bildat samhälle. Man får inte heller glömma studentkårernas nyckelroll som fostrare och den fantastiska studentverksamhet, såsom Dare to Learn och studentföretagsamheten, som studentkårerna möjliggör”, säger Petteri Heliste.

”Petteri har varit en värdefull kollega med gedigen sakkunskap och ledarskapsfärdigheter som varit viktiga i intressebevakningsarbetet under det här året. Petteris påverkans- och faciliteringsfärdigheter kommer säkert också till nytta i Finlands studentkårers förbund”, säger AUS styrelseordförande Joona Orpana.

”Under det här året har Petteri visat att han också i svåra situationer kan skapa en atmosfär där man söker lösningar i en positiv anda”, säger Aalto-universitetets vice rektor med ansvar för undervisningen, Eero Eloranta. ”Hans förmåga att förstå saker från olika synvinklar och närma sig olika problem med människan i fokus har hjälpt oss hitta lösningar på gemensamma utmaningar”.

FSF väljer styrelse för år 2018 på sitt förbundsmöte i Tammerfors den 17–18 november. FSF representerar Finlands universitetsstuderande på riksnivå och tar ställning i utbildningspolitiska, socialpolitiska och internationella frågor.

Mer information:
Petteri Heliste, petteri.heliste@ayy.fi, 050 520 9428

AUS styrelseordförande Joona Orpana, joona.orpana@ayy.fi, 050 520 9420

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *